Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

shinlove 

všechny recenze uživatele

Necelé čtyři hvězdy, možná ještě někdy zvýším své hodnocení a dám mu ty čtyři. Pohodová záležitost, kterou rád shlédnu i po letech. Oddechovka k nedělnímu obědu :) 3* ()

Jard 

všechny recenze uživatele

Niektoré scény ma celkom pobavili, ale dej sa mi zdal veľmi gýčový a málo prepracovaný. Ľahko sa dalo predvídať, čo sa udeje, takže zápletka nebola z mojej strany takmer vôbec vnímaná. 50 % ()

Majrek 

všechny recenze uživatele

Po tomto filmu jsem šel políbit svou ženu a poděkovat jí za to, že se nechová jako průměrná románová šablona "moderní a emancipované" ženy... ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Laura a spol je jen ženská, která se vyspí s kýmkoliv a pak má blbé kecy... To je problém dnešních "sebevědomích" žen co si myslí, že jejich hovno nesmrdí... Jinak pěkný exteriéry, kvalitně natočené i námět ()

Mirast 

všechny recenze uživatele

Snad už legendární "Román" se mi dlouho vyhýbal, a o nic jsem nepřišel - Laura je vcelku k*rva, Pažout je opravdu pažout, maminka smutná karikatura a jediná alespoň trochu sympatická postava byla kadeřnice. Díky a nikdy víc. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

No bohužel Renč, to je problém. Vieweghova kniha se dá chápat jako jemná parodie na tyto příběhy, nebo jako tupý ženský román. Protože pan Renč postrádá nadhled, zvolil druhou verzi, takže  ve spojení s jeho obvyklou premisou - víc jak tři vteřiny vyžaduje střih, protože moje cílová skupina díle pozornost neudrží - a nucením i dobrých herců do nepřirozených afektovaných podob - zde zejména paní Stašová, ale i David Švehlík - vznikl dost paskvil. Hvězda je za krásnou Zuzanu Kanócz. Uznávám, že to není vrcholové dílo pana Viewegha, ale takhle špatné zase taky není. Scénář ale moc psát neumí, takže na tomto nezdaru má podstatný podíl. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Nechápu to nízké hodnocení. Knihu jsem četl a film viděl poprvé krátce po jeho premiéře. Nevím, jestli je to film jenom pro ženy, ale mne se to tenkrát líbilo dost. Vašutovi ta role sedla jako prdel na hrnec. Děj se odehrává v Tatrách a já na to teď koukám znovu v Krkonoších konkrétně ve Špindlu. A na Zuzanu Kanócz se tak hezky kouká. No a tady to hodnotím prvně. Natruc všem kritikům dávám 4 hvězdy ()

Kikoo 

všechny recenze uživatele

Problém většiny českých filmů posledních let je fakt, že ač se snaží tvářit vážně, sdělovat poselství a zakládat na známých osobnostech v režii, ve scénáři a na hereckém obsazení, tak výsledek je bohužel jedním slovem Trapný. ()

Allex12 

všechny recenze uživatele

Super počin! Byl jsem na premiéře a nyní se ke mě film znovu dostal na DVD. Jednoznačně herecký koncert Marka Vašuta a Simony Stašové. Zejména její nefalšované zděšení nad objevením nahého "Pažouta" je skvělé. A scéna v čínské restauraci se zakomponováním reklamního Bobika:-) je jen třešničkou na poměrně dobře upečeném dortíku. ()

Ywec 

všechny recenze uživatele

Názvy filmů jako je tenhle či "Duše jako kaviár" mi nahánějí hrůzu. Navíc "Román pro ženy" dokonce naznačuje komu je snímek určen. Filmy o vztazích tvoří hlavní proud české kinematografie posledních let. Ale Román se mi líbil. Vůbec se nesnaží dojímat, či moralizovat. Naopak, vztahy tu Kanóczová i Stašová berou s volností a nadhledem. Ale to neznamená že jsou děvky. Ten nadhled zní jako blbost, zvlášť po zašlapávání hlav a ječení ze skály, ale ani jedna z dam se navenek na nikoho neupíná a vše řeší samy se sebou. Mají svou hrdost. Je to vtipná komedie, která obsahuje některé opravdu dobré fóry jako "To je ale kretén, podívej co má za mobil." Vašut září a pochvalu zasluhuje i Laďka Něrgešová. 69%. ()

Leila75 odpad!

všechny recenze uživatele

Jen jednou jsem odešla z kina,bylo to dávno a ten film si pamatuju,jmenoval se Michael a hrál v tom Travolta-hrůza.Po druhé jsem chtěla odejít právě z Románu pro ženy,p.Renč by se měl držet pouze točení reklam,nebot´ tenhle film je jedna velká reklama.Dobře si pamatuju můj pocit trapnosti při každém záběru na TO nějaké logo, zcela bez logiky!Slovenská herečka v hlavní hrdince spnila snad jen to ,že má dobře vypadat!Z kina jsem neodešla jen proto,že vedle mě seděla kamarádka a nechtěla jsem jí tam nechat,po filmu jsme se ale smluvily,že jsme měly naprosto stejné nutkání odejít.Škoda,že jsme si to neřekly a trpěly až do konce! ()

ToddB 

všechny recenze uživatele

Tak příběhy podobných krav jsou lépe režírovány na Youtube pod heslem "Gold digger prank" ...... takhle to dopadá, když se homosexuál pokusí předpokládat, jaký typ muže by se líbil ženám :-) ()

Michalee 

všechny recenze uživatele

Po předchozích zkušenostech s filmy, které čerpaly od Michala Viewegha, jsem nečekal nic dobrého, řekl bych jsem čekal totál blbost. Možná právě proto jsem byl mile překvapen. Nenudil jsem se... Sem tam nějaká vtipná hláška, probírání životních témat a solidní výkony herců, hlavně Marka Vašuta. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama