Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

Liquigas 

všechny recenze uživatele

Na Renče hodně dobrý. Normálně tenhle typ filmů moc nemusím, ale Román pro ženy má svoje kouzlo. Na tom má určitě podíl kromě dobrého humoru i geniální hudba. Jednoznačně nejlepší výkon předvedla Stašová, škoda je, že víc prostoru nedostal Donutil. Na romantický film jsem se překvapivě dobře bavil. A Kanóczová je kočka :P ()

robzombie 

všechny recenze uživatele

I přesto, že tento film pro mě prezentuje některé názorové úrovně, s kterými se rozhodně neztotožňuji a i přesto, že rukopis Michala Viewegha mi v některých svých pasážích silně vadí (např. když začne Vašut na terase baru pseudointelektuálsky recitovat "... žena je mýtus....", je to pro mě v celku zábavný film doplněný velmi dobrou hudbou. ()

ra0474401 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi naprosto zkreslený pohled pana autora na ženské pokolení. Jediný, do koho se autor trefil a koho si dovedu představit jako živou osobu, je hrdinčina kamarádka Ingrid. A to ještě s oběma očima zavřenýma. Na druhou stranu nesouhlasím s tvrzením, že všechny chlapy by měli vykastrovat. Jen některý... ()

ricous 

všechny recenze uživatele

Filmy Renče jsou pro mne utrpením. Snad jen jako herec (mladej Fučík a ubrečenej "soudruh Tau") byl vynikající... :-) K filmu - už podle názvu je to asi určené pouze pro ženy. U mne to platilo dokonale, protože jsem to sledoval s vyděšeným výrazem vegetariána na jatkách. Na rozdíl od Bestiáře vydržela manželka tenhle o 5 minut déle, takže krásnou čtvrthodinku. Dalších komentářů se zdržím, snad jen za Stašovou 5% ()

Marcey199 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy není žádné veledílo, ale já se fakt bavila... Stašová je výborná.:) "Já jsem nám spořil... S Liškou!":-D ()

LaDrona 

všechny recenze uživatele

No, co k tomu napsat...po první půlce filmu jsem přemýšlela, zda má cenu se na to vůbec dodívat. Zvědavost (no ehm, ne že bych nevěděla, jak že celý příběh dopadne..spíš zvědavost, jaké další otřepané a klišovité "zvraty" mi duo Viewegh-Renč naservírují) ale zvítězila. Titulky nakonec přišly celkem záhy a musím se přiznat, že u pár scén, těch se Stašovou zejména, jsem se i já pousmála. Film mě ale naprosto ničím neohromil, trapnost je z něj cítit na sto honů a ta třetí hvězda je právě a jenom pro Paní herečku Stašovou. ()

lenny71 

všechny recenze uživatele

Jediná věc od Viewegha, která mě celkem bavila. Není to film, který bych chtěla vidět víc než párkrát, ale považuju jej za celkem koukatelnou oddechovku. ()

Boylina 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem vůbec nechápala o co jde. Pak jsem si řekla, že je to asi nadsázka a že se mám bavit. Nemohla jsem si ovšem zvyknout na Vašuta, připadá mi pořád takovej prkenej a ve všem pořád stejnej. A ty holčičí starosti jsem taky vůbec nestíhala.. Nicméně pak jsem se od toho všeho oprostila a docela jsem se i pobavila. Sice kýč, ale pohled hezký a příjemná muzika. ()

Bila_pani 

všechny recenze uživatele

Za Zuzanu Kanócz a za pár vtipných okamžiků. A taky za soundtrack. Jinak je to fakt typický román pro ženy, rozuměj pro slepice, které nezajímá nic jiného než chlapi, jejich svádění, o...souložení a následné porozchodové pomlouvání. Hrozně mě iritovala Něrgešová, neskutečně přehrávala, na druhou stranu z Pažouta se vyklubal docela sympaťák. ()

corax8 

všechny recenze uživatele

Nějak jsme vůbec nechápal proč se jednotlivé postavy chovají tak jak se chovají. Bylo to dost ereálné a nesmyslné. ()

vhorky 

všechny recenze uživatele

Film je pojatý trochu absurdně, ale Zuzana Kanócz se ujala této role se ctí. Filip Renč je schopný režisér, ale některé momenty filmu působí trochu prapodivně. Marek Vašut je jako vždycky skvělý stejně jako Simona Stašová, které role matky vysloveně sedla. Celému filmu dávají pořádný říz písně Ivy Frühlingové, které díky francouzskému textu dávají filmu jistý nádech zamilovanosti. Film je jistě tím lepším, co se u nás po roce 2000 natočilo. ()

Michalinkaa 

všechny recenze uživatele

Já mám tenhle film ráda..!..Rozesměje mě a pobaví. Jeden z nejlepších novodobých českých komedií... Asi nejsem objektivní, vím, že to není nijaký filmový skvost , ale já prostě zboznuju Simonu Stašovou a tyhle její role. ()

vena199204 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda a není to tím, že nejsem žena. Takový humbuk okolo tohoto filmu a výsledek je žalostný. Český film jde do kelu:( ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama