Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Průměr, který neurazí. Simona Stašová zde předvádí jednu ze svých nejlepších rolí, Vašut je místy i vtipný, mladá a neokoukaná herečka Kanocz se taky snaží, ostatní jdou v jejich stínu a nejsou schopni toho příliš mnoho předvést. ()

mala_Paulie 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo tu všetci na tento film tak nadávate alebo či som ja taká primitívna, že sa mi to páči, žiaľ, ja ten film viac ako milujem a dokázala by som si ho pozrieť niekoľko krát za deň. ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

Jejda, to je ale nuda - to se musi fakt divak nutit, aby to vydrzel - je tam par forku, ale to na film, ktery se drzi literarni predlohy takoveho kalibru nestaci. Co a jak spatne to bude priste? ()

michell2 

všechny recenze uživatele

Docela slušná od dechovka. Vašutovi to sekne :-) a v tom vytahaným svetru byl famózní. Simona Stašová nakonec zjistila, že nemusí jezdit do ciziny, leč stačí zajít k sousedům :-)) Dávám tři hvězdy... ()

Kathleena 

všechny recenze uživatele

Já jsem díky Simoně zapomněla na všechny nedostatky toho filmu a jen si užívala její dokonalý projev. Není to film roku, ale já jsem se bavila. ()

Desires 

všechny recenze uživatele

Nesnáším plkání u kadeřnic.Nesnáším takový to JŮŮŮŮ a NO NEKECEJ! v bandě holek.Nesnáším pomlouvání mužů ani žen ve vztahu.Jediný,co uznám je,že tohle ve vztahu asi zažil každej.Každý asi ví co myslím-TY MŮŽEŠ A JÁ NE?! Vašut mě jako osudový muž nikdy nepřesvědčil,good výkon podala jedině Simča S.tu bych jako crazy mámu co zpívá na balkoně brala x) ()

mechulice 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že film Román pro ženy je lepší průměr. Kvůli Simoně Stašové, která je ze všech herců nejlepší, musím uznat, že tento film nemá chybu. Hlášky, které ona a Marek Vašut řekli, byly fakt dobré. Na naše poměry dobrý film, který stojí za zhlédnutí. ()

sedlis 

všechny recenze uživatele

Tak jsem vcera povinne shlednul, resp. protrpel. Par dobrych vtipu bohuzel nezachranilo film o nicem, napodobujici americke love story. Prazdy dej, komercne zameren na notu zenskeho pohlavi a romanticke duse vsech, kdo se necha strhnout lacinymi dialogy, francouzkou hudbou, netradicnimi jmeny, kreativci apod. - bohuzel tak typicke pro Viewegha, jehoz dilka bohuzel pro mne znamenaji odpad. Nicmene Stasova a mladej Svehlik lehce pozvedaji herecke etudy, Vasut nic nekazi a to je tak vse. Hlavni hrdinka priserna, Nergesova jeste horsi (ta osoba muze skutecne tak akorat oblejzat farmare a vidlaky v jinem poradu)..sorry, nic pro mne. ()

andydufrsn odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle filmu už schází jen hodnocení módní police……. Totální slepičárna s jedním či dvěma dobrejma fórama! ()

Sabi63 

všechny recenze uživatele

Skvěle povedený film. Má příběh, který má logiku... a zapadá do sebe. Tak jako v románu pro ženy to chodí i v našem světě. Nedorozumění, náhoda, překvapení, nebo snad zjištění, že matka před lety měla muže, kterého mám teď já... Režisér Filip Renč, měl nápad, a tento nápad mu vyšel... ()

barakuda70 

všechny recenze uživatele

Afekt... to je slovo, které mě napadne jako první, když vidím zpracování, v němž si autor muž myslí, že takhle uvažují ženy. Nedá se na to koukat, všichni přehrávají až pánbůh brání. ()

vodelu 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená komedie kde vedle hlavních rolí hrajicí Zuzana Kanócz, Simona Stašová a Marek Vašut hrají i velikáni jako Stella Zázvorková, Miroslav Donutil, Ladislava Něrgešová i Jaromír Nosek. Je to komedie, u které si člověk odpočine. Simona Stašová hraje "free" ovšem ovdovělou matku, překladatelku a tlumočnici Janu, která miluje USA a jakmile se objeví na letišti, tehdy ještě Ruzyně, stává se z ní američanka ovšem - s českým pasem. Nesnáší čechy, ale poté i poláky, němce atd. a stále hledá životního partnera. To i stejně dcera Laura, kterou stvární Zuzana Kanócz, hledá svojí životní lásku. Nechává si radit od své kamarádky Ingrid (Ladislava Něrgešová) a né vždy jsou to rady dobré. Vyzkouší několik vztahů nejdříve je to lektor angličtiny a poté mladý prodavač mobilních telefonů. Je ironií, že Laura pracuje pro časopis Vyrovnaná žena, ale moc vyrovnaná není. Vše se změní, když příjde na scénu Oliver, čtyřicetiletý pohledný muž, kde se později ukáže, že je to právě bývalý partner Jany, který ji před lety velmi ztrapnil v divadle nevhodným oděvem. Já osobně mám velice rád výstupy Jany v podání Simony Stašové. Scéna, kdy se v restauraci čišník optá, co si dají. Jana objedná a poté se čisník zeptá co pro dceru. Je to velmi komická scéna. Všichni, kteří hledají oddych a pobavení je tato komedie vhodnou volbou. Moc se mi líbí na Janě, že ač se snaží chovat se kosmopolitně a velkoměstsky, češku v sobě nezapře. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Najdi motiv z amerického seriálu... dej tam českýho svalňáckýho "herce" ... krásnou "herečku" ... dolaď to naprosto nevýznamnou rolí, ale za to paní herečkou ... vyjde ti film o sexu, vášni, která tam vlastně ani není ... film, jehož hlavním příběhem je nejtrapnější milostný trojúhelník ... film, kde nejlepší roli zahraje stejně uplně někdo jiný (Donutil), než bylo v plánu ... To je Román pro ženy s Markem Va(o)š(o)u(s)tem...35% ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal poměrně kvalitní komedie i z českého soudku. Simonu Stašovou jako herečku naprosto miluju. A Marka Vašuta považuju za českého ženského idola. Zuzku Kanócz jako herečku moc neznám, ale postavu má skvělou. No příběh není bůhví jak úžasnej, ale je to takový ze života ne??? ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Horší než Román pro muže. Nevím, komu to připsat na vrub, zda Viewegovi nebo Renčovi, ale když film zacházel do intimností, bylo to nesmírně trapné. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama