Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

"Evropské legendy končí vždycky špatně" praví L. Headey coby doktorka Catheryn. Inu - nejen ony. Stejně špatně, ba ještě hůře dopadl i pokus amerických tvůrců o speleologicko-vetřelčí horor z karpatských jeskyní. Nuda, pár nevalných triků, semtam nějaké pseudovědecké blábolení a parta "profíků" co se chová jako Klub sebevrahů na spolkovém výletě - to je v kostce obsah "Jeskyně". Ta druhá hvězdička je čistě za účast mé oblíbené "divoké kočky" Piper Perabo (i když jí to přece jen víc sluší v minisukni na baru, než na laně s digitálním monstrem na zádech). ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

No, jde v podstatě o takový film skoro až televizního ražení, kde jsou takové brr obludy, pak tu existuje pár lidí, kteří je vyrušili, odhaluje se zde přitom "překvapitelný" původ těchto příšerek atd. atd., čili tohle si prostě asi dokážete představit, ale co chci říct, i tyhle filmy se dají občas shlédnout. Já si u toho dělal i něco jinýho, a byla to celkem solidní kombinace. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak špatné jak by se na první pohled mohlo zdát. Dokonce pouze o krapet horší, než jsem čekal. Naopak mě prvních čtyřicet minut opravdu bavilo. A to myslím zcela vážně. Bavilo. Podvodní scenérie jsou nádherné, příběh správně tajuplný. (Aby taky ne, když je to v Karpatech) A máme tu taky Cersei ze Hry o trůny. Pár vědců najde pod zbortěným kostelem vchod do podzemní jeskyně. Ano, kolikrát jsme tohle už slyšeli. Uvnitř se cesta ven uzavře a oni objeví dosud neznámý druh. Krom toho, že plakát filmu lže, jako když tiskne. Tak po nějaké polovině filmu vezme atmosféra za svoje a zbytek filmu je už rutinní a předvídatelná nuda. Nechápu proč. První půlku se film skutečně snaží navnadit hezkým prostředím, kvalitou výpravy a i scénářem. Pak vtrhne na plac přerostlá ještěrka a atmosféra jde do kopru. Neuvěřitelná škoda. Konec filmu je nenápaditý, nudný a skutečně béčkový až to bolí. Epilog je naprosto směšný. [Extended] (62 %) ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nádherný příklad toho, jak dementně udělané střihy dokážou zkurvit všechny akční scény...když už si za tu půl vteřinu říkáte, že přibližně víte, co se zrovna děje...tak střih a další nesmyslná půlvteřinka. Jo a taky se tu dozvíme, že jeskynní potápěči jsou ti nejtvrdší tvrďáci na celé planetě...kam se na ně hrabou chlápci ze speciálních jednotek! No...alespoň ty příšerky se jim celkem povedly, i když je za film uvidíme tak nanejvýš 30 vteřin. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka amerických vedcov prichádza do odľahlej časti Rumunska, aby preskúmala doposiaľ neprebádanú jaskyňu. Kým vstupnú bránu cez starý kostol z 13 storočia väčšina vníma ako symbolický prejav tamojšej kultúry, skutočná pravda čaká na svoje odhalenie. Hovorím si, pusti si pred spaním nejakú kok***nu, ktorá ťa nebude nútiť zapínať mozgové bunky. Tak sa mi to všetko krásne splnilo. Úvodná polovica žiadna sláva. Následne sa síce príbeh celkom slušne rozbehol, a zrazu sa bolo na čo pozerať, no tak či onak, tento snímok si svoje nízke hodnotenie plne zaslúži. Boh vie či sa aj vo filmovom priemysle dáva daňové priznanie. Nič ma do toho nie je, ale mňa by celkom zaujímalo kde sa podelo tých 30 melónov. Že by všetok rozpočet zožrali plastelínové, agresívne chobotničky z II. patra? Alebo snáď ten gumový lietajúci votrelec? Každopádne, niekto sa nabalil, no jaskyňa z Rumunského Medjugori to rozhodne nebola - 40%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Bruce Hunt debutoval Jeskyní jako režisér, dosud měl za sebou jen práci pomocného režiséra trilogie Matrix. (imro)
  • Hned v úvodu skupina vědců a potápěčů cestuje českým nákladním automobilem Tatra 813 8x8 Kolos. (ing)
  • V potápěčských scénách zastupovala herečky Piper Perabo a Lenu Headey známá česká jeskyní potápěčka působící v Americe Jitka Hyniová.Při scénách se potápěla v paruce blondýny a brunety. (Karlas)

Reklama

Reklama