Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tedy nevím...jediné co bych vyzdvihl, tak že se Viewegh u mě skončil po své prvotině Báječná léta pod psa a Renč taktéž po svém režijním debutu Requiem pro panenku. Takže to dopadlo podle toho, český film zase jednou dostal pořádnou ránu... ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy v podstatě nenávidí muže. Námět je téměř jen o vztazích, kde mají ženy na práci převážně analyzování mužů, kteří mají vždy nějakou chybu. Nejčastější problém je nevkusné oblékání. Hlavní hrdinka příběhu touží po mužích tak moc, že se za celý film ani s jedním nestačí rozejít a už ho podvádí s jiným, aby toho nového následně mohla podvést zase s jiným. Taková žena se pak ptá – “proč v mužích vzbuzuju tak málo lásky?“ Celkově Román pro ženy je ideální koncept, pro vysokou návštěvnost v českých kinech, i když je to moc velká zábava není. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není pro mě. Děj je o ničem, srandu jsem nezachytil. Asi prolítla kolem mě nebo já nevím. O dialozích a podaných hereckých výkonech radši mluvit nebudu. Děs. Hodnocení: 20% ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

I když většině lidí se tento film nelíbil. Třeba hodnocení Kleopatry by se přesně hodilo pro postavu ve filmu. U mě patří mezi nejoblíbenější komedie :) ... Skvěle zahrané ... Miluji roli Simony Stašové, ta se ve filmu opravdu vyznamenala. Nepatří to určitě mezi nejlepší české filmy, ale já nemohu jinak než dát za mě pět hvězd. Rád se k filmu vracím a znovu se na něj kouknu je to milá komedie pro zasmání. A hlášky ty jsou legendární - Pažoute ty mi šukáš dceru nebo tobě to tam krásně čvachtá. ()

Aybi 

všechny recenze uživatele

NÁDHERA. Konečně vtipný, chytrý humor v českém filmu, aniž by hlavní hrdina byl zaostalého ducha, jak se v posledních letech stalo módou a čemuž jsem nikdy nepřišla na chuť. Filip Renč prostě umí, Vieweghovské dialogy mě baví a nikdy se mi nepřejí. Něrgešová byla sice tragická, ale Zuzana Kánocz a hlavně úžasná Simona Stašova mi to bohatě vynahradily. Když k tomu přidám skvělou hudbu a charismatického Marka Vašuta, musím dát za 5*. Skvěle jsem se bavila. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Trocha iný film ako ostatné, snažil sa priniesť pohľad na život z inej stránky, ale keď to človek porovná s realitou, tak to bolo skôr naivné a nereálne, či hlúpe. V českej tvorbe toto určite do vitríny skvostov patriť nebude a slovenskí herci tomu tiež na žiadnej kvalite nepridali, čo je škoda. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Né fakt, docela se mi to líbilo :) Herecky a příběhově, nenudící, dobře zpracované a místy i chytré romantické drama. Komedie ybch z toho úplně vynechal, není tam srandy ani co by se za nehet vešlo. Postupně se dostáváte do příběhu a čím dál se vám to líbí. Marek Vašut se tady hezky ukázal a myslím, že se sebe vydal dost. Já dávám 4*, což si dle mě tento snímek zaslouží. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy, vzniklý pod taktovkou muže. Takže, naštěstí, nejen pro ženy. Potěšil, mě nečekaně, i výkon Marka Vašuta. V současné "buranovské" české filmové tvorbě konečně inteligentní humor, u něhož si ženy zasněně i chápavě chrochtaly a muži si občas mohli najít scény, v nichž nevypadali jenom jako neužiteční robertkové. ()

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

Stylový, nevlezlý a krásný český film, u kterého moc nechápu, proč má tak nízké hodnocení... po celý film jsem se nepřestal smát, abych ke konci jen ztěží potlačoval slzičky...:) Zuzana Kanócz je překrásná slečna francouzského typu, kterých jsem vždy potkával plné metro v Paříži...fajn že mi ty krásky připomněla. Herecké výkony jsou velmi slušné, ani Něrgešová to nijak zvlášť nezmrvila. Stašová vypadá rok od roku lépe, Vašut se zdá opět našel a Donutil měl krásnou malou roličku, která mě osobně ke konci dojala ze všech nejvíc. Na druhou stranu je fakt, že se film snaží vytěžit z úspěchu Amélie z Montmartru, protože v mnoha pasážích jí je velmi podobný (jedna postelová scénka byla podle mě totálně zkopírovaná) a vůbec ten scénář i vtípky nejsou bůhvíjak originální... Je to takový ten situační humor, který nedělá větší problém vymyslet, ale to nic nemění na tom, že v tomto filmu zafungoval na 99%. 5 hvězdiček nedávám akorát pro ten místy vyumělkovaný scénář. Ale Zuzana...ta mi zůstane v mysli ještě dlouho. =) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z těch filmů, který když dávaj v TV, tak člověk zasedne a čučí na to, i přes to, že už film x-krát viděl. Vtipná, dobře napsaná komedie. Z českých filmů, které byly natočeny za posledních 10 let, to je jeden z těch nejlepších. 75% ()

bloom 

všechny recenze uživatele

První česká klasická romantická komedie a na první svého druhu u nás celkem slušná. Líbily se mi výkony herců, u ústřední dvojice to šak občas skřípalo. I vedlejší role se hercům povedly, mě se líbila Klára Sedláčková jako nesmělá kadeřnice, Jiří Bábek jako počítačový programátor, David Švehlík jako intelektuální blb a Ladislava Něrgešová jako Ingrid by klidně mohla nastoupit do Sexu ve městě. Na Stašovou a Donutila už bylo pěno dost chvály, takže moje další slova budou zbytečná. Jsem zvědav, jak se režisér mé oblíbené Redakce vypořádá s Vieweghovými Účastníky zájezdu. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Nehorázná kravina! Z produkce Novy bychom taky nic dobrýho čekat nemohli. Spíše reklamní hlas a vzhled Zuzany Kanocz téhle komedii do které se omylem namočila Stašová a Donutil nedodali anji trochu na kvalitě. Opravdu měě Renč zase a zase zklamal. Možná by měl změnit zaměstnání. Třeba by mohl uklízet na FAMU, aby se naučil něco o režii. ()

Francik odpad!

všechny recenze uživatele

Sice je to hodnocení nespravedlivé, ale musel jsem tento film přetrpět dvakrát. Poprvé jsem si alespoň pro ukrácení cesty v autobuse dělal soukromou analýzu. Podruhé jsem už jen trpěl. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Príjemnejšie a zábavnejšie než som čakala. Fakt, ako povedal RJ: taký román pre ženy. Ale na niektoré perly asi tak rýchlo nezabudnem (Ideální muž je nebezpečný mýtus pro ženskou racionalitu. Pokud něco jako ženská racionalita existuje.) ()

Pan Filuta 

všechny recenze uživatele

2/10 Tak to se mi už dlouho nestalo! Román pro ženy jsem viděl před několika měsíci a dneska si nemůžu vybavit ani základní dějovou linii. Ale scénář M. Viewegha dává tušit, že se asi o průměrný film nejednalo. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama