Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je navždy vymazána z vesmírné mapy kvůli stupidní pilnosti těch nejodpornějších tvorů v celém vesmíru. Vteřinu před tím je zachráněn jeden z pozemšťanů, Artur Dent. Jeho mimozemský přítel v lidské podobě, Ford Prefect, ho vezme s sebou na vesmírný stop a oba se tak ocitají na lodi ničitelů Země. Tím začíná nešťastné vesmírné dobrodružství s hledáním základní otázky života, vesmíru a vůbec. Denta na něm doprovází dvouhlavý galaktický prezident Zafod Bíblbrox, jeho pozemská přítelkyně Trillian a neskutečně paranoidní android Marvin. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (898)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Za estetickou a vizuální stránku, za odvahu tuhle adaptaci kultovní knihy Douglase Adamse natočit, za humanistické poselství, za postavu Johna Malkoviche a za těch několik skutečně vtipných vtipů dávám čtyři hvězdičky. Ale jinak lze jen konstatovat, že film se po slibném začátku rozpadá a jeho celistvost je navíc několikrát narušena základní otázkou: Je to skutečně tak průměrná slátanina, jelikož ji natočili víceméně Američané, nebo už nerozumím britskému humoru, který jsem měl vždycky tak rád? Nebo je to prostě čistý průměr, jelikož jde o britsko-americkou koprodukci? :-) Jaký počítač mi na tohle odpoví? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Garth Jennings se sice hodně snažil aby film působil přirozeně vtipně a občas se mu to docela povedlo, ale ani tak to nestačilo any se to vyrovnalo slávě knižní předlohy.Jak se říkalo že se to nedá dobře zfilmovat, tak se stalo. Na to aby to byla výborná komedie tomu přece jen ještě něco chybí a taky se nedá říct že bych se po celý film bavil, je tam malo opravdu povedenych vtipu, většinou to vyzní spíš do prázdna, určitě se to dalo udělat líp, některý scény měly větší potenciál, než se z toho podařilo dostat. co se týče hereckýho obsazení, tak je typově vybraný dobře, ale scénář toho bohužel moc nedovoluje, takže ani herci nejsou moc výraznýAle zase na druhou stranu jsem se nenudil a pobavit se u toho dá ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joby Talbot: 1. Dolphins ,2. So Long & Thanks For All the Fish (For the film The Hitchhiker's Guide ,3. The Arthur Wakes Up ,4. Shoo-Rah! Shoo-Rah! ,5. Here I Am (Come And Take Me) ,6. The Destruction of Earth ,7. Journey of the Sorcerer ,8. The Hitchhiker's Guide to ,9. The Inside the Vogon Ship ,10. The Vogon Poetry ,11. The Space ,12. The Vogon Command Centre ,13. The Trillian and Arthur Reunit ,14. The Pan Galactic Gargle Blaste ,15. The Tea In Space ,16. The Deep Thought ,17. The Infinite Improbability Dri ,18. The Viltvodle Street Music ,19. The Huma's Hymn ,20. The Capture of Trillian ,21. The Vogcity ,22. The Love ,23. The Whale ,24. The Planet Factory Floor ,25. The Earth Mark II ,26. Magic Moments ,27. The Shootout ,28. The Finale ,29. The Blast Off ,30. So Long & Thanks For All the Fish (For the film The Hitchhiker's Guide ,31. The Careless Talk ,32. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, film score ,33. Reasons to Be Miserable (His Name is Marvin) (for the film The Hitchhik , ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl ale podle její kultovnosti soudím,že mohla jít zfilmovat mnohem lépe.Takhle z toho vznikl slepec dobrých a špatných scének a stala se z toho zcela průměrná komedie (místy i podprůměrná). Celé to naštěstí drží nad vodou vynikající robot Marvin v podání Alana Rickmana.Když ten se objeví v některé scéně tak je hned jasné,že to bude sranda k popukání. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalý knihy, což je podle mě v tomto případě docela velká smůla. Ohromná hromada absurdit, které jsou v tomto snímku za vidění určitě pobaví, ale nijak více nenaplní divákovo očekávání. Asi bych si měl přečíst knihu a podívat se znovu na tento film, ale jak se znám, nechám tento film spadnout do propadlišt dějin a už si na něj za týden nevzpomenu. Těžký, ale očekávaný osud. Ne všechno se dá zfilmovat tak jak by si lidé přáli. K hercům snad ani nic nemám, ale Marvin to je teprve někdo :-) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (28)

  • Film je jich několikátým zpracováním knižní série "Stopařův průvodce po Galaxii". Dalšími adaptacemi byly rozhlasová hra, televizní seriál, počítačová hra, divadelní hry a komiksy. (imro)
  • V záběru na panikařící lidi v ulicích sedí u stolku v kavárně matka autora knižní předlohy Douglase Adamse. Režisér jí nedal žádné pokyny, a tak si prostě jen dál četla. (montana_cz)
  • Kostým maniodepresivního robota Marvina vážil celých 25 kilogramů. Liliput Warwick Davis, který ho na place nosil několik hodin denně, přitom váží pouhých 38 kilogramů. (montana_cz)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama