Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Londýn, 1889. Lovec přízraků, tajemný VAN HELSING, přijíždí zneškodnit zločinného pana Hyda, který po nocích vyráží do ulic vraždit ženy. V tomto animovaném dobrodružství VAN HELSING odkrývá Hydovo druhé já, doktora Jekylla a záhadu, která se za nočními vraždami skrývá a ohrožuje samotnou existenci britského impéria. (oficiální text distributora)

Recenze (45)

movieband 

všechny recenze uživatele

I přes svou krátkou dobu sakra podařený film s Gabrielem van Helsingem a dalšími sympatickými postavami. Podařená akce, podařené zpracování ponurých ulic Londýna. Dost dobré zpracování postav (Dr. Jekyll a pan Hyde, Van Helsing, bratr Karel, monstra na začátku filmu). Napětí a akce jsou solidní a skvěle film doplňují o nové poznatky okolo Londýnské věci s panem Hydem. Hodně slušný film. 5* a 90%. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Animace jasně odkazující k jihokorejskému manga comicsu Kazatel, který je zase inspirovaný prací M. Mignoly- mimochodem, obzvlášť mignolovští jsou zde zástupy krvelačných "alžbětinců". Akční, dynamické, se stopáží tak akorát...bavil jsem se. Komu se líbilo, doporučuji myšlenkově hlubší japonský animák Vampire Hunter D: Bloodlust. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Nijak oslnivé po výtvarné stránce (připomíná mi to nejspíš Scooby Doo), utahané, bez šťávy a bez vtipu. Pro malé děti moc krvavé, pro dospělého suché jako troud. A překvapivě jednou z nejhorších vlastností je originální dabing, naprosto postrádající dynamiku. Nicméně neurazí. Slabší dvojka. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Animovaným postavičkám jsem - v některých případech (!) - ochotná tolerovat daleko krkolomnější a nesmyslnější skopičiny nežli opravdovým živým hercům. Kreslení hrdinové byli zkrátka stvoření k porušování všech možných fyzikálních (i jiných) zákonů. Kromě toho v jejich příbězích zpravidla nedochází k násilnému přechodu mezi hranou a trikovou částí snímku. Možná i proto se mi krátký prequel k Van Helsingovi zdá být přijatelnější a ucelenější nežli vlastní film s Hughem Jackmanem - a přiznávám to jen velice nerada, protože ke jmenovanému představiteli hlavního hrdiny mám veskrze kladný vztah ... 3,5* ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Van Helsing, lovec všeho nepatřičného je vyslán svými šéfy (Vatikán) do mlhavého Londýna, aby zde vyřešil záhadu tajemných vražd mladých žen, které jsou nalézány každý den s vytřeštěným obličejem. Van Helsing neváhá, a hned se vydává po stopách zakeřného vraha se dvěma tvářemi ... Samotný film se mi docela líbil (žádnej velkej odvaz, ale dívat se na to šlo), tak jsem byl zvědav, co přinese animovaný film (kde mají, ruku na srdce, tvůrci daleko širší pole působnosti). Ale ani tento Van Helsing dvakrát neohromil - a nebýt své délky (resp. krátkosti), asi bych se unudil k smrti. Záhada tajemného londýnského vraha sice nabízí svůj potenciál, ale ten se tvůrcům nepodařilo ani v nejmenším naplnit ... škoda... ()

Sabiana odpad!

všechny recenze uživatele

CO? Hyde lovící duše? Dvacetiletá královna Victorie?? Van Helsing skákající ze střechy na střechu jako Spider-man?! Směšné, předvídatelné, zbytečné a urážející. Kdyby Stoker věděl, jak jeho Van Helsing dostává zabrat a Stevenson, co se stalo z jeho doktora Jekylla... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dějově ještě přepálenější než celovečerní hraný tatínek, pro jehož marketingovou podporu (s úmyslem založit zlatonosnou frančízu) se tento půlhodinový animovaný prequel narodil. Nekritický fanda filmu možná i zaplesal, mně ale přišel stejně nudný, přeplácaný a celkově k ničemu. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Třicetiminutovej akční animák – to je docela lákavá záležitost. Jenže film za moc nestojí. Je to nuda a bejt to v tomhle neumětelským stylu natočeno jako devadesátiminutovej celovečerní film, byl by to průšvih jak hrom. Takhle se to dá přežít. ()

Free_player 

všechny recenze uživatele

Za mě spokojenost. Vcelku pěkná animace, temné prostředí londýnských uliček a vcelku pohledné akční scény. Působí to na mě, že to byl nájezd na seriál ...jen škoda, že to nebylo realizováno - tvůrci mohli zahrnout mnohem víc postav ze světa Van Helsing. Dal bych si víc ! ()

Luukec 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak dobré jako hraná podoba filmu, je tam i jiný příběh, z původnho filmu tu můžeme vidět pouze část s doktorem Jacquilem, komu se líbil původní film, myslím že vás to ničím neurazí.. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Zabavilo mě to, ale podruhé to vidět nemusím. Atmosféra se nějak nepodařila vytvořit v té záplavě soubojů a akčních sekvencích. Kombinovat prvky Hyda s Jackem rozparovačem je podle mě sice odvážné, ale také nestoudné! ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Krátký animák, předcházející filmu Van Helsing a ukazující první setkání s doktorem Jekyllem (který, jak známo, je na začátku původního Van Helsinga). Jako reklamní tah dobré, animace ucházející, ale dosti křečovité dialogy. Plusem je obsazení herců z filmu na dabing, a ti to dokážou "utáhnout". "Sesterský" animovaný předfilm pro Riddicka mi ale přišel lepší. ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

No možná to není čistých 5*, ale pro Van Helsinga mám prostě slabost. I tento krátký animáček je prostě výbornej. Je v něm pár vtípků a přináší i malinkaté napětí. Skvělým tahem je pak dabing představiteli hraného Van Helsinga. Dost mě překvapil taky otevřenej konec. Škoda jen, že takových filmečků není víc. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná animovaná hovadinka, která se odehrává ještě před dějem filmu. Jistě si to zasloužilo delší stopáž a lepší zpracování, ale bez ohledu na to a na jiné věci se jedná o animovanou oddechovku která by diváka mohla i pobavit. ()

Reklama

Reklama