Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

boshke 

všechny recenze uživatele

Vhodný název filmu, varující nás muže, že to nebude podívaná pro nás. Přesto, nebo právě proto, jsem se na něj podíval. Vyložená ztráta času to nebyla, ale dal by se jistě využít lépe. Nezajímavý příběh, kdy Laura vypráví kadeřnicím o svých slastech a strastech se svými bývalými příteli. Jejím současným přítelem je bohém Oliver (Vašut), její matku, milující cizinu a nesnášející Čechy, hraje Stašová. Celý film, jsa o ženském pohledu na mezilidské vztahy, nabízí minimum humoru a vlezlou francouzskou hudbu. Ze začátku se to strávit dá, postupem času jsem se však už modlil za konec, který ne a ne přijít... 60% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pokud jste ženy, film vás jistě potěší. Pokud jste muži a nevadí vám nějaké to rýpnutí do vás, taky vás potěší. Pokud jste muži trpící nesnášenlivostí vůči ženám..utečte! :) Aneb příjemně natočený snímek podle románu Michala Viewegha. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Skoro se stydím říct, že se mi to líbilo mnohem víc, než jsem čekal. S Rafťáky asi největší překvapení poslední doby. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý, vtipný a zábavný film, který je takříkajíc ze života. Román pro ženy je navíc podbarvený perfektní hudbou a podpořený inteligentním příběhem a dobrými hereckými výkony. ()

meave

všechny recenze uživatele

Vzdávam sa svojho predošlého, podľa všetkého, unáhleného komentáru a v najbližšej dobe si opätovne zodpovedne sadnem pred toto /dozaista skvostné/ dielo a následne pristúpim uvážlivo k premyslenejšiemu hodnoteniu. howg ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl už dříve a vůbec nechápu, zač je pan Viewegh vynášen do nebe. Tenhle autor tzv. bestsellerů pro mne není ničím jiným než podprůměrným pisálkem brakové četby, kterou byla hanba zfilmovat. Slabý přiběh, který je podepřen berličkou dobrého hereckého obsazení, je naprosto nezáživný a hloupý. Zkušení herci tu mnohdy okatě přehrávají a předhazují divákovi umělou figurínu skutečných bytostí. Jediný, který se zdál v pořádku, byl Vašut a to také neplatí pro celý film, takže režie byla zřejmě pod vlivem halucinogenních látek. Celkově dílo shledávám průměrným a k další produkci už se dobrovolně hlásit nebudu. 50% ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Viewegh!! Viewegh?? Společně s Halinou a Páralem mne neoslovil a už asi neosloví. Všichni jsou „in“, vytloukají elitní párty a píší povrchně, až běda. Tady se autor mrská a degraduje chlapy na úroveň odporného zvířátka jako by to psala spíše Ester Kočičková. Filip Renč se hledá a střídá náměty a prostředí jako fusekle. A přitom točit umí, ale forma u něj vždy zvítězí nad obsahem. Takže hodnotím jen jeho řemeslo a krásu Zuzany Kanócz. Ženy by měli nad tímto produktem TV NOVA jásat, ale pokud vím, nejásají. Aspoň ne dámy v mé TOPce. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zdálo se mi to, nebo tu Viewegh na střídačku urážel muže, a pak zase ženy? Rádoby lechtivá rádoby komedie, zaplněná povrchními karikaturami a maskující přízemnost zbytečnými a samoúčelnými rádoby efektními „pikantnostmi“. Ve skutečnosti je to z mého pocitu jen snobárna, která nablýskaným povrchem maskuje obsahovou i emoční prázdnotu. Což bohužel ještě zvýrazní to, že mě myšlení, názory, životní styl i hodnotový žebříček všech postav zcela míjí. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Filip Renč je jedním z mála českých režisérů, který dokáže točit kvalitní filmy pro lidi, kteří nepřišli do kina nic řešit, ale bavit se. Zuzana Kanócz je trefou do černého, i když nejlepší z herecké sestavy je podle očekávání Simona Stašová. Některé vedlejší role by ale zasloužily přepsat a přeobsadit (nejvíc asi Něrgešová). Písničky Ivy Frühlingové a Support Lesbiens se k filmu hodily a pokud hledáte dobrou romantickou komedii (s důrazem na slovo komedii), můžu vás ujistit, že není jen pro ženy (stejně jako to není román). ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Ze začátku bych dal možná i 3*, za to, že někdo natočil český žánrový film, který docela dobře vypadá. Ale nemá to absolutně žádný příběh, postavy se jen pachtí od ničeho k ničemu, herci jsou vyjma Stašové toporní, navíc se všichni, ač to jsou češi jak poleno, jmenují cizími zvláštními jmény jako Oliver, Ingrid, Laura nebo Hubert. A ani nemá smysl zmiňovat že vztah mezi Vašutem a Kanoczovou absolutně nefunguje a nevěříte jim ani slovo. Jinak vizuální stránka filmu byla na česká poměry opravdu dobrá. Renč by si taky někdy mohl vybrat dobrý scénář. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

SEX V MESTE+O 2 SLABIKY POZADU Zábavné, nie príliš originálne, ako tak romantické. Herci si to užívajú, scenár je jednoduchý a miestami mu chýba spád, ale celkovo to vo mne nechalo príjemný pocit... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další nepovedená ale neuvěřitelně úspěšná česká komedie. Občas se zde něco i povede a Kanócz vypadá opravdu dobře ale nereálné chování postav a jednorázové vtipy, film sráží do vod podprůměru nebo-li českého standardu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film o potrestaném stárnoucím sukničkáři. Kostrbatá zápletka: hrdina netuší , že randí s majitelkou vedlejšího hotelu, s níž přitom vede konkurenční válku; navíc to neví ani dotyčná dáma čili Jitka Čvančarová. Scénář Vašutovi neposkytne ani drobná zrnka osobitého vtipu v dialogu. Přitom Vašut s Etzlerem by dokázali ze sourozenecké dvojice stvořit docela milý, sebeironický tandem vypelichaných bohémů, jenže nedostali munici. Slovní humor se omezuje na vypravěčský monolog s obehranými moudry typu „Zatloukat, zatloukat, zatloukat“, situační zase zahrne pouze několik velice neobratně aranžovaných pádů do sněhu. Přesněji řečeno do umělého sněhu, protože okolí sjezdovky se zelená, a tak je tomu v zimním Románu pro pokročilé se vším. Co vlastně postavy kromě jednoho krkolomného nedorozumění po celých pětadevadesát minut dělají? Prodávají sponzorské výrobky, ať střídají letoviska a bary, popíjejí sekt, pořizují si šperky nebo obleky. Labyrintem nejotřelejších stereotypů o „levhartech“ neboli tatících schvácených věčným milostným lovem a zhrzených ženách osnujících rafinované pomsty kličkují horko těžko i zkušení herci, natož epizodní slečny, nemluvě už vůbec o práci s komparzem, který se v pozadí čistě jen toporně vyskytuje. Jedna hvězda se dá milosrdně udělit za pár vydařených hlášek, sarkastický rituál loučení s nenáviděnou osobou „už teď se mi po tobě stejská“ a za jedinou skutečnou zábavu, byť se odehrává mimo plátno, tedy za ryze zákulisní sebevražedný boj dvou komerčních stanic. Zatímco Sezn@mka vynesla Primě při loňském a letošním uvedení vždy kolem půl milionu diváků, její odnož Román pro pokročilé si už pro své vysílání zajistila Nova. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Srandovní komedie o lásce s několika (vlastně celkem hodně) trapnými scénami. Zuzana je hodně sexy, to je jedno velké plus, ale jinak knihu po filmu určitě číst nebudu. Jak název už jasně ukazuje, film je určen hlavně pro ženy, prostě typická milostná slátaninka. 40 %. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Na české poměry docela zajímavý snímek podle knižní předlohy pana Viewegha. Bohužel kvalita filmu je příliš rozkolísaná, takže i můj pocit z tohoto filmu jsou rozporuplné. Proto myslím neexistuje lepší řešení, než dát průměrné hodnocení. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama