Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na fotbalovém zápase mezi Francií a Čínou byl zavražděn francouzský trenér Yves Gluant. V krku měl šipku s jedem. Gluant na zápase požádal o ruku svou přítelkyni, zpěvačku Xanii. Po vraždě bylo zjištěno, že mu z ruky zmizel prsten s obrovským diamantem zvaným Růžový panter. Šéfinspektor Dreyfus musí vraždu vyšetřit, ale zároveň by se na tomto případu chtěl ještě více zviditelnit. Již několikrát byl nominován na Řád čestné legie a vždycky vyšel naprázdno. Doufá, že když na tento případ nasadí nějakého neschopného vyšetřovatele a později sám případ bravurně vyřeší, konečně se dočká. A netrvá dlouho a jednoho takového najde. Je to policista z malého města Jacques Clouseau, který je považován za, mírně řečeno, pitomce, který zkazí vše, na co sáhne. A tak povolá Clouseaua a povýší ho na inspektora. K ruce mu dá řidiče Pontona, který má Clouseaua sledovat a podávat Dreyfusovi hlášení o každém jeho kroku. Clouseau se s nadšením pustí do vyšetřování. Případ se však poněkud komplikuje, je zavražděn jeden z hráčů – Bizu, který měl dříve poměr se zpěvačkou Xanií. Xania je poněkud podezřelá a Clouseau ji sleduje do New Yorku, kde má práci, a navíc se staví u známého klenotníka. Clouseau však zjišťuje, že je nevinná. Klenotníka vyhledala, aby jí osadil vzácnou kabelku po Josephině Bakerové diamanty. Ale nejedná se o Růžového pantera. Clouseauovy vyšetřovací metody a talent na vyvolávání bizarních situací mu nakonec srazí vaz. Dreyfus ho z případu odvolává a hodlá sám zatknout vraha, o kterém se domnívá, že je to Číňan jménem doktor Pang. Zatčení hodlá provést na významné společenské události – prezidentském plese... (TV Prima)

(více)

Recenze (530)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I kdybych neznal předlohu, tak to není povedená komedie. Sice má (co se režie týče) celkem tempo, ale jednotlivé skeče se dělí na povedené (těch je pár), ucházející (těch je více) a nevtipné (těch je nejvíc), přičemž to jako celek postrádá určitý tvar (takový nicneříkající mišmaš). Slabší variace Johnnyho Englishe, nic víc, nic míň. Ale klobouk dolů před tím, že to aspoň není úplný trapas (jde o boj s mocným protivníkem), jenom je to dost často nuda... navíc, kdo viděl trailer, tak viděl to nejlepší z filmu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jedinec, který přišel s myšlenkou remaku Růžového pantera, by měl být fyzicky potrestán (Steven Martin si preventivně uškvařil varlata už ve filmu). S původním Panterem to má společné pouze Manciniho nesmrtelné hudební téma a animované úvodní titulky. Inspektor Clouseau již není kým býval. Ani vzdáleně. Sellers hrál sice taky idiota, ale bylo vám jej tak nějak vnitřně líto, Martina jsem toužil po dvaceti, pardon, po deseti minutách rozpustit v kyselině (a vzpomínky na něj také). Jeho trotlovské chování a neustálé pletení slov je dohromady o něco méně vtipné než výběr toho nejlepšího z Neváhej a toč!. Český dabing Clouseaovu debilitu ještě znásobuje („I would like a hamburger“ bylo v originále docela vtipné) a k slzám mě dojala poslední čtvrtina, kdy snad tvůrci očekávali, že toho imbecila politujeme. 30% Zajímavé komentáře: Oskar, Damiel, Zevon ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že jsem se smál na čtyři hvězdičky, ale v (záchvatu?) objektivity musím ubrat. Filmu často docházel dech a mnoho vtipů vyšlo do ztracena (tedy pro mě asi menší část, než u ostatních) a taky ta detektivní zápletka, pokud ji tam tvůrci chtějí tak moc rozebrat, měla být propracovanější, i když se jedná o crazy komedii. Vytáčí mě jen dvě věci: za prvé, pokud byl Peter Sellers dobrý komik a Steve Martin je taky (alespoň jsem si nevšiml, že by tady na databázi byl nějak hojně kritizován), problém v hercích by nebyl. A není. V podání SM je JC také více "lidský." Pochvalu by si zasloužil také tvůrce českých titulků. -JSEM AGENT 006. VÍTE, CO TO ZNAMENÁ? -ANO. ŽE JEN JEDNO ČÍSLO VÁM CHYBÍ K DOKONALOSTI. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Steve Martin je mě odporný . Przněný klasiky je mě odporný. Růžová je mě odporná. Napodobování je mě odporné . Snaha kopírovat něčí mluvu je mě odporná. Tenhle film nebyl odpornej. Že to nemá logiku ?? A vyšetřování Inspektora Jacquese Clouseaua logiku snad má ?? Děvkuji za pochopení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvůrci museli mít hodně kuráže, když se rozhodli jít po stopě jednoho z nejznámějších inspektorů na světě. Steve Martin se strašně snaží napodobit Sellerse, ale moc mu to nejde spíš měl být svůj i se mi zdá že Jean Reno vypadá ve filmu nějak divně. Docela často se ve filmu objevujou výborné hlášky hlavně od inspektora :) Příběh mi příjde trochu ujetý, kdo kdy viděl aby se hrálo semifinále MS ve fotbale Francie proti Číně? Také se mi nelíbilo jak je film využit k řadě reklam...Smart, který se objevil už v řadě novějších filmech, ale to tak bývá u komerčních filmů. Je vidět, že se autoři snažili, jak sebevíc mohli. Kdyby to nebylo pokračování Růžového panthera a spíše samotný film tak by to bylo možná i na 4* --- Gluant byl v Číně. Jed je z Číny. Ti Číňani jsou z Číny. Možná je příliš dělat nějaké ukvapené závěry ale myslím si, že náš vrah je Číňan. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $82,226,474Tržby Celosvetovo $158,851,357Tržby za predaj DVD v USA $23,166,147 //počet predaných kusov 1,573,555║ Účel pobavenia to u mňa splnilo. /videl v kine: 65%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Předem odsouzeno k záhubě. To hlásal nápad, následně jméno režiséra a nakonec i trailer. Nejde tu o předsudky, i kdybych se nakrásno chtěl Steveu Martinovi smát, fušérsky poslepovaný scénář a unylá režie Shawna Levyho mi to spolehlivě překazí. U Růžového pantera se nebudete bavit, budete trpět. Kdo čekal něco jiného, ten si to možná i zaslouží. ;) p.s. Významné plusko za agenta s povolením zabíjet. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Steve Martin není Clouseau. Steve Martin je NIKDO, který se snaží být vtipný, svým odporným obličejem zajímavý a svými trapnostmi zábavný. S ním nemohl Inspektor Clouseau vstoupit do nového tisíciletí jinak nežli špatně. Jean Reno se na postavu poskoka vůbec nehodí a je tam jen pro francouzskou verzi plakátu, kde e jeho jméno bude krásně vyjímat. Kevin Kline býval solidní herec, který upadá do průměru a podobnými slátaninami ztrácí nejednoho zastánce jeho herectví. Camea Clive Owena a Jasona Stathama jsou fajn, ale to je asi všechno. Beyonce Knowles se chce dostat díky svým prsům a postavě skrz slátaniny do áčkové produkce, ale ona má štěstí, že její jméno něco znamená aspoň ve světě hudebním. Růžový panter je moc špatný film, v kterém se nepovedlo zhola nic a příště všechny ty peníze dejte sirotkům, uděláte krásný skutek a lidé vám budou děkovat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak tedy Růžový panter je tu znovu. Legenda znovuožila. Tenhle americký remake nesahá ovšem původnímu předobrazu ani po kolena, stejně jako Steve Martin nesahá coby komik Peteru Sellersovi...přibližně taky tak někam do té výšky... ()

DaViD´82 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediným smyslem tohoto "filmu" je, že si jeho prostřednictvím tvůrci vyb(l)ili své komplexy z Francouzů; jinak nevím, co tím básníci chtěli říci. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::: Hrůza a děs !!! Jsem strašně velký fanda originálu, takže nemohu dát lepší hodnocení, jelikož jsem tímhle "skvostem" dost pobouřen a nasrán ! ,-) Jestli tohle má být pokračování nebo-li remake kultovní klasiky, tak to mě poser ! Steve Martin se hodí na Closea asi jako já na dvojníka Arnolda Schwarzeneggera. Nuda, trapné a špatné zahrané ! Peter Sellers se obrací v hrobě ! Proboha a co tady dělá Reno ??? On že má být něco jako pokračovatel Kata ? Cože ? Nejen, že se do role vůbec nehodí, ale ještě k tomu ji absolutně špatně zahrál !! Svět se zbláznil !!!!!! Brrrrr. Pyčovina. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. Main Titles ,2. Perfect Day for a Murder ,3. The Damburger Incident ,4. Dreyfus in Charge ,5. Paris Bound ,6. The Airport ,7. Helping Nicole Get Off ,8. The Area is Secure ,9. Blind Love ,10. Pierre Phouquette ,11. 006 Calling ,12. Flesh Mask ,13. Pinch a Finger ,14. A Farewell to Ponton ,15. Vitamin V ,16. Clouseau's Lament ,17. Chasing Yuri ,18. Waldorf Astoria Arrival ,19. The Ring ,20. Dragalong Dreyfus ,21. End Titles ,22. Pink Panther Theme , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jako remake nebo pocta nepoužitelné, jako zjednodušená verze Clouseaua pro novou generaci super. Nejvíc mě uklidňuje to, že je hlavní postavou víceméně úplně jiný hrdina, humor cílí zcela jinam, ale rámec příběhu s diamantem a zločinem zůstal stejný. A v Martinově podání je třeba takový "hamburger" scénou doslova legendární. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dostal guľku do hlavy.“ – „Je to vážne?“ – „Smrteľné.“ – „Chcem s ním okamžite hovoriť.“ – „To predsa nejde, veď je mŕtvy.“ – „Aha.“ V r. 1963 režíroval Blake Edwards kriminálnu komédiu RUŽOVÝ PANTER s Davidom Nivenom v hlavnej úlohe. Rolička pomäteného Clouseaua mala byť vedľajšia. Vlastne aj bola. Napriek tomu si počas natáčania jej herecký predstaviteľ, maniakálny Peter Sellers, ukradol svoje scény pre seba do takej miery, že už v dvojke sa stal hlavnou hviezdou celej série. Nasledovalo niekoľko dielov s ním, pár bez neho a na scéne sa v r. 1993 dokonca zjavil jeho pofidérny taliansky nepriznaný syn v podaní Roberta Benigniho. No a teraz si predstavte, že si "nejaký" americký producent povie: urobme remake a do titulnej úlohy obsaďme Stevea Martina. Áno, je to žiaľ také hrozné, ako by ste čakali (česť výnimkám: oholený Jean Reno, lopta, metóda dobrého a zlého policajta, glóbus, pirane). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice to nebylo tak priserny, jak jsem cekal, ale kdyby tenhle film nevzniknul, tak se nic nestalo. Nema cenu porovnavat s predlohou, at uz filmovou nebo hereckou v podani Sellerse, Loma atd. protoze v takovym pripade bych musel dat odpad. Ale kdyz to budu brat nezatizenej predlohou, je to vicemene podprumerna komedie. Vsechny fory jsou super stupidni, nekdo nekam pada a podobne, coz by ale nevadilo, kupodivu to docela rozesmeje, ale kamen urazu je, ze Clouseau musi neustale mluvit jak retard. Ale absolutne neustale, snad neni veta, kterou by rek normalne. Pobavilo me to bohuzel jen jednou, kdyz se dohadoval, ze ma v kapse hamburgr. Dalsi problem jsou herci, zastoupit Sellerse by nezvlad nikdo a Martin nebylo moc stastna volba, vypada spis jak nejakej uchylak. Kevin Kline taky naprosto spatne obsazena role, smysl postavy Renoa mi unikal, Owen jak kdyby sem vlit z jinyho filmu a Statham absolutne nevyuzitej. Pribeh by jeste jakz takz usel, kdyby z Clouseaua na zaver neudelali schopnyho detektiva, to se sem fakt nehodilo, kdyz se predtim choval jak debil. Takze celkove dost mimo herci, uchazejici pribeh, celkem svizne natoceny, spousta trapnejch foru a par stupidnich, ale schopnejch pobavit. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

O nápadu natočit remake Růžového pantera se mluvilo už někdy v druhé polovině 90. let. Všechno nasvědčovalo tomu, že po třech neúspěšných pokusech navázat bez Petera Sellerse bude remake pokorným retronávratem zpátky na start. A přes veškerou skepsi se jistá (zvrácená?) část mého já těšila. Jen mě poněkud znepokojila jména herců, kteří měli hrát Clouseaua. Mike Myers, Chris Rock, Kevin Spacey... Když se volba ustálila na Stevu Martinovi, zatmělo se mi před očima. Jako by mi někdo oznámil, že se v Sixtinské kapli bude konat house-party. Taková svatokrádež! Ale výsledek je o něco méně strašný, než jsem čekal a než zvěstovala hysterická kritika. Steve Martin omezil svůj projev na prosté napodobování Mr. Sellerse, převleky víceméně odpadly, zato se hodně přitlačilo na pilu v každém fyzickém gagu. Autoři evidentně nepochopili smysl inspektorovy zvláštní mluvy. Původní Clouseau jen sem tam zkomolil nějaké slovo a zpravidla to mělo dějotvorné následky. Steve "Dobré játro!" Martin neřekne jednu větu správně. A to nejen při vyšetřování v USA, kde by to mělo logiku, ale ani v rodné Francii. Prostě se nedomluví ani vlastním jazykem. ;-) No, snaha tu byla, talentu méně. 40% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Viděli jste film o filmu, kterej dávali na Čt? Pokud ano, nemusíte se už na tenhle film dívat, protože všechno, co je tu jen trochu zábavný, nacpali tam. A to i s tím, že několik věcí je zábavných pouze ve filmu o filmu. Já měl tu smůlu, že jsem ho viděl nějakou mně neznámou náhodou dvakrát, takže i to, co by mě pobavilo mě nepobavilo, protože jsem to viděl už předtím. Děj sice celkem odsýpá, ale většinou se tu jedná o nehumorný křeče, totiž chci říct skeče, který prostě nejsou směšný. Největší problém ale vidím ve změně postavy komisaře Clouseaua. Z bláznivé figurky s různými výstřelky a trpící velkou nešikovností je v podání Steva Martina jen další přitroublý paňák, který ty blázniviny spíš vytváří úmyslně, než aby ho provázely od přírody. Navíc ten Martinův strašnej hranej francouzskej přízvuk, kterej prostě NENÍ směšnej, strašlivá napudrovaná paňáca Beyoncé, řeknu vám, že kdyby tam nebyli přítomni Kevin Kline a Jean Reno (kterej má paradoxně téměř nulovej přízvuk), dal bych odpad jako vyšitej, protože zasmát se u komedie na třech nebo pěti místech, to je opravdu k smíchu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Peter Sellers by to zachránil, bohužel Steve Martin není Peter Sellers, stejně jako není inspektor Clouseau. Strašná nuda, zasmál jsem se jen dvakrát. A Clive Owenovi by slušel nejen agent 006... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hloupé, stupidní, urážející a naprosto nevtipné. Původní Pantery jsem měl vždycky rád, proto mě tenhle nesmysl urazil ještě víc. Vtipy tu jsou až smutně nápadně okopírované odjinud a tvůrci se to očividně ani nesnaží skrýt. Steve Martin svojí roli naprosto nezvládl. Je to hrozný film, který je zoufalá ztráta času. ()

Související novinky

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Růžová pohroma se spoustou hvězd

Růžová pohroma se spoustou hvězd

15.08.2007

Sotva který filmový kritik se o remaku Růžového pantera se Stevem Martinem, zoufale se pokoušejícím dostihnout nedostižného Petra Sellersa, vyjádřil pozitivně. Jenomže šéfové Sony Pictures nečtou… (více)

Pod křídly lva

Pod křídly lva

17.11.2006

Harry Sloan, výkonný ředitel Metro-Goldwyn-Mayer, prozradil, v jakém stádiu se nachází čtveřice očekávaných projektů vycházející pod hlavičkou jeho studia. Jak uvidíte, i následující rok se ponese ve… (více)

Noc oživlých exponátů

Noc oživlých exponátů

22.04.2006

Jeden z členů všude dobře známé sebranky Frat Pack, Owen Wilson, už po několikáté podpoří svého kolegu Bena Stillera v novém filmu, jehož režie se ujal tvůrce Růžového pantera Shawn Levy. Dobrodružná… (více)

Reklama

Reklama