Reklama

Reklama

Válka světů

  • USA War of the Worlds (více)
Trailer 2
USA, 2005, 116 min

Obsahy(1)

Rozvedený newyorský mechanik Ray Ferrier získává od bývalé manželky na víkend do péče své dvě děti – desetiletou dceru Rachel a náctiletého syna Robbieho. V té době dochází ve městě k podivným změnám v počasí, včetně několikanásobných úderů blesků do jednoho stejného místa. Lidé si to nedokážou vysvětlit, když se začne zvedat zemský povrch, ze kterého vylezou ze svých úkrytů podivné mimozemské stroje. Mimozemšťané ve svých mechanických maskách začnou útočit a zabíjet lidi. Strhne se davová panika a Rayovi je jasné, že musí utéct s dětmi z města pryč. V kradeném cizím automobilu se tedy vydává do domu své manželky, která zde však není. Druhého dne objeví Ray na ulici vrak spadlého boeingu. Na místo přijíždí štáb televizních reportérů, který Raye informuje o tom, že mimozemšťané ve svých strojích zaútočili na všechny světové kontinenty a podařilo se jim zničit velká území a zabít miliony lidí. Ray se rozhodne odvézt své děti k jejich matce do Bostonu, ovšem jejich auto je přepadené davem zoufalých lidí. Ray tedy přichází o auto, ale jsou naloděni na trajekt, který má odvézt obyvatele Bostonu do bezpečí. Loď je ovšem potopena a Ray s dětmi se dostávají na břeh. Ray se musí smířit s tím, že Robbie se rozhodl bojovat proti mimozemšťanům po boku armády, a pokračuje s Rachel na cestě sám... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 434)

Předseda 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tvůrci filmu vrátili do doby, do které byl původní román zasazen, dodrželi by i harmonogram vývoje marťanské invaze, ušetřili by nám hodně pochyb o logice a tak. Takhle vznikla jen tuctovka, kde bouři, zemětřes a pandemii eboly nahradili Marťani. ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele

Steven v nejlepší kondici. Napětí, atmosféra, režie, kamera, hudba, obsazení - to je vše v pořádku - akorát, když jsem vycházel ze sálu, tak jsem matně vzpomínal, jestli tam byla nějaká ta emoce. To je snad poprvé co mě Steven nedojmul, idkyž to měl v úmyslu. Ale mohu se mýlit. ()

Stromek 

všechny recenze uživatele

Konec zazdil pátou hvězdičku .. bohužel, ale jinak je to pořád parádní Spielbergový počin v trochu komorním podání. Nečekejte planetární konflikt galaxií, ale podání dění z pohledů jedné rodiny( Cruise nevyniknul a Dakotta jen ječí ), která putuje a překonává nástrahy. Atmosféru a triky to má parádní, ale plánovat něco milion let a pak dopadnout takhle? no chvíli jsem to nemohl překousnout, ale i tak vřele doporučuji . ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

9/10... Áno, scenár je neskutočne deravý, sentimentálny a plný logických kiksov. Áno, Cruise hrá svoj zlý štandart. Áno, tá malá pizda Dakota je viac neznesiteľnejšia nez zvyčajne. Áno, ešte ďalšia priehršť výčitok by sa možno našla... Ale ja na to všetko z vysoka dlabem. Vizuál, efekty, výprava, zvuky a všetko okolo toho je neskutočne dych berúce a film ani sekundu vyslovene nenudí. Hrnie sa vpred a je mu jedno za akú cenu. A mne tiež.... ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Moc pěkní tripodi. A šikovní. Ale co naplat, Tom Cruise je přece AMERIČAN a ten v kasovním trháku s dlaní na srdci z hvězd a pruhů vždycky vyhraje. Ach ten netrestný projev nacionalismu. Jinak super a Tim Robbins je bourák. ()

Daves97 

všechny recenze uživatele

Skvělý Cruise! Na druhou stranu poměrná plytkost obsahu .... A nejvíce mě ,,rozbil',' v negativním smyslu řečeno, happy end. V polovině jsem dumal nad tím, jak takový film Spielberg ukončí... čekal jsem nějaké překvapení.... ale tohle! To fakt ne. ()

krivkin 

všechny recenze uživatele

tak jen za ty efekty 2*, jinak děj takový všelijaký - spousta nelogických věcí od začátku až do konce, vůbec jsem to těm postavám nevěřil, to jejich chování... nebo tomu chybí ještě hodina stopáže :-) ()

radimartin 

všechny recenze uživatele

[Literární předloha: George Herbert Wells - Válka světů] Vezměte jeden z nejslavnějších románů, okleštěte ho od všeho co je na něm zajímavé, flákněte to do dnešní doby, dopředu vystrčte Cruise a holčičku s velkýma očima, celé to zaprcejte digitálními efekty, nezapomeňte na trochu té americké hrdosti a pár tisícovek vojáků a nakonec celé to přikrijte Špeilbergovou frustací a snahou vyrovnat se na vrcholu své kariéry nejslavnějšímu dramatickému činu Orsona Wellse. No a samozřejmě neváhejte a vražte do toho pokud možno co nejvíc peněz, oni se vrátí, tak už tahle značka SS funguje. ()

gauny8 

všechny recenze uživatele

Nelogické, naprosto nedomyšlený konec! Vizuální stránka (hořící vlak, kráčející alien stroje na obzoru, hummery projíždějící kaluží...) byla povedená. Ale vadila mi i přehnaná hra na city a během první půle filmu mě doslova iritovala ta malá uječená holka. Do konce jsem se díval pouze proto, abych viděl, jak moc hloupě to skončí. Moc. ()

bigbadboy 

všechny recenze uživatele

Konec to má skoro tak dobrej, jako Hvězdná pěchota - stejně úsměvný. Všechny ty speciální efekty a hlavně praskající výlohy, padající domy a poskakující auta vypadají tak nepřirozeně, jako by snad za ně zapomněli zaplatit. Celkově na mě film působil absurdně, tak nějak nemastně neslaně, nezanechal ve mě nic víc než úsměv nad trapným koncem. Vysoká hodnocení absolutně nechápu - asi z milosti :) ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

Vizuálne orgie - takto vnímam Vojnu svetov ja. Nie je to možno ten Spielberg, ako ho poznáme. Čo sa týka Toma Cruisea, nevidím dôvod, prečo mu odovzdať cenu za najhorší herecký výkon.Je tu pár vecí mimo logiku, chýba nejaké "väčšie" posolstvo, no neviem, či vôbec nejaké bolo plánované a vlastne i potrebné. Takto z toho všetkého vychádza bombastický popkorňák, ktorý bezpečne zaujme scénami ako riečny prúd plný mŕtvol či jediné pojazdné auto široko-ďaleko. Pri ďalšom pozretí sa však vynoria i hlbšie sondy, než tie jednooké. MOJE NAJ - Padá závora a ten horiaci rýchlik ani len nespomalí. Uff! :-) ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Film mohl být o mnoho lepší, ale i tak je to vynikající. Technicky a herecky je to dobré, ale trochu bych upravil scénář, protože některé scény...jsou divné. Konec mohl být také velkolepější, ale asi už nebyly peníze. Je to škoda,ale i tak snímek obsahuje nezapomenutelné scény a dialogy. 80% ()

matoon97 

všechny recenze uživatele

Je to výborný scifi triler, ktorý zrežíroval Spielberg. Od neho som videl ešte E.T Mimozemšťana, no ten bol skôr určený pre deti. Tento by mal byť určený len pre mládež nad 15, ale myslím si, že by to mohli zvládnuť aj mladší. Mne sa to páčilo asi najme pre to, že milujem takéto žánre, akčné scifi. Mimozemštania boli síce trochu zle vyobrazený, ale to je len jedno vytknutie, ktoré sa tu vyskytuje a to im môžem prepáčiť. A naviac, mimozemské stroje boli neprekoneteľne moderné, čo sa mi veľmi páčilo. Medzi najväčšie klady tohto filmu patrí kamera a hororová atmosféra. Ďakujem tvorcom že takýto film urobili, pretože sa mi veľmi páčil, a vždy bude patriť medzi moje najobľúbenejšie. 90% ()

me3x® 

všechny recenze uživatele

Z mnou videnej spielbergovskej filmografie zatiaľ jeho najhorší film. Opakujem, z tých, čo som videl. Audiovizuálne sú to pritom hotové orgie, ale inak to nefunguje. Príbeh ma nedostal vôbec. Týpek, ktorému moc neklape rodinný život uteká s deťmi za ich mamou, spočiatku ani nevie pred čím. Film nevyrieši ani jeho rodinné problémy, naodpovedá na celý rad otázok čo sa vynoria a celkovo je to dosť o ničom. Hmmm... to si radšej znova pustím Jurský park, ten aj keď má staršie efekty, má aspoň lepší dej, alebo vyhrabem niekde E.Teho. Slabých 70%. ()

sidcom 

všechny recenze uživatele

Dialogy ve scénáři v tomhle filmu musely tak od strany 10 dál vypadat asi jako" Odkud se vzali? Robbie! Robbie! Tati! Rachel! Rachel! Robbiee! Tatii! Racheeel! Robbieeee! Tatiiii! Rachel neeee! Robbie neeee! Tati proboha kde je Robbie?! Robbie proc mi tohle delas?? Rachel kde jsi?? Racheeeel! Tatiii..." a tak az do posledni stranky kde je happy end :) ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Největší zážitek z filmu? Blesky bez hromu a Cruise zalezlý pod stolem.To se asi fakt doopravdy bál a já sním. Takový zvláštní stísněný pocit lapené mouchy. Místy mi trošku vadila délka filmu, taková místy zdlouhavost. Ale výkony malé Dakoty a Toma jsou dobré. Zvuky mimozemských strojů mi naháněly hrůzu a atmosféra filmu byla laděna skvěle horrorově. Jen ten konec se mi zdál chaotický, nenavazující. Ale ráda se zase kouknu. :-)) ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Mainority report byl úžasný , ale tady to Spielberg zvoral . Už dlouho jsem neviděl tak uřvaný film . Nemyslím jen výkon Dakoty ( tak hnusný spratek už dlouho nikde nebyl ) ale i zvuk a davové scény - ano patří to do podobných filmů - tady mně to však vadilo a odrazovalo od sledování . Tomův výkon taky žádná sláva ( ano horší než obvykle ) . A vůbec celý snímek mně dost lezl na nervy a celý se mi zdál nedomyšlený . ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Jako fanda sci-fi jsem samozřejmě již dávno dávno četl klasickou novelu H.G. Wellse. Moderní zpracování z rukou režiséra Spielberga ve mně sice nezanechalo nějaký hluboký zážitek (jedná se přece jen spíš o kasovní trhák), ale zpracování bylo na úrovni. Obsazení Toma Cruise do hlavní role mě zpočátku trochu vyděsilo, měl jsem obavu, že celý film bude předvádět svoje standardní čtyři typy pohledů, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Přestože v řadě scén poněkud přehrává. Jeho výkon ale převyšuje spontánní malá Dakota. Co musím ocenit, je, že Spielberg nádherně vystihl tu čirou beznaděj tváří v tvář mnohem dokonalejší a brutálnější síle, ten pocit přicházejícího konce, protože není kam utéct, není kam se schovat a nedá se už hovořit o boji, ale spíš o zoufalém úniku před postupným vyhlazením. Stejně jako v originále podléhají vetřelci neviditelnému nepříteli, což ale nenechává nikoho na pochybách, jak by to skončilo, kdyby k tomu nedošlo. Závěrečná podojená scéna s nezbytným usmířením trochu degradovala můj zážitek (podobně jako několik nelogičností), ale každý přece miluje happyend, ne? Nemohu se zbavit dojmu, že nějaký jiný konec (hlavní postavy) by zanechal daleko hlubší pocit z celého filmu. ()

milanko8 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám (bohužel) smíšené pocity... Skvělé vizuální pojetí a skvělý Tom, jako vždy. Ale ty některé přehnaně uměle (až násilně) vykonstrované momenty, které tvoří příběh, byly na mě prostě moc... a nakonec Amerika zase zvítězila.... ()

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama