Reklama

Reklama

Najlepšie platenú úlohu vo svojej kariére dostala držiteľka Oscara za drámu MONŠTRUM Charlize Theron. Za úlohu elitnej lovkyne ľudí s nadľudskými schopnosťami dostala 10 miliónov dolárov. V akčnom príbehu, situovanému do 400 rokov vzdialenej budúcnosti, keď smrtiaci vírus takmer vyhladil ľudstvo, má jej hrdinka spáchať atentát na vplyvného politika. Charlize Theronovou uvidíme vo filmovom spracovaní komiksu Jinx. Scenáristom filmu bude autor pôvodného komiksu Michael Bendis. Theronová stvárni hlavnú hrdinku Jinx - lovkyňu ľudí, ktorá sa spoločne s ďalším zločincom rozhodne začať nový život. Hotovosť, ktorú k tomu potrebujú, si hodlajú získať z úkrytu mafiánskych peňazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (370)

ladko 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Æon nechodila celý film v pyžame ako v tej kombinéze, možno by som dal aj dve hviezdy. Akčné scény sú bohužiaľ trápne a smiešne zároveň a k tomu ešte prehľadné ako výpis z účtu. Príbeh nudný a na to, že sa odohráva o 400 rokov ďalej aj nejako držiaci sa pri zemi(klonovanie, guličky reagujúce na piskot, strieľajúce stromy atď.- pche, to bude už o 100 rokov a možno aj skôr:)), bez fantázie. Slabota a aby som parafrázoval jedinú dobrú hlášku z filmu - Keep away from Æon Flux. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vakcína měla bohužel nežádoucí efekt - sterilitu." Aeon Flux je aktuálnější než se kdysi zdálo. Nechci tady spekulovat o bezpečnosti narychlo ukuchtěnejch vakcín, ale tentokrát mě to nekompromisně prásklo do očí. Ale zpět k filmu. Ten hýří barvami, o akci není nouze a děl je trochu pitomej. Přesto ukazuje známou skutečnost, že politici jsou zmetci, kteří chtějí jen moc a je celkem jedno, jestli to jsou vládní nadutci nebo opoziční rebelové. Za mě je tohle pohodová oddychovka. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

ELEKTRA+BARB WIRE Tak zabudnutia hodný film sa len tak nevidí. Charlize to síce bohovsky sekne a zo začiatku to zaváňa Dickovským SF, ale vykľuje sa z toho Barb Wire 2. Akčné scény sú zle natočené (a sú primálo akčné), scenár je neuveriteľne pozliepaný a patetické finále je len ohavné zavŕšenie... Namakané prostredie je cool a miestami dosahuje ľadovosť EQUILIBRIA, ale príbehu, ktorý sa v ňom odohráva, skrátka nemôžete uveriť. Ostáva dúfať, že Ultraviolet napraví povesť "ženským" akčniakom... ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co se vám na tom nelíbí. Je to možná tím, že Aeon znám už z MTV. Proto mě nějaká vraždící tráva nebo ruce místo nohou nijak nepřekvapily. Karyn Kusama není zas tak špatná režisérka, jak sem se domníval. Charlize Theron se na roli Aeon víc než hodí a stejně jako celý film působí velmi zajímavě. Přesto i animovaná předloha byla určena pro tv a její filmová verze na tom není až tak o moc lépe... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

To si tak jednou MTV nadělila ke svému kdysi údajně slavnému a umělecky zajímavému animovanému seriálu o neznámými prostředky naspeedované hustozabijačce hraný film s rozpočtem kolem šedesáti milionů dolarů... a předtím si ještě zaplatila comics, aby po vzoru Matrixu 2 a 3 udělala nějaké to multiplatformní promo. Sehnala si zajímavé herce (tehdy čerstvě zlatoplešatá Charlize si možná v záchvatu jasnozřivosti řekla o deset, slovy deset, milionů;)), víc než dobrého skladatele, dala prostor umělecké vizi a všechno to natočila. A když to bylo skoro hotovo, tak se půl hodiny materiálu vyhodilo z okna, a výsledkem je něco, co silně připomíná o pouhý rok mladší ultraúlet Ultraviolet. Co na tom, že je to z vizuálního hlediska (architektura, kostýmy, technické vychytávky) skutečně působivé, když téměř každá lokace řve "ano, hledali jsme něco, co je originální a čisté", a za prvé to většinou působí jako pěst na oko a snaha mít to za každou cenu všechno neobvyklé, a za druhé je to dost viditelně (tzn. blbě a jaksi lacině) sestříhané. Peněz zjevně i přes jejich absolutními čísly poměřováno docela značné množství nebylo dost, a filmaři taky nebyli příliš soudní. Nebo je snad jiné vysvětlení pro to, že Sophie Okonedo musí mít místo chodidel další pár rukou, když je pak každá její scéna - včetně detailů vyzbrojování na akci - zoufale zabírána a prostříhávána tak, aby nebylo vidět, že má všechno na místech, kde to nejenom elitní vražedkyně/akrobatky obvykle mají? I tady se zkrátka něco katastrofálně zvrtlo, a další Equilibrium se prostě ne a ne opakovat. Shrnutí? Na pohled velmi zajímavé a na poslech občas atmosférické, ale k uzoufání vypravěčsky nezvládnuté sci-fi se zaživa pohřbeným zajímavým dějovým nápadem. Akční scény jsou podivné, cool rekvizity jako zabijácký ochranný park nebo kapátko v podpatku postrádají elementární logiku, a i kdyby se titulní hrdinka snažila ozlomkrk (což se skutečně snažila - kvůli jejímu úrazu se přerušovalo natáčení;)), nemá šanci to zachránit, protože kde nic není, ani ostřílený divák filmů Martina Kotíka nebere. Objektivně to je o něco lepší než Ultraviolet, která byla úplně mimo a na jedné straně vykastrovaná a na druhé přepálená ve všech fázích vývoje, nicméně ve výsledku je to o prsa - ve prospěch Charlize (aby taky ne... nic ve zlém, Millo). 50% a možná bych byl ochoten dát šanci té dlouhé verzi. V opačném případě už nikdy, a to to má jenom hodinu a půl:P ()

Galerie (140)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie v Berlíne bolo výnimočné tým, že štáb mohol nakrúcať na miestach, kde to predtým nikomu nedovolili. Jedná sa o priestory ako krematórium Treptow a tzv. Haus der Kulturen der Welt (Dom svetovej kultúry). Natáčalo sa aj v berlínskom zvieracom útulku. (Greenpeacak)
  • "Aeon Flux mě zaujala hlavně svými nedostatky. Je to morálně ambivalentní hrdinka, která se často chová iracionálně nebo nemístně," přiznává režisérka filmu Karyn Kusama. (Reiniš)

Související novinky

Charlize točí bez přestávky

Charlize točí bez přestávky

16.01.2006

Charlize Theron si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek pracovní vytíženosti. V North Country utekla z nepodařeného manželství k hornické práci a předpokládaný akční hit Aeon Flux selhal nejen u… (více)

Reklama

Reklama