Reklama

Reklama

Najlepšie platenú úlohu vo svojej kariére dostala držiteľka Oscara za drámu MONŠTRUM Charlize Theron. Za úlohu elitnej lovkyne ľudí s nadľudskými schopnosťami dostala 10 miliónov dolárov. V akčnom príbehu, situovanému do 400 rokov vzdialenej budúcnosti, keď smrtiaci vírus takmer vyhladil ľudstvo, má jej hrdinka spáchať atentát na vplyvného politika. Charlize Theronovou uvidíme vo filmovom spracovaní komiksu Jinx. Scenáristom filmu bude autor pôvodného komiksu Michael Bendis. Theronová stvárni hlavnú hrdinku Jinx - lovkyňu ľudí, ktorá sa spoločne s ďalším zločincom rozhodne začať nový život. Hotovosť, ktorú k tomu potrebujú, si hodlajú získať z úkrytu mafiánskych peňazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (371)

Lima 

všechny recenze uživatele

Má to pár dobrých nápadů (inteligentní kuličky reagující na pískot mě pobavily), vizuálně to taky není úplně marný (chvílema moc pěkné interiéry) a na Charlize, které by snad slušel i ježeček s duhovým přelivem, je hezký pohled. Ale to je tak všechno, co by stálo za zmínku. Příběh je hrozně hloupý, akce nezáživná a za celý film tu není ani jeden moment, který byste si s chutí pustili znova. Na pohled charismatický Marton Csokas má evidentně omezený herecký rejstřík, záporáci mu jdou dobře, ale "hodnýho kluka" mu nevěřím ani náhodou a proč tam pro těch pár záběrů zabloudila herecká persona typu Frances McDormand, je mi opravdu záhadou. Pravdou tedy zůstává, že zatím všechny filmy s komiksovými akčními hrdinkami dostávají filmařsky, umělecky i komerčně na prdel, Catwoman s Elektrou by mohly rovněž vyprávět. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

To si tak jednou MTV nadělila ke svému kdysi údajně slavnému a umělecky zajímavému animovanému seriálu o neznámými prostředky naspeedované hustozabijačce hraný film s rozpočtem kolem šedesáti milionů dolarů... a předtím si ještě zaplatila comics, aby po vzoru Matrixu 2 a 3 udělala nějaké to multiplatformní promo. Sehnala si zajímavé herce (tehdy čerstvě zlatoplešatá Charlize si možná v záchvatu jasnozřivosti řekla o deset, slovy deset, milionů;)), víc než dobrého skladatele, dala prostor umělecké vizi a všechno to natočila. A když to bylo skoro hotovo, tak se půl hodiny materiálu vyhodilo z okna, a výsledkem je něco, co silně připomíná o pouhý rok mladší ultraúlet Ultraviolet. Co na tom, že je to z vizuálního hlediska (architektura, kostýmy, technické vychytávky) skutečně působivé, když téměř každá lokace řve "ano, hledali jsme něco, co je originální a čisté", a za prvé to většinou působí jako pěst na oko a snaha mít to za každou cenu všechno neobvyklé, a za druhé je to dost viditelně (tzn. blbě a jaksi lacině) sestříhané. Peněz zjevně i přes jejich absolutními čísly poměřováno docela značné množství nebylo dost, a filmaři taky nebyli příliš soudní. Nebo je snad jiné vysvětlení pro to, že Sophie Okonedo musí mít místo chodidel další pár rukou, když je pak každá její scéna - včetně detailů vyzbrojování na akci - zoufale zabírána a prostříhávána tak, aby nebylo vidět, že má všechno na místech, kde to nejenom elitní vražedkyně/akrobatky obvykle mají? I tady se zkrátka něco katastrofálně zvrtlo, a další Equilibrium se prostě ne a ne opakovat. Shrnutí? Na pohled velmi zajímavé a na poslech občas atmosférické, ale k uzoufání vypravěčsky nezvládnuté sci-fi se zaživa pohřbeným zajímavým dějovým nápadem. Akční scény jsou podivné, cool rekvizity jako zabijácký ochranný park nebo kapátko v podpatku postrádají elementární logiku, a i kdyby se titulní hrdinka snažila ozlomkrk (což se skutečně snažila - kvůli jejímu úrazu se přerušovalo natáčení;)), nemá šanci to zachránit, protože kde nic není, ani ostřílený divák filmů Martina Kotíka nebere. Objektivně to je o něco lepší než Ultraviolet, která byla úplně mimo a na jedné straně vykastrovaná a na druhé přepálená ve všech fázích vývoje, nicméně ve výsledku je to o prsa - ve prospěch Charlize (aby taky ne... nic ve zlém, Millo). 50% a možná bych byl ochoten dát šanci té dlouhé verzi. V opačném případě už nikdy, a to to má jenom hodinu a půl:P ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dojem z tohoto filmu: Charlize je sexy, jenže to jsme věděl už bez tohoto snímku, další pozitivum, bylo to tak blbé že zřejmě nebude druhý díl!!Abych jen nahaněl našli se tam asi dvě akční scény co se mě líbili.Takže suma sumárum jedna krásná holka, dvě akční scény, jedna hovadina. to máme za 2* !! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V logice příliš děravá a dějově prostince připitomělá komiksová adaptace, která se snaží marně skrýt za cool vizuální kabátek dlouhého videoklipu, jenž však vinou nepřehledného střihu a rutinérského kamerového pojetí ztratí na působivosti už po pár minutách. Velký rozpočet ještě nedělá dobrý film, takže naleštěné město roku 2415 působí až příliš chladně a kostýmy jako by vypadly z extravagatnějšího butiku současné módy než aby reflektovaly dobu. Škoda toho, že Charlize Theron úspěšně sahá po titulu nejvíce sexy komiksové hrdinky stříbrného plátna a z Martona Csokase bude jednou při větším zájmu režisérů víc než jenom „ten, který se porval s Mattem Damonem v Bournově mýtu“, ani oni dva totiž nepozvednou laťku kvality z bahna o nic výše. I když je pravda, že závěr parafrázující jednu z prvních kapitol Bible je docela úsměvný. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takový lepší průměr, nic moc originální, nic moc logické, ale celkem zajímavé exteriéry, hodně zajímavá Charlize a pěkná hudba, která diváka umlčí často právě v momentě, kdy chce říci "co tím chtěl asi tvůrce sdělit?" (např. při závěrečných titulcích). Těsně vydřené tři hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $62miliónovTržby USA $25,874,337Tržby Celosvetovo $52,304,001Tržby za predaj DVD v USA $21,912,362 //počet predaných kusov 1,373,123/55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Předělávka televizního seriálu je bohužel natolik vážná až se většina diváků musí stále smát. Charlize je krásná a její černý přeliv se k ní hodí. Všichni ostatní jsou velmi slabí. Triky jsou na úrovní nízkorozpočtového filmu, což zamrzí, ale na druhou stranu je tu hodně zajímavých a neviděných kulis a nápadů. Škoda nevyužitého potenciálu a chybějící snahy o inovaci žánru nebo přístupu lehce tragického režisérky Karyn Kusami. Původní 1* jsem zvedl na 2* po druhém shlédnutí. K natočení potřebovala režisérka hodně kuráže, což je u sci-fi potřeba a musí se právě tato snaha přijít s něčím hodně jiným ocenit. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ťažké zlyhanie schopnosti rozprávať príbeh (slabulinké dialógy) a podať obrazom prehľadne akčné sekvencie (strihová montáž predstavuje nekontrolovaný chaos). Odosobnené ladenie neponúka nič na trvalejšie zapamätanie čo i len jednej scény. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Začalo to docela stylově, když si Charlize polibkem hustě předala ňákej vzkaz, potom to ale začalo být nudné a trapné v enormě velkých porcích. Ve filmech jsem schopen rozdýchat mnoho věcí, ovšem drsná negřice s rukama místo nohou mezi ně nepatří. Akční scény jsou blbě natočené a líbila se mi akorát ta závěrečná sniperská. O scénáři se nemá cenu zmiňovat a herecké výkony jsou špatné. Jediným kladem je Charlize Theron, protože se na ní hezky kouká. Fakt shit všech shitů. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Bregna 2415 ,2. The Panopticon ,3. Una Flux ,4. Torture Garden ,5. Monican Mission ,6. Good Boys ,7. The Kiss ,8. The Relical and Keeper ,9. Cloning Discovery ,10. Grenade!/Monorail Chase ,11. I Remember ,12. The Cherry Orchard ,13. Oren Goodchild Dies ,14. Destroying the Memories ,15. Aeon Flux , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serial jsem sice nevidel, ale tohle rozhodne nebylo tak spatny, jak by se podle hodnoceni mohlo zdat. Coz sice neznamena, ze by se jednalo o neco extra, ale docela slusne jsem se bavil. Skoda, ze tempo nasazeny v prvni puli nevydrzi, protoze ze zacatku to je jen o akci. Tvurci pak zacnou s pribehem, kterej sice neni spatnej a pro takovejhle typ filmu dostacujici, jenze obcas tu jsou fakt neskutecne trapny zvraty, ktery jsou navic predvidatelny. Jinak akce je natocena docela dobre, choreografie se povedla, triky jsou taky na slusny urovni a Charlize je i s cernejma vlasama sexy a celej film tahne. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Je to jako jedna dlouhá a špatná epizoda Krajních mezí. Docela mě zaskočilo, jak televizně to vypadá. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Po neskutečně slabém začátku se to rozjede ve chvílí, kdy už to s tím filmem pomalu chcete vzdát a nakonec je to poměrně zajímavý příběh. Jen mi trochu vadí to rozvrstvení - muži vládnou a rozhodují a ženy bojují, v poslední době je těch bojujících hrdinek nějak moc. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vakcína měla bohužel nežádoucí efekt - sterilitu." Aeon Flux je aktuálnější než se kdysi zdálo. Nechci tady spekulovat o bezpečnosti narychlo ukuchtěnejch vakcín, ale tentokrát mě to nekompromisně prásklo do očí. Ale zpět k filmu. Ten hýří barvami, o akci není nouze a děl je trochu pitomej. Přesto ukazuje známou skutečnost, že politici jsou zmetci, kteří chtějí jen moc a je celkem jedno, jestli to jsou vládní nadutci nebo opoziční rebelové. Za mě je tohle pohodová oddychovka. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jediné, co se mi líbilo, byla futuristická architektura a kamera, zbytek je hodně pod průměrem běžné komerční produkce (zvlášť "zaujmou" špatně natočené akční scény, které jsou tak chaoticky sestříhány, že prakticky nevidíte, co se děje). Nezachrání to ani velmi sexy Charlize Theron, která vypadá, jako by sem zavítala omylem... nuda. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Film, kterej se menuje Aeon Flux prostě nemůže bejt dobrej... Jakýkoliv sexapeal Charlize Theronové je potlačen debilním oblečkem a příšerným účesem. Vizuálně skutečně velice připomíná Equillibrium. Equilibrium sice místy působilu díky nekvalitním trikům velice levně, ale mělo atmosféru, tempo, a myšlenku. Aeon Flux má myšlenku,která se ovšem provalí až v 57. minutě, triky jsou zde vcelku kvalitní (holt MTV do toho vrazila trošku větší balík). Atmosféra však nulová, tempo první hodinu žádné, a střih... eště horší než Blade III - Trinity. První 2/3 jsou naprosto ekloidní ukázka toho, jak filmy netočit, a odpad je jasnej... Jenže pak nastupuje poslední třetina, a všecho začne dávat smysl... Herci sou strašní, až na dvě vyjímky. Charlize Theron se docela snaží, a ten Marton Csokas... toho je pro tendle film škoda... Za to co předvádí bych mu dal oscara (musel bych ovšem nejdřív projít nějakým totálním výplachem abych zapomněl na to, v jakém že filmu to vlastně hrál) Ve vejsledku tedy slabší 2 ** ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Velká nuda, nebýt Charlize Theron, tak se neni ani na co kukat, ale ten její sexy obleček a sexy tělo prostě udělaj svý a tak nemůžu dát zas tak nízký hodnocení, ale jinak v porovnání například s podobným filmem Ultraviolet to dost ztrácí, protože tenhle film je založenej spíš na příběhu, jenže ten je mega trapnej a nudnej, že sem měl každou chilku chuť to zabalit. Kdyby aspoň bylo spousta akce, jenže to ne, to by to asi bylo jenom akční béčko na který by se dalo koukat, to by přece nešlo, tak z toho radši udělali béčkovou sci-fi sračku, ale zase abych byl spravedlicej, tak sem tam se akce objeví, ale na Theron je hodně vidět, že to neni žádná akční hrdinka a nebýt rychlejch střihů, tak by ty její komba byly akorát tak pro zasmání, ale co koukat se na to dalo ()

choze 

všechny recenze uživatele

Původní seriál neznám, ale může to být docela zábavná záležitost. Ne tak film. Kromě pěkného designu a pár vychytávek (telepatický kontakt rebelů během akce) tu nic nefunguje. Scénář je slaboduchý, režie tápe a film je nudný a s přehledem prohrává s konkurencí v podobě EQUILIBRIA ("idylická" společnost budoucnosti) i UNDERWORLDU (černovlasá cool vražedkyně v černém koženém kostýmu). Akční scény jsou zabity chaotickým střihem (to je fakt na facku), obsazení herci nevýrazní a Charlize Theron přímo tragická. Její kostým nestojí za nic, černý přeliv jí nesluší a navíc je její postava neskutečně otravná. Pro ženské akčňáky jako TANK GIRL či BARB WIRE mám slabost, dal jsem bez újmy na zdraví i CATWOMAN a speciálně se pak těším na ULTRAVIOLET, ale tohle ne, tohle zavání humusem obzvlášť koncentrovaného smradu - ELEKTROU. Fuj. ()

Související novinky

Charlize točí bez přestávky

Charlize točí bez přestávky

16.01.2006

Charlize Theron si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek pracovní vytíženosti. V North Country utekla z nepodařeného manželství k hornické práci a předpokládaný akční hit Aeon Flux selhal nejen u… (více)

Reklama

Reklama