Reklama

Reklama

Hrdinové z říše Gaja

  • Německo Zurück nach Gaya (více)

Obsahy(1)

Pohádková říše Gaya je v ohrožení. Má v tom prsty žárlivý profesor Suchar. Svým transformačním strojem ničí krásu pohádkové říše a krystal, je jejím srd-cem přemístil do lidské dimenze. Ale Zino a Boo to tak nenechají. Nalézt ztracený krystal je pro ně příležitostí ukázat, že jsou praví hrdinové. Vydají se tedy do našeho světa, aby krystal přinesli zpět. Bez něj by fantastická říše Gaya zanikla. Nemají mnoho času. Říše se pomalu rozpadá a naše hrdiny zbytečně zdržují nepřátelé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze film vzniknul v nemecku, to vubec neni spatne, ale v konkurenci americkejch animaku a ted nemyslim jen pixarovky, moc sanci nema. A pritom na filmu neni nic vyrazne spatnyho. Pribeh je vcelku dobrej a docela originalni, hudba je prevazne taky slusna a animace, ackoliv neni nak uchvatna, tak je prijemne koukatelna a rozhodne neurazi. I samotne postavy jsou fajn a nastesti se tu moc nepoucuje, navic hlavni vymastenec Zino mi krapet pripomnel Zappa Brannigana. Ale i pres to vsechno a pres fakt, ze tu je obcas naka napinava a sem tam naka vtipna scena a akci se taky nesetri, film zkratka neudrzi v napeti a je takovej rozvleklej, ze sem se misty i krapet nudil. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Ne až tak špatnej animák, jak jsem čekal. Pravda, s 3D animací ze zámoří se nemůže srovnávat, ale přesto na mě působil mnohem lepším dojmem, než třeba upachtěnej MravenecZ, infantilní Madagaskar nebo přeplácanej Shrek 2. Největší chybou je, jak už to bývá, nepropracovaný scénář. Po počátečním asi čtvrthodinovým rozjezdu nabitým když ne dějem, tak akcí, se tvůrci začnou plácat na místě jako pták lapený v nánosu ropy. Postavy chodí zprava doleva, jakoby se ztratily v mlze a spíš prostě čekají, až jim náhoda přihraje pod ruku další příběhovou berličku. Matrixovský souboj princezny s krysami je už opravdu hodně zprofanovaný a děj celkově příliš moralistický. Přesto mi tenhle kresleňák přišel jako svěží závan do všech těch humornými hláškami, sebeobětováním, nečekaným hrdinstvím od zbabělců nebo nešiků nabitých megaspektáklů z USA. Hlavní hrdinové tady jsou, kromě princezny, přeci jen mnohem zábavnější a neobvyklejší. A konec se mi taky líbil. ()

Tuxedo odpad!

všechny recenze uživatele

Za takový film bych jeho tvůrce poslal do vězení. Neskutečně klišovitý film, jenž nezachrání vůbec nic. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 8/10/// +dobrá animace, slušná akce, která je dost dobře zpracovaná, Alanta (důkaz, že i animovaná postava dokáže být pěkně sexy) -trošičku zvláštní, možná slabší scénář i příběh (neříkám, že špatný), taky škoda, že tenhle snímek není vtipný (zvlášť jak jsme poslední dobou u animáků zvyklý/// Hrdinové z říše Gaja je snímek který vás ničím moc neohromí, ale ani by vás neměl urazit. Je to spíše neškodná hříčka, zřejmě určená hlavně dětem, kterým se tento film bude určitě líbit. A dle mého je celkový dojem hodně ovlivněn tvůrci a jejich původem./// Celkem 57%/// ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Víte, ty postavy mají moc německé obličeje, to možná ubere na příběhu. Jinak, celkem slušný filmeček, který neurazí a dá se sledovat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Evropské animované filmy se snaží dohnat ty americké. Problém je v tom, že animace v USA je na skutečně vysoké úrovni. Pokud v Evropě vznikne dobrý animák, je mnohdy omezen pouze na klubovou produkci. Pokud jde do kin, je to jen proto, že nechce být evropský, ale snaží se tvářit americky. Nemůže se ale jednat americkému, pokud ho jenom kopíruje, navíc špatně. "Hrdinové z říše Gaja" mi na první pohled vadí svou animací. Prostě se mi nelíbila. Je taková... ošklivá. To je asi to nejlepší slovo. Myslím, že dětem se nebude líbit. Navíc není ani nijak propracovaná. Obličeje zde vypadají jako špatně udělané latexové masky. O to horší je, že se animátoři pustili i do lidských postav, které vypadají jako loutky z nějakého děsivého musea. Další problém filmu je v tom, že chce být ještě víc americký, a tak je tam jeden tajemný záporák, prostě čisté zlo, proti kterému mohou hrdinové na konci bojovat. Polovinu času je tak film vlastně jen putováním o ničem, které trochu předběhlo "Arthura a Minimoje", ale rozhodně není tak zajímavé nebo zábavné. Co opravdu nesnáším, to jsou příběhy, kde se postavy setkávají se svým stvořitelem a zjišťují, že vlastně nemají skutečně existovat. Tohle téma je tak příšerně provařené, že nechápu, jak to ještě může někdo považovat za skvělý prvek. Přijde mi tak, že si Evropané zase jednou vzali z amerického animáku špatný příklad, a místo toho, aby vytvořili něco osobitého, splácali cosi, co se snažilo dětem ukázat, že i evropský film může být dobrý. Tenhle záměr se ale ošklivě nepovedl. Zlatý želváček Sammy, který je alespoň roztomilý. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/10/zitra-nehrajeme-lovci-dinosauru.html ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Poprskat to uplne nemuzu - zaujala me docela ta intertextualita a nektery hlasky, ze kterejch muzou mit deti hlavu jako meloun. Ale stejne tak je pravda, ze ta animace je spis herni a cely je to takovy nevyvazeny, jako by autori sami nevedeli, pro koho to vlastne tocej. Dospelej z toho odvazanej nebude, ale dite taky ne. Proste to zatuhlo nekde uprostred cesty a nakonc je z toho jen divnej zvlastni nedodelek. Nema cenu hodnotit s Pixarem a dalsimo, tohle je proste neco jinyho, min prvoplanovityho - ale otazka je, jestli umyslem, nebo vinou neschopnosti. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Čakal som trochu nadpriemerný animák, ale toto nedosahovalo ani len priemer.Malé deti s toho môžu byť určite unesené, ale fakt len malé deti. Rada starším: RUKY PREČ. 40%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zásadním důsledkem prkenné animace (tak na úrovni CGI inter pro PlayStation 1) není jenom nikterak atraktivní vizuál, ale především hrozivé (resp. žádné) "herecké výkony" plastikových figurek (zvýrazněné ještě plochým českým dabingem). Podivná "meta" historka o postavičkách z říše Gaja, z televizního seriálu vycucnutých do našeho světa (a mj. potkávajících svého stvořitele), už vůbec nepředstavuje žádné terno. Umolousané 2 *, ani nevím za co. ()

spikey1 odpad!

všechny recenze uživatele

Uf, to se nám tu ale po roce 2004 a po úspěchu Shreka objevilo hodně animovaných filmů. Hlavní ale je že ne každý je psaný s dobrým scénářem a animace je odvedena precizně. Gaya mezi ně rozhodně nepatří! ()

AngiS 

všechny recenze uživatele

Animáky mám hodně ráda.. Ale tohle... to byla fakt blbost... Ani jsem to nedokoukala do konce... Ale ten s těmi modrými "vlasy" byl sympatickej :DD ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kdo mohl napsat tak příšernej scénář. Mám rád animáky a u tohohle počinu se mi animace líbila, ale to je tak všechno. Žádný pořádný vtip, u kterého by se člověk ze srdce zasmál a ani zápletka tu není nic extra. Prostě scénáristi u tohoto filmu pos**li vše, co se jen dalo. 2* za povedenou animaci a za Emily Watsonovou. ()

Reklama

Reklama