Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Hned v úvodu skupina vědců a potápěčů cestuje českým nákladním automobilem Tatra 813 8x8 Kolos. (ing)
  • V závěrečných titulcích filmu zazní píseň "Nemo" od finské hudební skupiny Nightwish. Záběry z filmu se také objevují v alternativní verzi videoklipu pro tuto píseň. (MsUtahraptor)
  • Natáčení ve studiich Buftea nedaleko Bukureště trvalo 8 týdnů. Dotáčení přírodních scén v Mexiku na poloostrově Yucatán se účastnili už jen potápěčtí kaskadéři a trvalo šest týdnů. (Karlas)
  • V potápěčských scénách zastupovala herečky Piper Perabo a Lenu Headey známá česká jeskyní potápěčka působící v Americe Jitka Hyniová.Při scénách se potápěla v paruce blondýny a brunety. (Karlas)
  • Bruce Hunt debutoval Jeskyní jako režisér, dosud měl za sebou jen práci pomocného režiséra trilogie Matrix. (imro)
  • Herci strávili během natáčení, na které dohlíželo několik světových expertů na potápění, denně 10 až 12 hodin v mokrém oblečení, aby bylo jejich vystupování co možná nejvíce reálné. (imro)
  • Příběh Jeskyně se zčásti zakládá na realitě. Koncem 80. let minulého století totiž v Movilských jeskyních našli celkem 35 nových druhů živočichů. Jeden z nich má dokonce žlázu s jedem. I když největší exempláře jeho druhu měli jen 10 centimetrů, nikdo neví, do jaké délky mohou dorůst. Příšery z filmu tedy nemusí být až tolik nereálné… (imro)
  • Snímek se natáčel v Rumunsku, kde mají více než 12 000 oficiálně registrovaných jeskyní. Díky nim se tu ročně natočilo až 30 filmů, ale dnes se tento počet skoro ztrojnásobil. (imro)
  • Australskému debutantovi Bruce Huntovi producenti svěřili na Jeskyni 30 mil. dolarů, ale během úvodného víkendu (26. – 28. 8. 2005) zaznamenali zisk pouhých 6 milionů. Po měsíci film v amerických kinech vydělal 14,5 milionu. (imro)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 24. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama