Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Sashi zrovna nejásá nadšením, když zjistí, že jeho nejlepší kamarádka Arumi se má v nejbližší době i s rodinou odstěhovat z jejich rodné čtvrti Abenobashi až na daleké Hokkaido. Co už Sashiho hravou dušičku potěší víc, je, že nějakými dědečkovými čachry s nadpřirozenými silami došlo k porušení zavedené vesmírné rovnováhy a oni se s Arumi dostávají ze své dimenze do jiných, paralelních Abenobashi. A že najednou musí čelit těm nejdivočejším výplodům Sashiho fantazie a neustále se střetávat s dinosaury, polonahými dívčinami, postavami z hororových filmů nebo krvelačnými gangstery, to se zas pro změnu nezamlouvá Arumi. (kiddo)

(více)

Recenze (9)

Zíza 

všechny recenze uživatele

První tři díly jsem koukala dost dlouho... v rozmezí snad jednoho měsíce. Protože mě to nebavilo, byla jsem z toho znuděná. Ale konečně jsem měla trochu času a nevim, nějak se mi to nechtělo nechat rozkoukané, tak jsem si k tomu sedla a koukala, až do konce. Začalo se mi to líbit o něco víc než dřív, přesto jsem se chvílema nudila a doufala v další díl. Nejlepší díl by ten, kdy jsme se dostali do Holywoodu, ten jsem si užila pojmenováváním filmů, které zde byly zmíněny... :oD Ale je rozhodně škoda, že nezůstalo u přesvědčení: "Realita je prostě taková, nejde změnit, nejde ji schovat za představivost a sny, tak se s ní smiř." Což je velké škoda pro hodnocení, neb kdyby to tak zůstalo, dala bych o * víc. Btw. nejkrásnější ending, se kterým jsem se měla tu čest setkat. Uvidíme, jestli se někde najde nějaký, který ho předčí :-) ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Sasshi (on) a Arumi (ona) jsou kamarádi, kteří žijí v "historické" čtvrti Abenobashi. Ovšem, jak už to bývá, musí historické budovy ustoupit těm moderním, a tak původní Abenobashi postupně zaniká. Zbývá jen Pelican Grill, na kterém lpí děda Arumi. Ovšem její otec má v plánu se přestěhovat na Hokkaido a otevřít si tam vlastní francouzskou restauraci. A to zase netěší Sasshiho, protože by Arumi přestal vídat. - Tolik něco málo zmatených reálií. ____ A o co tam vlastně jde: Sledem událostí se Sasshi a Arumi dostanou (dostávají) do jiného, paralelního Abenobashi. Fantasy RPG Abenobashi, sci-fi, Hong-kongské, gangsterské, pravěké... Ačkoliv se zjevně jedná o jiný svět, vždy nese charakteristické Abenobashi znaky (specifické postavy, způsob cestování do jiného Abenobashi). ____ Abenobashi je seriál především komediální, často s parodickými prvky. Takže pokud ho chci nějak hodnotit, budu posuzovat především to, jak mě bavil. No... bavil mě hodně :) Jen je možná škoda, že jedny z nejlepších jsou první tři díly, takže jsem se na ty další těšil více, než by bylo zdrávo, a to bylo trochu kontraproduktivní. Nakonec se moje hodnocení ustálilo na hezkých 4*, s tím, že některé díly (fantasy, sci-fi, filmový) jsou mnohem lepší než zbytek a 5* na ně nestačí:) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Neskutečně bláznivá, ujetá a zábavná komedie s originálním příběhem, zběsilým tempem a humorem chrleným nejen kulometnou kadencí, ale také silou. V neuvěřitelných dějových zvratech tu divoce rotují dětinská taškařice, pubertální vtípky na hranici trapnosti, gagy uzmuté z němých grotesek, černý humor, parodie celé řady filmových žánrů i vypravěčských postupů, narážky na desítky filmů (od Gojiry, přes Vesmírnou odyseu 2001, Indiana Jonese, Robocopa, Útěk z New Yorku, Návrat do budoucnosti, Exorcistu až po Drak přichází). A aniž by ta rotace jedinkrát zpomalila nebo přestala být zábavná, vynořuje se z ní postupně, díl po dílu, překvapivě vážný, dojemný a působivě vystavěný příběh, odhalující co a proč se děje. Zdánlivě chaotické putování Sasshiho a Arumi světy sci-fi příběhů, válečných dramat, klasických gangsterek, počítačových her, pohádek, romantických příběhů i pravěku tak získává smysl a dokonale do sebe zapadá. A přitom je to pořád neskutečná prča. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je ujetý, bláznivý, ztřeštěný, plný magorismu, vtipných momentů, hlášek, postav atd... Ano, nasmál jsem se celkem dost... Ty dějové zvraty nechávají rozum stát... ^_^ Nicméně i přestu všechnu srandu to má (nečekaně) dobře zpracovaný příběh, kdy divák ze začátku nic nechápe, ale každým dílem se dozvídá víc a víc z celkového příběhu... Překvapilo, potěšilo, líbilo... ()

depony 

všechny recenze uživatele

Jo, tak magická obchodní pasáž Abenobashi bylo jedno z prvních anime, u kterého jsem se vážně skvěle bavil. Příběh celkem zajímavý, pěkná animace, dokonalé vnady Mune-Mune a šovinistický Sashi a hysterická Arumi a její "noviny", kterými neustále mlátí Sashiho. Já se fakt smál. A hodně:) ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Parodie, která si bere odevšad, jelikož klukovská fantazie je neomezená. Místy trochu moc, ale to se někdy u animéček stává :) Ve druhé polovině už mi to trochu přišlo, jako vaření z vody a ono s tou ústřední myšlenkou to ani nějak moc natahovat nešlo. Zvlášť, když se divák dozví jednu důležitou věc, co a proč se vlastně děje (nechci Spoilerovat :) , je místy to protahování nesmyslné až neúsnoné. Po slibných prvních dílech nakonec trochu zklamání a 60% ()

Brady 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto hodnocení naprosto souhlasím s deponym. Většina anime seriálů se točí kolem nějakého tajného trápení hlavního hrdiny a občas se v ní objevují komické prvky. Zde je to přesně naopak. Po celou dobu sledování se na diváka hrne jeden bláznivý skeč za druhým. Teprve v posledních dílech se objeví jakési trápení, ale to je stále bravurně vyvažováné skvěle ztřeštěným humorem. Opravdu první anime, u které jsem se tolik smál! :-) ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Kde len začať. Abenobaši je v skutku zaujímavý seriál, najmä svojou koncepciou, kde sa nám strieda kresba, hudba... Jeho základ tvorí komédia a paródia (dokonca aj v hudobnej stránke, viz Imperial march z SW) a v tom čírom chaose sa nájde i dej, dokonca celkom zaujímavý, hrajúci sa z myšlienkou vyrovnania sa z realitou. Dokonca, keby sa samotná pointa a k nej viažúci sa dej spravili samostatne, vzniklo by pekné dramatické anime. Problém je hodnotiť seriál ako celok. Tým, že sa spracovanie dielov líši kus od kusu, kvalita dielov "osciluje". Niektoré vám povedia viac(u mňa osobne vyhráva diel z minulosti vzniku Abenobaši), na niektorých sa nechutne zasmejete a niektoré vám zase prídu trápne až si vravíte kedy sa konečne vrátia do reality. Ale ako také milé zabitie voľného času to zato isto stojí, navyše niekedy som skladal klobúk dolu (ak sa do popredia dostalo čo-to zo psychológie postáv). Takže 7,5 bodu. ()

Reklama

Reklama