Reklama

Reklama

Válka světů

  • USA War of the Worlds (více)
Trailer 3
USA, 2005, 116 min

Obsahy(1)

Rozvedený newyorský mechanik Ray Ferrier získává od bývalé manželky na víkend do péče své dvě děti – desetiletou dceru Rachel a náctiletého syna Robbieho. V té době dochází ve městě k podivným změnám v počasí, včetně několikanásobných úderů blesků do jednoho stejného místa. Lidé si to nedokážou vysvětlit, když se začne zvedat zemský povrch, ze kterého vylezou ze svých úkrytů podivné mimozemské stroje. Mimozemšťané ve svých mechanických maskách začnou útočit a zabíjet lidi. Strhne se davová panika a Rayovi je jasné, že musí utéct s dětmi z města pryč. V kradeném cizím automobilu se tedy vydává do domu své manželky, která zde však není. Druhého dne objeví Ray na ulici vrak spadlého boeingu. Na místo přijíždí štáb televizních reportérů, který Raye informuje o tom, že mimozemšťané ve svých strojích zaútočili na všechny světové kontinenty a podařilo se jim zničit velká území a zabít miliony lidí. Ray se rozhodne odvézt své děti k jejich matce do Bostonu, ovšem jejich auto je přepadené davem zoufalých lidí. Ray tedy přichází o auto, ale jsou naloděni na trajekt, který má odvézt obyvatele Bostonu do bezpečí. Loď je ovšem potopena a Ray s dětmi se dostávají na břeh. Ray se musí smířit s tím, že Robbie se rozhodl bojovat proti mimozemšťanům po boku armády, a pokračuje s Rachel na cestě sám... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 434)

ditrue 

všechny recenze uživatele

Od jineho rezisera by tohle byla pecka, jenze tenhle film ma na svedomi Spielberg a v jeho portfoliu se tenhle film radi k tem slabsim. Jasne efekty jsou na vysoke urovni, zvuky jsou uchvatne (hlavne v kine) ale misty velke chyby (cela ulice vyvrazdena jen Cruise prezije nebo miliony lidi umrou ale Cruisova rodina je nakonec kompletni…) ale film se mi libil tak proc ne ty 4? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Len vďaka trikovej, efektovej a hudobnej stránke sa film mierne vytrháva z priemeru. Inak ma týmto filmom Spielberg hlboko sklamal a to som ho považoval za jedného naj z sci-fi režisérov. Ale tak na každého raz príde. Navyše ma nepotešilo ani zobrazenie mimozemských monštier, ktoré dobývajú svet a záverečná pointa. Odfláknuté ako domáca úloha odpísaná pred hodinou. 70%. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

No nějak nevim, co k tomu napsat. Ten film je neuvěřitelná blbost. Pochopil bych, kdyby kravinu s podobnym námětem natočil před 50ti lety Ed Wood, ale natočit tohle v roce 2005 a ještě to vydávat za thriller? Já jsem se teda spíš u toho několikrát zasmál, ale pochybuju, že to byl účel filmu. Tady je těch komentářů tolik, že bych stejně jenom opakoval, co už napsal někdo přede mnou. Snad akorát za sebe můžu říct, že začátek mi nepřipadal úplně špatnej, ale později se mi ani nechtělo věřit, že tuhle píčovinu opravdu natočil Spielberg a né např. Bay nebo Emmerich, od kterejch bych něco podobnýho očekával. Přemejšlim, za co tady dávat hvězdičky... Dobrý triky jsou v dnešní době a navíc s takovym rozpočtem snad samozřejmost, takže nechápu, proč se nad nima tolik lidí rozplývá. A kromě těch triků v tomhle filmu nic moc jinýho k vidění neni. Válka světů mi prostě připadá asi jako hovno v hezkym obalu. Celkově je to pěkná slabota. Navíc nechápu, proč se ve všech filmech od Spielberga (snad kromě Duelu) musí vyskytovat nějaký uječený dítě. Ještě snad něco málo k tomu (ne)slavnýmu konci... Ten konec byl sice hodně blbej, ale já pořád očekával nějakej dojemnej projev prezidenta, což by bylo ještě horší. Jinak pokud jste viděli Scary movie 4, tak si můžete 1 hvězdičku přihodit. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, jehož nedokonalosti plodí dokonalé diskuse. Místo války pokus o cizozemskou genocidu, místo boje čekání, zda Bůh hraje s vesmírem v kostky, místo obětí objetí? V jistém smyslu intimní blockbuster, který nabízí skrz úzký průhled jedné rodiny perspektivu, co by se s námi stalo, kdyby byli mimozemšťani pekelní prevíti. Problém je, že jejic filmová civilizace je z podstaty nekonzistentní, slabiny, motivace a metody natolik si odporující, že jsem se je celý film marně snažila vstřebat. A vlastně si zpětně uvědomuji, že to, co a proč se s nimi stalo, mě znepokojovalo a zajímalo víc než triviální osud celé Cruisovy rodiny. Jsem to ale nelida. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Co ten konec, proboha? A ty tuny nelogičností! Jasně, je to katastrofický film, který se nedá brát smrtelně vážně, ale režisér tak zvučného jména by si takovéto boty ve svých filmech snad mohl odpustit. O místy přehnaném sentimentu a zbytečně hysterické Fanning (co to provedli s nejlepší současnou dětskou herečkou?) raději pomlčet. A přitom v první půlce měl film našlápnuto stát se jedním z nejlepších blockbusterů letoška. Nestalo se... ()

Galerie (132)

Zajímavosti (74)

  • Kromě tohoto blockbusteru vznikly ve stejné době i dva laciné projekty, které se evidentně snažily přiživit na vlně zájmu a propagace – televizní Invaze světů (2005) a přímo videotrhu určená The War of the Worlds (2005). (imro)
  • Robbie (Justin Chatwin) má pred vstupom do baru na tvári krv. Ale keď si sadne do baru za stôl, krv mu už netečie. (Arsenal83)
  • Tom Cruise (Ray) ochorel na chrípku a na dva dni prestal nakrúcať, čo stálo tím režiséra Stevena Spielberga viac ako 60 000 amerických dolárov, pretože komparzisti (vyše 200) dostávali bežný denný plat, hoci produkcia bola prerušená. (Arsenal83)

Související novinky

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama