Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1938 ukradnou dva gangsteři raketový motor, který patří vynálezci Howardu Hughesovi. Na útěku ho schovají na letišti, kde ho najde mladý pilot Cliff Secord. Gangstery si najal slavný herec Neville Sinclair, se kterým hraje ve filmu Cliffova přítelkyně Jenny. Další den se koná na letišti letecká show, kde Cliff díky raketovému motoru připnutému na zádech zachrání opilého pilota. Po motoru se však shání nejen jeho majitel, ale i spousta dalších lidí, kteří s ním mají obrovské plány. Jenny zjistí, že je Sinclair tajným agentem nacistického Německa, které má v plánu postavit z raketových mužů superarmádu, která po dobytí Evropy zaútočí i na Ameriku. Sinclair ji přinutí, aby Cliffovi napsala vzkaz, že má přivézt motor, jinak Jenny zemře. Podaří se mu ubránit raketový motor a zachránit přítelkyni? (TV Nova)

(více)

Recenze (76)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Návrat do doby, kdy Kapitán Amerika bojoval s nacisty, tentokrát bez superschopností (a bez Kapitána Ameriky:)), ale s nevídaným technickým zázrakem, dnes nudně zvaným jetpack;) Kvalitní a úsměvné béčko, které možná mělo áčkové ambice, ale na to je moc prostinké. Jinak ho "zdobí" Timothy Dalton, bez uvozovek zdobí mladinká Jennifer Connely a hudba Jamese Hornera. It does feel good. 70% Dodatek 2011: řeči o Kapitánu Amerikovi se rázem staly vtipnějšími aneb Joe Johnston se nakonec dostal do hledáčku Marvela a zbytek už znáte. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $46,704,056Tržby Celosvetovo $49,300,000║ opäť potvrdenie že režisér Joe Johnston je len rutinér ako hrom, trikovo, štylisticky a atmosférou dobré zvládnuté ale chcelo to niečo na vrch čím by to skutočne strhlo, podmanilo, takto len priemer /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejde tu jen o mou oblíbenou krasavici Jennifer Connelly, ale také o celkový vzhled filmu, který nechává vzpomenout na dobu, kdy vzducholodě okouzlovali lidi a jakákoliv vyvinutější technika se měla teprve do světa narodit. Zpětně lze říct o obsazení, že je nečekaně hvězdné. Timothy Dalton, Alan Arkin, Jenn Connelly i Bill Campbell si odvedou svoje a závěr na vzducholodi jsem ani za 12 let nezapomněl. To se nepodaří každému snímku, ve mě zanechat takovou krásnou vzpomínku a i po letech mít chuť film shlédnout už jen pro tu naivitu a Disneyovskou vizáž. Kdo odolá tomu plakátu pro mě není člověk. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nádherné komiksové retro, které šlape přesně tak, jak byste to od podobného filmu čekali. Trocha akce, nějaká ta romantika, pár hlášek a hlavně luxusní záporák. Timothy Dalton si svou reinkarnaci Errola Flynna neskutečně užívá (parodie na Robina Hooda jménem Laughing Bandit vládne) a z dnešního pohledu nemá chybu ani Terry O'Quinn (Locke z LOSTu) jako Howard Hughes. Johnstonovi se výborně podařilo zachytit tehdejší atmosféru a vlastně se vážně dá říct, že je to takový Kapitán Amerika bez Kapitána Ameriky. Jako jedinou vážnou slabinu vidím trochu unylého hlavního hrdinu, protože líbeznou Jennifer Connelly bych rozhodně přisoudil nějakému charismatičtějmu sympaťákovi. Ve výsledku je z toho ale velmi příjemný výlet do Hollywoodu třicátých let, který nešetří filmovými narážkami a nemusí se za sebe stydět ani po těch 17 letech, které uplynuly od jeho vzniku. Snad Johnston s podobnou láskou přitoupí i ke Kapovi. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Je to raketa. Jako v komiksu." Komiksový (ret)Rocketeer se poprvé objevil až v první polovině osmdesátek a v té druhé se pak u Disneyho, který v něm viděl svou potenciální vlajkovou sérii a la Indiana Jones, donekonečna přepisoval scénář. Až po úspěchu Batmana a disneyovského Dicka Tracyho se konečně daly věci do pohybu. Bohužel, pětatřicetimilionový film specialisty na dobrodružnou rodinnou zábavu Joe Johnstona (Jumanji), s výdělky 47 milionů představoval celkem průšvih, stejně jako o tři roky později další ambiciózní retrokomiksárna z téže doby Muž stínů. Co si budeme povídat, jakkoli je Rocketeer fajn, Indy ani Batman to není (chybí tu výraznější režisér i hlavní hrdina) a v tržbách mu rozhodně nepomohlo, že šel do kin o stejném víkendu jako TERMINÁTOR 2. A tak byly stornovány jak plány na pokračování, tak na vybudování disneyovské atrakce. Jako puberťáka mě film nadchnul, obzvlášť scéna prvního použití jet packu při záchraně pilota porouchaného letadla na letecké exhibici a závěr se zepelínem, dnes sice vidím disneyovsky čistý a naivní scénář, ale užívám si zasazení do 30. let (Howard Hughes, Eroll Flynn) a sympatické obsazení. Zejména Dalton si vychutnal svého flynnovského záporáka a Jennifer je tradičně pastvou pro oko. Hudba James Horner. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavný film, který mě okamžitě vtáhnul svou neodolatelnou kombinací lásky k letectví a k filmům. Co se týče letadel, tak se zde objeví docela slušná řádka zajímavých typů, už v 10. minutě je například k vidění rychlostní speciál Hughes H-1 Racer, se kterým jeho konstruktér vytvořil v roce 1935 rychlostní rekord 566 km/h (rekord hydroplánů držel letoun Macchi MC-72 s rychlostí 709 km/h). Sám Howard Hughes má ve filmu docela dost prostoru. Komické bylo, jak se při dabování dabéři nějak nemohli rozhodnout, jak jeho jméno číst, takže opakovaně zazní jak [hjůdž], tak [hjůs]. No takže dál se objeví i model tehdy (v roce 1938 kdy se děj odehrává) ještě nepostaveného obřího letadla Hughes H-4 Hercules známého jako The Spruce Goose, velkou roli má další rychlostní speciál Gee Bee, svého času také nejrychlejší letadlo světa. Dále se objeví na chvíli Ford Tri-motor a krásná raritka, Autogyro Pitcairn PCA-2. Co se týče filmu, tak je zde několik scén natáčení, postava Timothy Daltona má zjevně odkazovat na Errola Flynna, v jednu chvíli pozdraví nějakého jiného herce Clarku, což je zase asi odkaz na Clarka Gablea. Celkově se mi film fakt líbil, ale je fakt, že byl trochu moc dlouhý a ke konci se tempo vytrácelo. Prostě taková krásná nostalgie po době, kterou jsem neprožil. Pokračování bych uvítal, ale toho už se nedočkám. To spíš remaku.. Jo a s Kapitánem Amerikou tohle nemá nic společnýho. Je to spíš jako Iron Man bez ironu. Zajímavost: Poslední čtyři písmena z nápisu Hollywoodland zmizela až v roce 1945. Ohledně komiksové předlohy: V roce 1985 napsal a nakreslil ve svých 30 letech Dave Stevens 70-stránkovou grafickou novelu The Rocketeer. Kniha byla dobře přijatá. Osobně jsem komiks četl a je až překvapivé, jak moc se film předlohy drží. Dokonce mám dojem, že určité změny oproti komiksu jsou jen k dobru! Filmový scénář mi přijde snad ještě propracovanější, ale stále velmi věrný. Po třech letech začal Stevens vydávat pokračování: Cliff's New York Adventure. To si přečtu v nejbližší době. Inspirací pro vznik Rocketeera byl seriál King of the Rocket Men a jeho následník Commando Cody - Sky Marshal of the Universe. Aby toho nebylo málo, tak těmto seriálům posloužil za vzor komiks s hrdinou Bulletmanem!:) Další info ještě zde: Rocketmania. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přesně kvůli takovým filmům mám tak rád filmy. Dobrodružství, akce, zábava, romantika, voňavá retro atmosféra, žádné velké drama, sympatičtí herci, přehledná režie odborníka Joa Johnstona (Captaina Ameriku opravdu nemohl dostat na starost nikdo povolanější) a jeden z nejlepších soundtracků Jamese Hornera. Kdyby tak byl Rocketeer ještě o něco kratší a zbavil se té nudy, která na několik minut zavládla kolem poloviny, nemohl bych mu vyčíst vůbec nic. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Sympaticky spracované klasické Hollywoodske megaklišé ozdobené príjemnou retroatmosférou a Jennifer Connelly, ktorá v bielych šatoch vyvoláva rôzne myšlienky na.....rakety a tak :) 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Milujem Jennifer Connelly v jej skorých filmoch. Tu v tejto snímke na seba strhla všetku pozornosť a zatienila aj hlavnú postavu a samotného Rakeťáka. Svojim pohľadom a postavou nenechá žiadneho heterosexuála chladným. Navyše je to v 30.tych rokoch a tak dráždi aj dobovými nylonkami a podväzkami. Rocketeer je plný napätia, humoru a vybrúsených zvláštnych efektov. Film, ktorý je zasadený do kúzelného obdobia 30.tych rokov minulého storočia, rozpráva príbeh smoliarskeho pilota Cliffa Secorda. Štastie sa k nemu obráti vo chvíli, keď nájde prísne tajný vynález malého raketového motora, vďaka ktorému môže lietať po oblohe. To je skutočne výborný a originálny námet a ak sa vám snímok veľmi páčil, odporučil by som vám to isté čo som urobil ja - pozriete si ho znovu, tentokrát v čiernobielom prevedení (stačí vypnúť farby v prehrávači) a budete unesení ešte viac. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Hezká retro oddychovka. Bill Campbell je přesně ten typ old school hrdiny, Jennifer Connelly je dechberoucí kráska a Alan Arkin si svého "sidekicka/mentora" zahrál s takovou chutí, že je radost ho sledovat. Ta stylizace prostě funguje a i když se tenhle film nedá srovnávat s klasickými adpatacemi komiksu jako Burtonovi Batmani či Donnerovi Supermani, jedná se o velmi pohodový a příjemný snímek. Tenhle komentář píšu jen pár dní před premiérou Captaina Ameriky od stejného režiséra - pokud bude film aspoň stejně fajn jako Rocketeer, budu spokojenej ;) (7/10) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film otvírá krásný hudební motiv Jamesa Hornera. V hlavních rolích Jennifer Connelly, Billy Campbell a Timothy Dalton, což je trojice, kterou nelze vidět hned tak pohromadě. Joe Johnston je zdatný řemeslník. Příběh sám však ne a ne překročit běžný průměr. Billy Campbell nemá dostatečné charisma, aby se stal tahounem filmu, pokud scénář vysmaží průměr. Rocketeer po slibném rozjezdu spadne do kategorie nepříliš objevná comicsová záležitost s několika silnými momenty, ale díru do světa určitě neudělala. 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbina s pěknou retro, dobrodružnou atmosférou, jak v dobách "Indiana Jonese". Jen zde vyměnil hrdina bič za raketový pohon. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá pecka, kterou jsem kdysi viděl v noci v telce a hrozně mě to zaujalo a pamatuju si, jak sem doslova hltal políčko po políčku a užíval si jednu z největších filmařských poct, neprávem nedoceněnou a zapomenutou.Ze vzpomínek je to za 4*, těžko říct co na to řeknu příští týden :) ale Errol Flynn rulezzz.85%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzny film v Spielbergovskom roztomilom retro style. Prvou slabinou filmu je slabsi pribeh, ktory obsahuje viacero linii, ktore sami o sebe prilis zaujimave nie su a dost dlho trva, kym sa vsetky konecne pretnu. Druhou slabinou je hlavny hrdina, ktory je absolutne nevyrazny. Ale film zachranuje skvely zaporak Timothy Dalton, ktory si svoju slizku ulohu uziva. Dalej tu je nadherna mlada Jennifer Connelly, Sympaticky pomocnik hlavneho hrdinu Alan Arkin, mafian Paul Sorvino a par dalsich znamych xichtov. Dalsim velkym plusom je spickovo prevedena oldschool akcia. Film rozhodne nebol lacny a finalny suboj na vzducholodi s mnozstvom nacistov pripomina to najlepsie z Indiana Jonesa. Takze vysledok je sice len priemer a dost velky potencial filmu ostal nevyuzity, ale aj tak pre fanusikov oldschool dobrodruznych filmov za jedno pozretie tento celkom neznamy film stoji. 5/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemné retro dobrodružství, které se pomaleji rozjíždí a papundeklovými rekvizitami působí trochu dětinsky, ale ve výbušném finále dává vzpomenout na klasiky dobrodružného žánru. Nakonec ani ten Indiana Jones zmíněný v popisku, není tak úplně mimo mísu, jak jsem si původně myslel. Likvidace zlovolných nácků jen tak neomrzí. A největší raketa filmu je beztak Jennifer Connelly. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Pulpové dobrodrůžo pro celé rodinky. Náckové v Hollywoodu, dobývání nebes, Howard Hughes v době, kdy mu ještě nestrašilo ve věži, Hooverova rozjíždějící se FBI, velesympatický hlavní hrdina a pořádně lotrovský záporák Timothy Dalton. Škoda jen toho zkostnatělého, triviálního a naivního příběhu a nenápadité režie. P.S. Z toho výstřihu Jennifer Connelly se jeden doslova potil. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úžasná komiksovka, ktorá je vynikajúcim príkladom perfektne zvládnutej práce ako tvorcov, tak hercov - samozrejme v rámci žánru. Môžem bez preháňania povedať, že je jednou z najlepších z 90. rokov. Má to razanciu, humor, dobré akčné a trikové scény, réžia Joe Johnstona je príjemne chlapčenská, proste dokonalá zábava. A ak máte radi filmovú hudbu, James Horner vás tu presvedčí, že je jedným z najlepších skladateľov filmových score. ()

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Rocketeer dostane pokračování

Rocketeer dostane pokračování

28.07.2016

Ve 20. století nevzniklo zase tolik dobrých comicsovek, Rocketeer mezi ně ale rozhodně patří. Zábavné retro, v němž Joe Johnston trénoval na prvního Kapitána Ameriku, v kinech bolestivě propadlo. Za… (více)

Superhrdinové se šikují

Superhrdinové se šikují

13.11.2008

Captain America, Wonder Woman a Black Panther na vás útočí v dnešní novince. Marvel Studios už našli režiséra pro First Avenger: Captain America. Svalnatý patriot v kostýmu z pruhů a hvězd by měl… (více)

Reklama

Reklama