Reklama

Reklama

Vyhynulí tvorové

(seriál)
  • USA Extinct
USA, 2001, 2 h 23 min (Minutáž: 23–24 min)

Hrají:

Alun Armstrong (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Většina živočišných druhů, které příroda v průběhu historie vytvořila, už vyhynula. Tento seriál je takřka detektivním pátráním, které odhaluje život a smrt šesti fenomenálních zvířat, a s pomocí digitálních i animatronických triků je znovu přivádí k životu. Tito živočichové po sobě někdy zanechali jen málo stop. Vědecké teorie o nich tudíž procházejí překvapivými proměnami. Seznamte se v této jedinečné podívané s blbounem nejapným, šavlozubým tygrem, mamutem či tasmánským vakovlkem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

simpanz 

všechny recenze uživatele

Hezky provedeno. Za nezvyklé, byť potřebné téma plná palba. Tvůrci zde ale trochu míchají jablka a hrušky, tedy živočichy vyhynulé novodobě rukou člověka a živočichy vyhynulé před tisíciletími. Škoda, že nepřibylo více řad, zvláště když je odkud brát. Potěšilo by rozšíření například o různé vyhynulé papoušky (z Maskarén, z Tahiti, papoušek překrásný a karolínský), holuba stěhovavého, korouna, tygra jávského, balijského a kaspického, šatovníky, laločníka atd. Nejlepší díl: Vakovlk ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Tento 6 dílný cyklus - přináší možné teorie o vyhynulých tvorech. Představeno je 6 druhů (tasmánský vakovlk, dodo, alka velká, mamut, tygr šavlozub a veledaněk) a jejich pravděpodobné příčiny vymizení. Od vyhubení lidmi, přes nemoci, změnu krajiny, klimatu a dalších vlivů. Těžko kdy už někdo zjistí přesné příčiny - některé teorie byli zajímavé. Jiné se mi až tak doslova nezdály a některé jsou asi hodně blízko pravdě - alky, dodo a vakovlk. Pochválím působivou vizualizaci a grafické ztvárnění vyhynulých zvířat . Na toto téma by se dalo natočit spousty dílů, neb už hodně zvířat zaniklo a zaniká, ani si nevšimneme. Tvůrci by mohli natočit další sérii a přidat smutné příběhy třeba papouška karolínského, holuba stěhovavého, Alexandra modrolícího, i Laločník ostrozobý by se našel atd. No to jen malá odbočka, ale jinak dávám za 4 * a co nejméně ztracených tvorů. PS: neškodil by i nějaký cyklus o kriticky ohrožených druzích (nemyslím ty všeobecně známé - opice, gorily atd) a záchraně. Počet dílů: 6 Viděno: 6 ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama