Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Aladina som si pozrel po veľmi veľa rokoch a musím povedať že ide (spolu s Levím kráľom a Herkulesom) o najlepšiu kreslenú rozprávku od Disney z minulého stroročia. Animácia jej sedí viac ako hraná verzia a pôsobí to oveľa prirodzenejšie. Piesne sú chytľavé a ako celok film takmer vôbec nezostarol. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Alladdin se řadí k tomu lepšímu co v Disney vytvořili. Bohužel se ani zde tvůrci nevyhnuli trapným písničkovým výstupům ala muzikál. A tak i zde nejsme ušetřeni utahaných duetů, při kterých se mi zavírají oči. Na druhou stranu, nejde neocenit skvělou, tiťernou animaci džina a hlasový projev Robina Williamse. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších novodobých Disneyovek. Již standarně výborná hudba a písně Alana Menkena, skvělá animace a hlavně spousta nápadů. Nejen létající koberec, ale zejména džin z lampy (v originále namluvený Robinem Williamsem, kterému se podle mě i podobá) je naprosto geniální - jeho eskapády při čarování a předvádění se při všem možném jsou prostě kouzelné (a navíc ne všechny jeho vtípky jsou určeny dětem). Škoda, že u Disneye v současné době zapomínají, jak se točí dobrý rodinný film. Jestli si to chcete připomenout, Aladdina vřele doporučuji. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Což o to, Disneyovka je to velmi dobrá. Tentokrát je méně písniček za cenu příběhu obohaceného až převršelu šíleností, tedy hlavně díky naprosto ujetému Džinovi. Ženská hrdinka zde hraje druhé housle a toho pravého hlavního hrdinu zaujímá Aladin, vč. i nejednoho sidekicku ve formě temperamentního opičáka, či létajícího koberce. I hlavní záporák plní svou roli skvěle, což je u Disneyho klasika, která nezklame. Rozhodně z Aladina nemám tak silný dojem, jako třeba z Malé mořské víly, či Lvího krále, ale protože si jej spojuji s hrou, kterou jsem hrával jako malý, velká sympatie a náklonnost tu samozřejmě je a jsem rád, že jsem prvně viděl i film, ze které ona hra jen úzce vychází. 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Disney mě zase dostal. "Aladina" jsem neviděl, když šel do kin, nebo když tu kolem něj byla nějaká mánie. Uniknul mi jako spousta dalších filmů, a tak jsem byl docela zvědavý, jak na mě zapůsobí. A zapůsobil přesně tak, jak jsem očekával. Jsou zde parádní postavy, parádní písně, což jsem nečekal, a jednoduchý, ale prostě hezký příběh, který pořád funguje. No jo, Disney mě pořád baví. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (33)

  • Robin Williams při namlouvání džina natolik improvizoval, že vzniklo téměř šestnáct hodin zvukového materiálu. (Chevees)
  • Film obsahuje plno odkazů starší disneyovky. Nejvýraznějším z nich je velká hlava Pinocchia (1940), v níž se na chvíli promění džinova hlava, či krab Sebastian z Malé mořské víly (1989) v momentě, kdy džin listuje knihou a chystá Aladinovu proměnu v prince. Na konci má džin na hlavě suvenýrovou čepici s obrázkem psa Goofyho. (Ryuuhei)

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama