Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

sharky 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy jsem nečetl, ale Viewegh mívá dobrý a hlavně vtipný knížky, jenomže u tohodle filmu jsme se nějka vůbec nesmál (narozudíl třeba od účastníků zájezdu). Do očí bije renčova snaha být za každou cenu "vizuálně cool". Navíc ten příšerný nesedící dabing hlavní hrdinky Vlaďkou Včelnou... brrr. Přijde mi to jako kdyby Renč zfilmoval pár stránek z časopisu Cosmopolitan. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Scénář "kovboje" Viewegha srší řadou nezapomenutelných hlášek a obsahuje i několik slušných scén. Na druhou stranu snímek zobrazuje ženy jako velmi jednoduchá stvoření, které musí jen dobře vypadat a "svému" muži odpustit takřka vše. Přesto musím jako celek film spíše ocenit - má svižné tempo a nenudí. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

První půlka vtipná místy, druhá trapná. Jako celek povrchní a s špatně napsanými dialogy, ale v první půlce jsem to filmu odpustil, pak už ne. Jo, a proč se všichni jmenují Oliver, Ingrid, Laura, Rick? Není to cool. Je to trapný. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Nevtipné, umělé, kýčovité, toporné. To jsou věci, které mi po shlédnutí Románu pro ženy létají hlavou. Na Renčově režii je patrná velká zručnost. Tento um filmový však někdy přechází do umu reklamního. Zkušenost s propagací výrobků v televizi se nezapře. Například záběr kdy si dívka holí nohu, nasvícení interiérů, scény z lyžařského areáluto vše je natočeno tak nějak strojeně. Jako by to nebyl skutečný děj, ale děj „pouhé“ reklamy. Je samozřejmě možné, že to byl záměr. Možná má tato povrchnost obrazového sdělení filmu něco společného s drbavým, jakoby bulvárním způsobem vyprávění mezi ženami v kadeřnictví Snad ano, mě to však rušilo. Stejně tak mě rušil „výkon“ Marka Vašuta. Není to charakterní herec a v roli baliče hned několika generací mu těžko může někdo věřit. Člověk spíš čeká, že každou chvíli vyndá samopal, zakřičí nějakou tu nadávku a rozprskne se v krvavém dýmu, tak jak to u něj máme rádi. Abych však jen nehanil Simona Stašová má dobře napsanou roli. Je v ní vtipná a očividně jí sedla. Laďka Něrgešová mě také mile překvapila. V neposlední řadě musím zmínit S touto herečkou jsem měl taky docela problém. Není úplně výrazná, takže mi v hlavní roli trochu zapadla, na druhou stranu však působí jako taková „kamarádka od vedle“, která vyjde zadobře s každým, tedy i s divákem. Je mi jasné, že dámy vyčerpané životem, který se točí jen kolem pupkatých manželů a svalnatých suverénních Pažoutů, vezmou tento film za svůj. Pro mě se však jedná jen o další zmarněnou příležitost pravděpodobně talentovaného Filipa Renče ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Několik dobrých politických narážek, jinak netuším, co chtěl básník říci. Tedy kromě obhajoby dravého sexuálního života. Jestli je svět současných žen skutečně takový, jaký je nám ukázán ve filmu, je to smutné. V podstatě je to snobské buranství, horší než ten svetr v divadle, protože pokrytecké. Nějak mimo realitu nebo jen pro úzkou cílovou skupinu pražských rádoby inťošů, co uměj držej skleničku s vínem za stopku, ale nepoznají suché od polosuchého. Btw, ty berličky v podobě voice overu a připitomělých a neustále udivených kadeřnic, to je na pětku z filmařiny. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Marek Vašut coby „Pažout“ podal svůj standartní výkon – nevím co tu proti němu tolik lidí má. On ani jinak snad hrát už v posledních letech neumí. Celkem jsem mu to muchlování se Zuzanou Kanócz i záviděl – pěkná holka. Asi nejvíc jsem se však bavil se Simonou Stašovou a Laďkou Něrgešovou. Tu druhou jsem do té doby znal jen coby moderátorku prvních dvou Superstar a TopStaru, ale ono jí to hraní překvapivě jde. Stašová to je stálice a její vypravování o Pažoutovi – zlatý hřeb večera… ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jak bych to jen... Asi takhle, je to přežitelné a to dokonce bez následků. Řekl bych, že hlavně díky hereckému obsazení v čele se skvělou Něrgešovou (ta holka má prostě koule), mým oblíbencem Dulavou (škoda jen epizodní role) a skvělou Stašovou (ta se fakt pomamila). Viewegha jsem nikdy nečetl, ani se na něj nechystám, znám jej jen z filmových adaptací a i to je v některých případech až moc, jen si tak říkám, jak se mohlo stát, že z něho vypadla Báječná léta pod psa a pak už jen takovéhle věci? Ta (ne)skrytá reklama je pořád k zblití. Ale pořád je to lepší, než Román pro muže. 2,5* ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Renč se v Románu pro ženy ukazuje jako mizerný vypravěč příběhu, herci silně přehrávají (snad jediný kdo se hodí do své role a dokáže jí uhrát je Marek "Tomsa" Vašut, resp. soused hraný Mirkem Donutilem) a vtipy jsou z 95% nevtipné - či spíše nefungující tak, jak byly natočeny. Dal bych dvě hvězdičky, ale pravdou je, že romantické komedie se u nás takřka vůbec netočí - a Renč to aspoň zkusil. Tedy hvězdička navíc za odvahu. ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Jak už z názvu je patrné, film je hlavně určen pro ženy. Mě osobně tento film přišel hodně průměrný. Jsou v něm dobrá místa(scéna na letišti), ale jsou v něm i zbytečná místa(eskapáda Saši Rašilova). Slovy klasika: "Hezký, ale že bych to musel vidět dvakrát." ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ale tak jo , příjemná komedie s dobrýma hereckýma výkonama .Celou dobu sem se bavil dobře ale po druhý už bych to vidět nemusel. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Trapnou scenku strida trapna scenka bez vtipu a pokud uz je tam o nejaky pokus tak je hodne nepovedeny a jeho vyskyt je ojedinely. Naprosto predvidatelny film u ktereho je jako jediny plus herecky vykon Miroslava Donutila a Simony Stasove jinak to stalo za prd.... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Co bych chtěl napsat, napsali zde již jiní. Proto se pouze uchýlím odkazem na komentáře CaptainNor, Charlosina, Kleopatra, atd. S těmi souhlasím a jdou mi z duše. Renč by měl víc přemýšlet nad tím, co točí, protože točit umí, ale odesílá své schopnosti do zatracení. Řekl bych i to, že by se měl i méně angažovat v politických kampaních a více věnovat něčemu hodnotnějšímu. On totiž na to má. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Na to, jak z toho každej z mýho okolí byl úplně hotovej, mě to teda vůbec nevzalo. Čekala jsem, že to bude živější. No dávám 50%. ()

ladylucifer 

všechny recenze uživatele

Zde pro velikost reklamy a kvalitu filmu platí nepřímá úměra. Prostě nereálný výmysl pro spoluobčany mající v oblibě romantické telenovely. Dvě hvězdy za to, že jsem se dvakrát zasmála a za Simonu Stašovou. Na Marka Vašuta se hezky koukalo. Donutil nehrál skoro nic, jen kouřil na balkóně(jak sám o svém výkonu prohlásil:o)) Výkon Něrgešové spočíval v mlácení sebou o boxovací pytel. A hlavní hrdinka? Byla hezky namalovaná a oblečená, ale to asi nestačí. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Ako promo na album Ivy Frühlingovej v poriadku, ako samostatný fim a komédia, ako sa píše v titulku, pre mňa neuspokojivé. Efektné, ale povrchné, obrazovo síce farebné, ale v naplnení svojho zámeru úplne bezfarebné. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Taky jste si mysleli, že si musel Marek Washúd odskočit? Ale kdepak. To ho jen chytla druhá míza a začal klátit přechytralou slečinku, které ještě teče mléko po bradě. Nebo to snad není mléko? Rozvinulo se nám to v pěkný banální příběh, u kterého jsem se opravdu dobře bavil. Dvakrát dokonce nahlas. Marek dokazuje, že má i na víc, než si střihnout kurvopíču v cateringu velké mezinárodní pornoprodukce a slečnu Kanócz bych hodnotil jako samici dostatečně vyvinutou, aby mě udržela hodinu a půl ve střehu. Ačkoliv náročná divačka, tvrdá kritička a milovnice kvalitního humoru Emilka Vopršálková z Přítočna Románem pro ženy okázale pohrdá a častuje ho takovými výrazy jako „blbina o tej maďarskej couře“ a nebo obzvláště drsným a nevybíravým „nikterak úchvatně zkopírované schéma z amerických a britských romantických kousků“, já utlumil závity na minimum a můžu se tady prezentovat krásnými čtyřmi hvezdičkami. Určitě jsi Zuzanko ráda, že se mi to líbilo, viď? ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Eh, úplná Rosamunda Pilcherová... Viewegh se měl po ucházejících Báječných letech pod psa uvědomit a najít si nějaké lepší zaměstnání. Film je tak skoro k "odpadu", jednu hvězdičku dávám za pěknou hlavní představitelku a ... (a nic jiného dalšího pozitivního mě nenapadá) - 1/10 ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama