Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

verbst odpad!

všechny recenze uživatele

Zapnul jsem Novu. Říkám si něco na těch komentářich z csfd bude... ALE ! ! ! P R D ! Je vidět jakou máme jako národ úroveň.... Vždyť nic jinýho se už tady ani snad netočí. Jedna pičovina za druhou. ( Omluvte můj slovník. Jinak to nešlo) ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

FIlm relativně o ničem, ale Simona Stašová a Marek Vašut to prostě krásně utáhnou. Film jsem už viděla už několikrát, a asi ne naposledy. Je to dost příjemná oddechovka s několika hodně povedenými vtípky. 3* ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je krásnou ukázkou toho, jak by neměla vypadat inteligentní romantická komedie (i když se nám to distributor snaží namluvit). Je to spíše slepenec více-méně (spíš méně než více) vtipných momentů z milostného života hlavní hrdinky. Navíc jde o momenty sotva reálné, které se pohybují i mimo pojem "nadsázka" a které nutí hlavní postavy pronášet sotva uvěřitelné dialogy a repliky. Stejně jako scénář jsou rozporuplné i herecké výkony. Přes výborné (Simona Stašová a kupodivu i Marek Vašut, který dokázal dát oněm překombinovaným replikám alespoň nějaký náboj) přes průměrné (Zuzana Kanócz a dosti nevýrazný Saša Rašilov) až po naprostý otřes. Něgrešové by měli zakázat dělat cokoliv na veřejnosti v rámci zachování dobrého vkusu nás ostatních. Ona ale není jediné herecké dřevo v celém filmu. Zdatně jí sekunduje obludně přehrávající osazenstvo kadeřnického salonu nebo David Švehlík v roli intelektuála Huberta. Proti tomu stojí klady v podobě hudebního doprovodu a několika dobrých vtipů. To ale nemůže tomuhle filmu pomoci dostat se nad dvě hvězdičky. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Fuj! No, tento snímek se mi teda hodně nelíbil. Musím se přiznat, že jsem k němu nepřistupoval zase tak negativně a byl jsem celkem zvědavý, jak se Filip Renč popere s žánrem romantické komedie. O to větší zklamání pro mě tento film představuje. Příběh zcela nedrží pohromadě, je to spíše sled rádobyvtipných epizod a postaviček. Největší slabinou je zřejmě dvojice Kanócz - Vašut. Ani jeden z přestavitelů mi nevadí, naopak Zuzana Kanócz je krásná herečka a Marek Vašut mi taky nějak moc nevadí (jeho umírající postavy na tisíc způsobů v amerických filmech jsou skvělé:-). Jenže tato dvojice je naprosto nesourodá, zkrátka mezi nimi nefunguje potřebná chemie a jejich zamilovanost vypadá až moc parodicky. Nezapírám, že jsem se někdy slušně bavil - především Simona Stašová je místy opravdu vtipná a všechny ostatní víceménně převyšuje díky své umanutosti a hysteričnosti. Taky postava Huberta do filmu vcelku zapadala a jeho repliky byly celkem vtipné, škoda že tato postava nedostala ve filmu větší prostor. Když už jsem začínal mít pocit, že se nejedná zase o tak zoufalý pokus natočit v našich končinách romantickou komedii, objevila se na scéně Laďka Něrgešová nebo spadl z nebe Saša Rašilov. Laďka Něrgešová mi ten film dokonale zhnusila, tato postavička je opravdu zoufalá a nestydím se napsat, že jsem vůči ní i zaujatý. Po chvíli mě začala otravovat i hlavní píseň Ivy Fruhlingové (její muzika mi ovšem ale nevadí, to bych chtěl zdůraznit), ve filmu je opakována až v železných intervalech a to i ve scénách, kam se hudební doprovod zcela jistě nehodí. Při sledování jsem se nemohl zbavit dojmu, že ten film je (ne)dokonale vykalkulovaný (herecké obsazení, reklama, prezentace v médiích) a jedná se především o sázku na jistotu. Jistotu, která je ovšem hodně špatně provedená a která nemůže vystačit na zajímavý celovečerní snímek. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Peckoidní sračka. /// WTF? Já tomu dal pět? Já byl ožralej?? Asi jo, jinak nemluvím sprostě... /// Lol, tohle hodnocení už tady prostě musím nechat. /// Omg. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Román pro ženy jsem sledoval s mamkou a ségrama a zdaleka jsem se tomu nesmál jako ony. Že by to bylo tím, že nejsem ženská? ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Mezi podobnými českými filmy je tohle jeden z těch, na které se dá dívat. Určitě nejde o nic vyjímečného, ale musím pochválit alespoň hudbu Ivy Frühlingové. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Proč jsem asi jako jediná hodnotila pěti hvězdičkami?? Protože ten film miluju..Skvělá Zuzana Kanócz,Marek Vašut,Simona Stašová,Saša Rašilov..Mám ráda málo českých filmů ale tenhle miluju,protože se v něm objevuje skvělý humor a také skvělé písničky Ivy Frühlingové a dnes již bývalé kapely Support Lesbiens. Můžu tento film vidět klidně stokrát za sebou a pořád mě bude bavit jak je tomu jen u mála filmů, které znám - a tenhle dokonce vlastním v originálním přebalu :-D. Nikdy předtím se mi nestalo, že bych citovala tak dlouho nějaký český film a dokázala ho tolikrát za sebou vidět pořád se stejnými pocity. Skvělé je, že sedí i postsynchrony. "A pro slečnu dceru?" ; " Chlapi podvádět můžou a ženský ne???" ; "Nevezmu si přece někoho, kdo volil Bushe!" ; "Někdy ty lesby docela chápu.." ; "...klidně bych pochopil horkovzdušný balón ve tvaru božího oka, ale třískat takhle brzo ráno do bronzu.." ; "Cože? To bych si nemohla přes rok ani přihnout!" Hezké konečné věnování zesnulému Patriku Stoklasovi. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době český film, který mě zaujmul. Žádní komunisti, poválečné období, chmurné příběhy. Díky bohu! Zato je tu komedie nabitá ostrovtipem, což je dobře a Filipa Renče chválim. Marek Vašut byl zkrátka cool a co se týče ostatních herckých výkonů, dalo by se něco vylepšovat, ale filmu jako celku to zas tak výrazným způsobem neublížilo, ale ani nepomohlo. 3.5* ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Film není zas tak špatný a u některých momentů se vám na tváři objeví úsměv, ale jinak bych to doporučil spíše opravdu ženám, které si to užijí mnohem více. Dávám 35% ()

numi 

všechny recenze uživatele

Dříve než na film půjdete, musíte očekávat, že když jdete na Román pro ženy, pak opravdu půjde o román pro ženy... V tom je asi zásadní slabina filmu. Moc chlapů asi nenadchne. Pak jsou zde pochybné herecké výkony, které se však do tohoto lacině vyhlížejícího filmu docela hodí, takže to zase až tak nevadí. Na druhou stranu se dočkáme i úspěšných pokusů o herectví (Zuzana Kanóczová, Simona Stašová) a několika hodně povedených vtipných či nevtipných, ale zase reálných, dějových zvratů. Určitě lehce nadprůměrná romantická komedie, která mě mile překvapila. [listopad 2005] ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic. Velká reklama dnešnímu běžnému způsobu života, zvláště, když se mladá pěkná děvčata věšejí na krk starým chlapům jenom kvůli jeho "šrajtofli". Co má dotyčný v hlavě a jaký má charakter, to je na vedlejší koleji. Tento film mi připadá jako návod pro mladé ženy jak vlézt starému chlapovi do postele. Nevím, co komu tady bylo k smíchu... je to spíše k pláči. ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Misty celkem sranda, nicmene to, co jsem od toho cekal (jakousi ceskou verzi Deniku Bridgete Jonesove) jsem nedostal. Navic, obsadit do hlavni role nekoho, koho je potom nutno predabovat (navic hlasem, ktery mi ke Kanoczove moc nesedel) tez nelze nazvat stastnym krokem. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Priemerná komédia s chudobným príbehom, ale milým románikom. Za zmienku stojí výkon pojašenej Simony Stašovej a krásnej a zlatej Zuzany Kanócz. V podstate ma Román pre ženy pobavil a našťastie nenudil ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jediná osoba, která za něco v tomto filmu stojí, je Simona Stašová. Ale nechápu, co tady herečka jejích kvalit vůbec dělala. To samé si myslím i o Marku Vašutovi. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhé době český film, který alespoň trochu rozesměje. Viewegh mi sice k srdci nepřirostl a i tohle se moc nepovedlo. Výborná role Donutila, který v celém filmu jen postává na balkoně a kouří :-) O hereckém výkonu Něrgešové se nedá ani mluvit, žádný nebyl... Jedna stálá grimasa, se kterou vydrží celý film... ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama