Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

Katie 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo nečetl knihu, to asi nebude špatné, ale pro ty, co to mají v knižní podobě za sebou - film neni ani z třetiny tak dobrý jako knížka.... *** si zaslouží Stašová, Vašut, Donutil.. no a hlavní hrdinka taky... jinak si myslim, že by to mohlo být i lepší - o dost ()

PavHer 

všechny recenze uživatele

Oddychová komedie určená spíše pro něžnější pohlaví, díky čemuž mě zas tak moc nebrala. Absolutně nechápu proč musela být hlavní hrdinka předabována, protože ten hlas k ní vůbec nesedí! ()

Warapeidza 

všechny recenze uživatele

Pro mě z toho vyšla svižná komedie, s několika výbornými scénkami (Svěrák jako čísník, Bobika...), skvělou muzikou, naprosto výbornou S.Stašovou v roli matky a z celkem sympaticky působící hlavní hrdinkou ;-). Vašut mi do tý svý role taky celkem padnul, Donutil neměl moc co hrát, stejně jako Zázvorková, ale oba své postavy zvládli perfektně. Ovšem to se nedá říct o Něrgešové (píše se to takhle?), neboť ta mi přišla naprosto strašná... Nevím, jestli ta role byla už tak napsaná, nebo to jenom zkazila ona, ale v tomhle filmu fakt vyčnívala hrozně negativně, alespoň podle mě... Ale jinak- velmi příjemné překvapení. ()

Tonička 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem nic světoborného, ale i tak mě film zklamal. Jedna rádobyvtipná scéna za druhou, křečovité a trapné dialogy, postavy jsou přitom neustále v pohodě a hýří ironickým vtipem, který má poukázat na jejich intelekt - asi (neboť podle mých čtenářských zkušeností ironií srší ve Vieweghových románech právě ti hrdinové, kteří jsou jaksi "osvícení" a "nad věcí"). Od té doby, co se z Olivera vyklubal "padouch" Pažout, pro mě navíc Marek Vašut ztratil veškerý sexappeal a viděla jsem v něm už jenom postaršího páprdu, jenž náhodou ulovil mladou holku, která na něm vidí bůhvíco. Ztráta času! ()

Vital 

všechny recenze uživatele

Asi proto,že je to "pro ženy" tak mě to moc nebavilo,nic proti Vašutovi,ale mě se tady prostě nelíbil,ten trojuhelník mi moc nesedl. ()

pat_rafter 

všechny recenze uživatele

na české poměry poměrně zdařilé a zábavné dílo. vlastně když bych měl srovnávat např. s bestiářem tak hodně zdařilé ()

MTE 

všechny recenze uživatele

hohoho to bola blbost :). Nic v zlom ale ked ja vacsina zien takto hlupych tak dakujem pekne. Jedine co tam za nieco stalo, bolo telo Kanoczovej ;). 40% ()

drdus 

všechny recenze uživatele

Zaráží mě tak nízké hodnocení od ostatních. Já jsem se bavil velice dobře a to se považuji za relativně náročného diváka. Výborný oddechový film! ()

Pedrozont 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tohoto filmu jsem si připadal jako téměř dokonalý muž:-D To je ovšem to jediné, co jsem si na celém filmu užil. Jinak bych řekl, že to byla víceméně nutná slátanina. ()

Joanna odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle nám pustili v autobuse na cestě na dovolenou. Člověk už tak trpí nedostatkem místa, nedostatkem spánku a vůbec...ale že nás ještě budou týrat i psychicky, to jsem netušila! Nic trapnějšího jsem snad ještě neviděla. Většina reklam na prací prostředky má kvalitnější herecké výkony, než co nám předvedli "herci" v tomhle filmu, v čele s Markem Vašutem. Za charakter hlavní hrdinky může asi "mistr Viewegh", ale název Román pro ženy je, řekla bych, zcestný. Nebo jsem jediná, kdo si teda takhle román opravdu nepředstavuje?? ()

WHMMD 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúco svieže a dobré. Michala Viewegha moc nemusím, ale na tento film sa dá pozerať. 'Oliver je Pažout!' ()

moorks 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie je svým střihem podobná americkým a britským komediím. Její devízou je velmi dobré herecké obsazení. Díky tomu splnuje vůbec nějaké měřítko a místy je i vtipná a inteligentní. Renčův pokus o něco nového, co sice není zase tak špatné, ale na nějaký trhák to nemá... ()

rozum i cit 

všechny recenze uživatele

,,Inteligentní romantická komedie". Vskutku zajímavé označení pro něco, co má možná tak dva tři lehce úsměvné okamžiky a inteligencí neoplývá ani náhodou. Nulový obsah už bohužel nemohou vytáhnout ani Stašová, Zázvorková a Donutil. Jen doufám, že tak povrchně jako hlavní hrdinové lidé dosud neuvažují. ()

blackperseus 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane je mi jasné, prečo sa takéto filmy nikdy nedostanú do červených čísiel, na strane druhej - čo tomu chýbalo? ;-) ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama