Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1938 ukradnou dva gangsteři raketový motor, který patří vynálezci Howardu Hughesovi. Na útěku ho schovají na letišti, kde ho najde mladý pilot Cliff Secord. Gangstery si najal slavný herec Neville Sinclair, se kterým hraje ve filmu Cliffova přítelkyně Jenny. Další den se koná na letišti letecká show, kde Cliff díky raketovému motoru připnutému na zádech zachrání opilého pilota. Po motoru se však shání nejen jeho majitel, ale i spousta dalších lidí, kteří s ním mají obrovské plány. Jenny zjistí, že je Sinclair tajným agentem nacistického Německa, které má v plánu postavit z raketových mužů superarmádu, která po dobytí Evropy zaútočí i na Ameriku. Sinclair ji přinutí, aby Cliffovi napsala vzkaz, že má přivézt motor, jinak Jenny zemře. Podaří se mu ubránit raketový motor a zachránit přítelkyni? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Solidní dobrodružné béčko, u kterého mě velmi mrzí, že mě minulo ve své době, protože jsem si jist, že jako malý kluk bych z něho byl nadšený - zábavná akce, boj proti nacistům, naprosto nádherná mladá Jennifer Connelly (vidět tento film tehdá, tak bych se do ní zamiloval podobně jako do Rachel Weisz v mumii a cestu do ne Topky hereček by si našla mnohem dříve :)), super role pro Timothy Daltona. Z nostalgie a atmosféry, kterou jsem z filmu cítil dávám za pěkné 4*. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Krásně starosvětský a hladce plynoucí snímek, připomínající klasické dobrodružné filmy. Joe Johnston ovšem není žádný Steven Spielberg, takže se z Rocketeera klasika nestala. Vcelku mu to kladu za vinu, protože mimo schopného režiséra má téměř všechno potřebné. Od okouzlujícího vzhledu a sympatických postav, až po charismatického a nádherně zlého záporáka. Přijemným překvapením byla hudba Jamese Hornera a celkově zvuky. Tohle by si zasloužilo opulentní remake. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nádherné komiksové retro, které šlape přesně tak, jak byste to od podobného filmu čekali. Trocha akce, nějaká ta romantika, pár hlášek a hlavně luxusní záporák. Timothy Dalton si svou reinkarnaci Errola Flynna neskutečně užívá (parodie na Robina Hooda jménem Laughing Bandit vládne) a z dnešního pohledu nemá chybu ani Terry O'Quinn (Locke z LOSTu) jako Howard Hughes. Johnstonovi se výborně podařilo zachytit tehdejší atmosféru a vlastně se vážně dá říct, že je to takový Kapitán Amerika bez Kapitána Ameriky. Jako jedinou vážnou slabinu vidím trochu unylého hlavního hrdinu, protože líbeznou Jennifer Connelly bych rozhodně přisoudil nějakému charismatičtějmu sympaťákovi. Ve výsledku je z toho ale velmi příjemný výlet do Hollywoodu třicátých let, který nešetří filmovými narážkami a nemusí se za sebe stydět ani po těch 17 letech, které uplynuly od jeho vzniku. Snad Johnston s podobnou láskou přitoupí i ke Kapovi. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné pocity. Ne snad, že by Rocketeer byl až tak špatný, ale vznikl v produkci Disneyho a je to cítit. Tohle je možná film pro děti, ale vážně míněná akce asi ne. A už vůbec ne následník legendárního Indiana Jonese, jak je uvedeno v textu (českého) distributora. Všechny postavy jsou rozděleny na černé a bílé, ty černé to samozřejmě do jedné schytají a na závěr ještě vyskočí z ulit "náckové", aby to trošku osolili a dali možnost distributorovi zmínit toho Indiana Jonese. No, ten plán na ovládnutí světa mi přišel jak z dílny Monty Pythonů (ale tady byl myšlen bohužel vážně). Na druhou stranu potěší docela napěchovaný děj, během kterého se nebudete nudit a krásná Jennifer Connelly, která zatím ještě stále dostávala málo prostoru. Dvě a půl. [červen 2006] ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Cliff Secord se chystá ke zkušebnímu letu s novým prototypem letadla, se kterým chce ukázat co umí na soutěži pilotů. Do letu se mu zapletou (a více méně jej sestřelí) tlupa mafiánů a poldů, kteří se všichni ženou za zázrakem "jetpackem". Shodou dobrých i špatných okolností má Cliff zničené letadlo, ale naopak získal super vynález = a také mafiány a poldy v zádech. A když mu nacistický špeh unese přítelkyni (Jennifer Connelly) neváhá nasadit vše dostupné, aby ji zachránil.... Na filmu se již podepsal zub času = scény "létajícího muže" jsou sice téměř dokonalé, ale na "výbuch" vzducholodi už asi peníze nezbyly.. Scénář je kapku naivní (nejtvrdčí mafiánskej boss se zčistajasna změní na hrdinného američana), ale i tak pobaví.... Klenotem filmu je ale ovšem nádherná Jennifer, které to tady sluší víc než v kterémkoli jiném filmu (no snad ještě v Smrtihlavovi jí to slušelo také tak)... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Historická nepresnosť: Hoci sa príbeh odohráva v roku 1938, nemecké komando je vyzbrojené ikonickými samopalmi MP40, ktoré sa, ako štyridsiatka v názve napovedá, začali vyrábať až o dva roky neskôr. (Theatis)
  • Stejně jako film byl i komiks vytvořen dávno po době, kterou představuje (narozdíl třeba od Kapitána Ameriky, jehož první komiksy opravdu vycházely v době druhé světové války). Komiks i film jsou tedy poctou pro kulturu 30. - 50. let. Například padouch Lothar je inspirován hororovým hercem s nezaměnitelným vzhledem Rondo Hattonem a postava Nevilla Sinclaira byla navržena podle herce Errola Flynna. (Nin)
  • Hlavního hrdinu Errola Flynna si mohli zahrát Dennis Quaid, Kurt Russell, Bill Paxton a Johnny Depp. Studio Disney chtělo nejvíce právě Deppa po jeho úspěchu ve filmu Střihoruký Edward (1990), ale režisér Joe Johnston a Dave Stevens (autor scénáře a původního komiksu) si nakonec prosadili Billyho Campbella, který svým vzhledem jakoby vypadl ze stránek komiksu "Rocketeer". (Nin)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Rocketeer dostane pokračování

Rocketeer dostane pokračování

28.07.2016

Ve 20. století nevzniklo zase tolik dobrých comicsovek, Rocketeer mezi ně ale rozhodně patří. Zábavné retro, v němž Joe Johnston trénoval na prvního Kapitána Ameriku, v kinech bolestivě propadlo. Za… (více)

Superhrdinové se šikují

Superhrdinové se šikují

13.11.2008

Captain America, Wonder Woman a Black Panther na vás útočí v dnešní novince. Marvel Studios už našli režiséra pro First Avenger: Captain America. Svalnatý patriot v kostýmu z pruhů a hvězd by měl… (více)

Reklama

Reklama