Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na fotbalovém zápase mezi Francií a Čínou byl zavražděn francouzský trenér Yves Gluant. V krku měl šipku s jedem. Gluant na zápase požádal o ruku svou přítelkyni, zpěvačku Xanii. Po vraždě bylo zjištěno, že mu z ruky zmizel prsten s obrovským diamantem zvaným Růžový panter. Šéfinspektor Dreyfus musí vraždu vyšetřit, ale zároveň by se na tomto případu chtěl ještě více zviditelnit. Již několikrát byl nominován na Řád čestné legie a vždycky vyšel naprázdno. Doufá, že když na tento případ nasadí nějakého neschopného vyšetřovatele a později sám případ bravurně vyřeší, konečně se dočká. A netrvá dlouho a jednoho takového najde. Je to policista z malého města Jacques Clouseau, který je považován za, mírně řečeno, pitomce, který zkazí vše, na co sáhne. A tak povolá Clouseaua a povýší ho na inspektora. K ruce mu dá řidiče Pontona, který má Clouseaua sledovat a podávat Dreyfusovi hlášení o každém jeho kroku. Clouseau se s nadšením pustí do vyšetřování. Případ se však poněkud komplikuje, je zavražděn jeden z hráčů – Bizu, který měl dříve poměr se zpěvačkou Xanií. Xania je poněkud podezřelá a Clouseau ji sleduje do New Yorku, kde má práci, a navíc se staví u známého klenotníka. Clouseau však zjišťuje, že je nevinná. Klenotníka vyhledala, aby jí osadil vzácnou kabelku po Josephině Bakerové diamanty. Ale nejedná se o Růžového pantera. Clouseauovy vyšetřovací metody a talent na vyvolávání bizarních situací mu nakonec srazí vaz. Dreyfus ho z případu odvolává a hodlá sám zatknout vraha, o kterém se domnívá, že je to Číňan jménem doktor Pang. Zatčení hodlá provést na významné společenské události – prezidentském plese... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (532)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja to absolútne nechápem. Moje nadšenie z filmu je fakt veľké. Z pôvodnej série som videl iba prvú časť, no tá sa na túto modifikovanú verziu akosi nechytá. Všetko je novšie, krajšie, svižnejšie. Jednoducho americkejšie, ale asi to je presne to, čo sa mi sem hodilo (stále porovnávam len s pôvodným prvým dielom). Samozrejme, že nie v každej scéne pôsobia tieto faktory rovnako stimulujúco, no celkový dopad je nadmieru priaznivý. Martin dominuje, viac som čakal od Rena. Ale nevadí, kiež by si to vynahradil v pokračovaní, ktorému by som sa v tejto zostave potešil. Takže buď je nutné, aby ste nevideli pôvodnú sériu, alebo jednoducho netreba mať predsudky. 70%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mám rád stupidné komédie, ktoré fungujú (krásny príklad je Napoleon Dynamite). Aj dementné a infantilné vtipy sa musia vedieť podať a Steve Martin je priamo úmerne tak zábavný herec ako moja starká je dobrá kozmonautka. Jean Reno tu zo seba spravil "filmovú prostitútku" a fakt neviem aký mal honorár, že sa na toto dal...Ale aby som nebol len kritický, pár krát som sa zasmial a vydržal som to pozerať do konca... Keby bol ústrednou postavou iný herec s iným parťákom, možno by to fungovalo viac komediálne a menej otravne... ()

Reklama

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

V první řadě urážka Petera Sellerse. Místy přehrávající a místy křečovitý Steve Martin mě přesvědčil, že už ho opravdu v žádném filmu vidět nemusím. To, co bylo u Sellerse přirozené a vtipné, bylo tady až na pár světlých výjimek spíše trapné. Režie byla špatná, scénář dementní (když už nového Pantera točili - jako že neměli -, tak se měli držet aspoň trochu předchozích filmů). Co si tady vymysleli za bláboly, to by člověk nevěřil... Nesmyslná postava Jeana Rena; Martin vytváří v každé hlásce, co vysloví, přeřeknutí a navíc takový zločin: Dreyfus s knírem!! Určitě by působilo lépe, kdyby ho hrál digitálně omlazený devadesátiletý Herbert Lom. Také by nebyla od věci realizace nápadu, že postava sluhy Katoa bude ponechána a ztvární ji Jackie Chan. Katastrofální český dabing mě tak iritoval, že jsem si to po 5 minutách přepnul na originál s titulkama, protože jsem si nechtěl kazit už tak bídný dojem. Teď vlastně nechápu, proč jsem dal dokonce 2 hvězdičky... Zřejmě proto, že jsem se dvakrát zasmál...:) (Za což se hluboce stydím.) Ale zase to nebyla nesnesitelná nuda, to ne. Popravdě řečeno: čekal jsem to ještě o něco horší... :-) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

No, nie je to na úrovni trápneho PÁNA MAGORA, ale bolo to nebezpečne blízko. Dva podarené vtipy a jedno cameo (naozaj vydarené) nezachránia tento film "na motívy" legendárnej komédie. Napriek nevtipnému humoru založenom na akože nešikovnosti, je Steve Martin jediný spomedzi známych mien, kto sa strápnil priveľmi... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Na rovinu musím říct, že film se bohužel hrubě nepovedl. Příběh jednoduchý, ale nic převratného jsem nečekal. „Vtipné" scény jsou místy velmi trapné o co je horší, tak předem se dalo předvídat, jakou "nečekanou" srandu tvůrci předloží divákovy přímo před nos. No, prostě děs. Také je to zároveň první film se Stevem Martinem, kde byl nesympatický a do role Clouseau vůbec nepasoval. Clive Owen byl zde jako obvykle cool, ale i přes to, že je film krátký, mě připadal až příliš zdlouhavý. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Ivan Reitman měl původně film režírovat, ale nakonec se rozhodl, že bude pouze producentem. (imro)

Související novinky

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Růžová pohroma se spoustou hvězd

Růžová pohroma se spoustou hvězd

15.08.2007

Sotva který filmový kritik se o remaku Růžového pantera se Stevem Martinem, zoufale se pokoušejícím dostihnout nedostižného Petra Sellersa, vyjádřil pozitivně. Jenomže šéfové Sony Pictures nečtou… (více)

Pod křídly lva

Pod křídly lva

17.11.2006

Harry Sloan, výkonný ředitel Metro-Goldwyn-Mayer, prozradil, v jakém stádiu se nachází čtveřice očekávaných projektů vycházející pod hlavičkou jeho studia. Jak uvidíte, i následující rok se ponese ve… (více)

Noc oživlých exponátů

Noc oživlých exponátů

22.04.2006

Jeden z členů všude dobře známé sebranky Frat Pack, Owen Wilson, už po několikáté podpoří svého kolegu Bena Stillera v novém filmu, jehož režie se ujal tvůrce Růžového pantera Shawn Levy. Dobrodružná… (více)

Reklama

Reklama