Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliverem. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura, která vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým starším mužem. Po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale on si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky... (TV Nova)

(více)

Recenze (759)

rt12 

všechny recenze uživatele

Opět proti proudu, přiznávám bez mučení někdy jsem se povrchní, a proto se dobře bavila. Dát hodně musím už jen k vůli oblíbenkyni Simoně Stašové. A pak jak Vašuta nemusím, jeho Pažout byl k sežrání. ()

Damiel odpad!

všechny recenze uživatele

Předem jsem nečekal nic zvláštního, ale že to bude takový průšvih, to tedy ani omylem... Nic horšího jsem za poslední roky - krom "filmů" Milenci a vrazi a Post Coitum (Kameňáky za filmy nepovažuju) - z české kinematografie asi neviděl. Afektovaní přehrávající herci v čele s trapkou Něrgešovou. Nevěříte jim nic, jsou to umělé figurky, které opravdové lidi vůbec nepřipomínají. Kdo dělal casting, musel být úplně opilý nebo zfetovaný. Samotný scénář je pln prázdné vaty, Viewegh ukázal, že coby scénárista svých "fast-foodových" literárních pokusů je ještě horší než spisovatel - často vizuální onanie, v níž se příběh úplně ztrácí. Nuda, nuda, nuda... Jediné dvě věci, kdy jsem se pobavil: A) scéna s Janem Svěrákem B) hláška Zázvorkové: "To mám na dušičky jet takhle špinavym gazíkem?" ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem se slušně bavil, chvílemi se nudil, chvílemi ocenil nápad, chvílemi "nápad" odsoudil, chvílemi se mi někteří herci líbili (Vašut, Stašová), některé bych vyškrtl (D. Švehlík, K. Sedláčková). Přesládlý závěr (hlavně seznámení kadeřnice kamarádky a nesmělého grafika u vánočního Betlému) mě znechutil. 2.5/5. | Režie: ***, Scénář: **, Herci: ***, Hudba: ****, Výprava/Efekty: *** ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

V laciných gestech je tento film docela dost dobrej. Film je výživný a na úrovni asi tak jako předlohová kniha, která je zcela nečitelná. Myslím že to, co se mi jednou dostalo do ruky, byl však tištěný výtisk. A číst já umím... v mnoha případech bohužel. Taky si nějak nejsem jistá, kam bych to vlastně jela, kdybych měla jet na "Grand Canaria". Ale to je jen drobná podružnost. Inteligentní romantická komedie? Jak pak vypadá ta debilní? Jedna hvězdička za "Ou tu veux quand tu veux" a další písničky Ivy Frühlingové, druhá za neodolatelnou Simonu Stašovou. Kombinace Viewegh/Renč je naprosto vražedná. Ti dva se hledali, až se našli. Tohle chce neprůstřelnou vestu a prsten s protijedem. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem si říkal "Tak s veledíly éry rudého teroru se to nedá srovnávat ani náhodou, ale v rámci české tvorby posledních patnácti let vcelku gut." Ale pak jsem si uvědomil, že to je nebezpečné uvažování. Ano, RELATIVNĚ je Román pro ženy docela slušná zábava se skvělou hudbou a některými zajímavými režisérskými vychytávkami, ale ABSOLUTNĚ je to jen další veskrze průměrný kousek, nijak zvlášť nevybočující z celkkové mizérie novodobé české produkce. Ideálem dnešní doby jsou precizní žánrové snímky a velkofilmy. To první Češi neumí a na to druhé nemají (a nikdy ani nebudou mít) peníze. Musíme holt počkat, až se zase otočí kolo filmových dějin. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tohle je první film, kde se mi líbí Simona Stašová. Taky Miroslav Donutil jako soused věčně čumící na balkoně byl výborný. Začínám se zajímat o knihy Michala Viewegha. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Já jsem se fakt dost dobře bavil, a to zejména díky skvělé Simoně Stašové. Tenhle film mi dal příjemných 100 minut a jsem za ně rád. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

O filmu se předem hodně mluvilo, jaká že to nebude bomba. U mě se tedy žádný výbuch nekonal. Film mě moc nezaujal, ale ani neurazil. Vlastně musím přiznat, že jsem se u něj i smála, ale to mi prostě nestačí... Na odpočinek a podívání dobré, herci taky nebyli špatní, líbila se mi Simona Stašová, ale abych se na film dívala znovu, do toho se teda nepohrnu... ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

První dokonalé filmové zpracování obrazu ženského rozumu! Pro dospívající muže bych to určitě, kdybych byl úředník Ministerstva školství, předepsal jako povinný školní film. ;-) ()

halogenka odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný trapný trapný! A to díky Mr.Vieweghovi, který je příliš ješitný ke svému románu, než aby napsal dobrý scénář. Jinak by mu došlo, že co může vkládat do úst románovým postavám, nemůže cpát do huby postavám filmovým. A Renč by se měl zatraceně stydět. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Ušlo to...Film mi příjemně utekl a herecké výkony také nebyly špatné. Teda až na Nergešovou...ta byla přímo otřesná. ()

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama