Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Recenze (259)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $99,112,101Tržby Celosvetovo $252,712,101║ Zakomponovanie Gréckych motívov do animácie prinieslo príjemnú zmenu a celkovo rozprávka potešila vo viacerých smeroch. /75%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru animovaného filmu stále nadprůměr,ale pro mě osobně trošku zklamání - od studia Disney jsem zvyklý na lepší kousky. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodové, milé a překvapivě vkusné (pouze jedno grgnutí obludné saně). Animace je svým způsobem klasická, což mě dnes dokáže dost potěšit a příběh rozhodně nikde nestojí. Spousta "kulturních" narážek také není na škodu. V hereckém obsazení vynikají zvlášť perfektně obsazení Filoktétes Danny DeVita a hlavní "záporňák" Hádes Jamese Woodse. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Menken: 1. Long Ago... - Charlton Heston [0:30] ,2. Gospel Truth I [2:26] ,3. Gospel Truth II [0:58] ,4. Gospel Truth III [1:05] ,5. Go The Distance [3:14] ,6. Oh Mighty Zeus [0:45] ,7. Go The Distance (Reprise) [0:57] ,8. One Last Hope [3:00] ,9. Zero To Hero [2:20] ,10. I Won't Say (I'm In Love) [2:20] ,11. A Star Is Born [2:04] ,12. Go The Distance - Michael Bolton [4:42] ,13. The Big Olive [1:07] ,14. The Prophecy [0:53] ,15. Destruction Of The Agora [2:07] ,16. Phil's Island [2:25] ,17. Rodeo [0:40] ,18. Speak Of The Devil [1:30] ,19. The Hydra Battle [3:28] ,20. Meg's Garden [1:14] ,21. Hercules' Villa [0:37] ,22. All Time Chump [0:38] ,23. Cutting The Thread [3:23] ,24. A True Hero/A Star Is Born [5:35], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Velmi rychle ubíhající disneyovka, která patří do skupiny těch, které se dají kdykoli vložit do přehrávače a opakovaně vychutnat. Bohužel má ale jedinou chybu - můzy. Jak většinou zpívání ve Waltových pohádkách poslouchám s radostí a Alana Menkena miluju až za hrob, tady mi parta "komentujících" kazila jinak bezchybné dobrodružství. Na druhou stranu ústřední Go the Distance patří k vůbec nejlepším Disney songům, co jsem kdy slyšel. A i zbytek je paráda - Hádes, jeho sluhové, Olymp a dvojnásobné finále. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že jako kreslená pohádka pro malý děti to může být zábava. Je tu hodně barev, světel, hudby, komických postav i hrdina jako vyšitej. Jenže já jsem asi až příliš konzervativní a Herkulova dobrodružství jsem sotva rozdejchával i v seriálu s Kevinem Sorbo, kde se aspoň okrajově v základních detailech drželi bájí. Ale tohle nemá s Herkulem pranic společnýho. Možná kdyby to nepojmenovali Herkules, tak bych to byl ještě ochoten akceptovat jako průměrný film, ale takhle ne. Proč? Herkules jako milovaný syn Dia a Héry (!!!), Hádes jako bůh zla (!!!) vládnoucí ředkořímské obdobě pekla (!!!), Herkules jako tvor veskrze dobrý a morálně čistý více jak Perseus (jenž byl jediným Diovým synem, který neměl žádnou vadu charakteru). Ve skutečnosti je Herkules často zlostný, krutý i nepříjemný na obyčejné lidi. Je to normální člověk a ne hrdina, který se snaží dosáhnout pouze svého navrácení na Olymp. Výtvarná stránka je sice moc pěkná, ale jak už jsem řekl, je tam spousta barev, až mi to dost často přišlo jako jeden velkej kýč. A písniček, že jsem si myslel, že se koukám na nějakou zábavnou slátaninu na Nově uváděnou Petrem Novotným. Jem i líto, ale musím říct, že víc jak tohle se mi líbil i Herkules v New Yorku se Schwarzeneggerem nebo ten výše zmiňovaný Sorbův seriál ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ron Clements, John Musker, Barry Johnson | Hudba: Alan Menken | Distribúcia: Buena Vista Pictures | Štúdio: Walt Disney | Rozpočet: 85 miliónov $ | Tržby: 252,7 milióna $ | Ocenenia: Oscar - 1 nominácia: Pieseň (Go to Distance / Alan Menken & David Zippel) || Animácia Olympu a ich bytostí sa mi neskutočne páčila, spolu s podsvetím. Hercules má aj skvelé scény a vtipy, ale na to, aby sa stal nadpriemerným animákom, by musel mať hutnejší dej, a menej hluchých miest. Alan Menken štandardne najlepšia hudba do animáku, aká môže byť skomponovaná. 70% | FullHD, THX, HU DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tvorcom ešte ostalo veľmi pekné a milé vtipné korenie, ktorého sa nebáli pridať do tohoto známeho príbehu. Človek by povedal, že nemôže ničím prekvapiť, no mňa teda hej. Hlavne slušnými songami v preklade, ktoré sú u mňa často prekážkou v podobných filmíkoch. Občasné zdržovačky však trošku odrádzajú. 75%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem našeně sledovala asi v deseti letech a i teď po letech se mi vybavuje jen v tom nejpříjemnějším světle. Na dějepisnou přesnost tady kašlu, protože kouzelnější barevnější animák ze staré školy plný vtipných narážek aby člověk pohledal. Za zmínku stojí hlavně úžasný záporák James "Hádes" Woods. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Devadesátky byly za mě zlatá éra pro Disneyho. Absolutně se to nedá srovnat s tím, co dělají teď. Tento způsob animace mi chybí...8/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

35. celovečerní Disney Tenhle Herkules je něco, co se stát prostě muselo. Televizi válcoval Herkules se Sorbem a Xena s Lucy Lawless a oni taky měli svůj animák. U myšáků ale přišli na to, jak svůj příběh o nejslavnějším polobohovi odlišit, jednoduše do příběhu o dospívání from zero to hero mrskli gospel... a ono to vyšlo :) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dalsia zo starsich Disneyoviek, ktora mi vecne utekala pomedzi prsty, takze som mal jej premieru az teraz. Strucne povedane, Herkules splnil moje ocakavania, pribeh svizny, vtipny a zabavny s peknou hudbou, ale na stovku to aj tak nie je... 01.12.2009 ______ Tate Donovan - (Herkules) +++ Josh Keaton - (Mladý Herkules) +++ Roger Bart - (Mladý Herkules - spev) +++ Danny De Vito - (Philoctetes) +++ James Woods - (Hades - Lord podsvetia) +++ Susan Egan - (Meg) +++ Bobcat Golodthwait - (Pain) +++ Rip Torn - (Zeus) +++ Hal Holbrook - (Amphitryon - Herculesov nevlastný otec) +++ Charlton Heston - (Rozprávač) +++ Hudba: Alan Menken +++ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Více než fajn střelený animák, který do toho opravdu šlape od začátku do konce, ale zároveň diváka neutahá. Titulní hrdina je sympaťák, nicméně tu opravdovou zábavu obstarávají satyr s hlasem Dannyho DeVita, Hádes James Woods a Meg(ara) - kreslená, avšak sexy na 200 procent. V neposlední řadě se do toho tentokrát gospelově opřel Alan Menken a především písně můz, které celý příběh vyprávějí, jsou opravdová slast pro ucho. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák od Disneyho jsem jako dítě hodně miloval. Viděl jsem ho na kazetě možná desetkrát, možná dvacetkrát, fakt to nemám přesně spočítané, jediné, co vím přesně je, že jsem ho poprvé viděl když mi bylo 11 let a z dětského pohledu to byl úžasný příběh, který měl všechno, co má správný animák mít, aby se dětem líbil. Zajímavý a atraktivní příběh, super písničky, skvělá animace, výborný český dabing, zajímavé postavy, zkrátka nemohu najít na tomto filmu jedinou chybu. Není tedy divu, že nyní, když jsem tento animák znovu ve svých 24 letech zhlédl, se mi vrátily vzpomínky na dětství a na časy strávené před televizní obrazovkou s Herkulem, Meg, Filem, Hádem a dalšími hrdiny tohoto filmu. A musím říci, že i nyní z pohledu dospělého diváka, jsem si to užil stejně jako tehdy před těmi 13 lety, jistě, samozřejmě to bylo i se značným nádechem nostalgie, ale to tak u srdcovek z dětství, které člověk dlouho neviděl, často bývá. Ale už teď vím, že jsem ani nyní tenhle film neviděl naposled a že ho chci vidět ještě mnohokrtá, protože tenhle příběh mě zkrátka bavil. Zcela po právu uděluji pět hvězd. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Vykašlete se na dějepisnou přesnost a nechte se unášet kouzelným Disneyovským příběhem, který je svižný,barevný,vtipný (Danny DeVito válí). Ale jak už to tak bývá, vše není dokonalé, pětihvězdičkový dojem kazí (po delší době otravné) zpívající múzy, ale jinak jedna z nadprůměrných Disneyovek, kterou příště zase ráda uvidím. ()

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama