Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Patnáctiletý Jim Hawkins narazí díky neuvěřitelně šťastné náhodě na mapu Planety pokladů a tím rozpoutá vesmírný hon za největším bohatstvím všech dob. Aby se vůbec dostal na bájnou planetu, nechá se najmout na zářivou sluneční galeonu. Tam se seznámí s charismatickým kyborgem (napůl člověkem, napůl robotem), kuchařem Johnem Silverem. S jeho pomocí odhaluje nástrahy a nebezpečí vesmírného putování za pokladem a bojuje proti supernovám, černým dírám a kosmickým bouřím. Ale největší nebezpečí ho čeká, když zjistí, že jeho přítel Silver je ve skutečnosti intrikánský pirát, který plánuje vzpouru. Tváří v tvář zradě, která se mu zaryje hluboko do srdce, se Jim promění z chlapce v muže, najde v sobě sílu postavit se vzbouřencům a objeví poklad větší, než si kdy uměl představit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (115)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl premiéru v roce 2002. V tý době já sjížděl ve videopůjčovně jako malej harant snad všechny kazety. Jak je sakra možný, že mi tenhle animák v mejch 12ti letech uplách z dosahu? Divný. Ale popravdě to není ta jediná divná věc, co u tohoto filmu je. Už samotnej název Planeta pokladů nevěstí nic dobrýho. Celý film je totiž dost neobvyklá splácanina, s dost zvláštním světem, ve kterém se kombinuje středověký pirátský svět a Star Trek Nové generace. Proč to tak je nevím, ale možná chápu, proč mě tenkrát tahle pohádka minula. I když je to asi jedna z těch posledních klasických ručně kreslených pohádek od Walta Disneye. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neopustím svojho kamoša... Ibaže by sa na mňa TAKTO pozeral.“ Nechápem, prečo mal Disney potrebu previesť Stevensonovu (dobrú) knižnú klasiku do budúcnosti (navyše nebol prvý – už v roku 1987 legendárny Anthony Quinn hral v taliansko-nemeckej sci-fi verzii), pretože je to úplne to isté (dokonca vrátane čosi ako „kozmických veľrýb“), len sa to odohráva vo vesmíre. Kto čítal knižku, bude vždy o niekoľko krokov vpredu, lebo sa jedná o relatívne presnú adaptáciu. Slušná animácia poteší a vlastne je to celé fajn. Len je škoda, že taká tradičná firma, akou je/bolo Disney Pictures, nie je schopná mať umeleckú víziu, krásnu tradíciu geniálneho Walta hádže bezhlavo za hlavu a prichádza so stále trápnejšími filmami, kde stále nejaká komická postavička spieva – dofrasa, už to robte aspoň trocha inak! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že začátkem nového tisíciletí diváci byli více vábeni pozlátkem počítačových animáků a tak skomírající studio Disney nezachránila ani snaha vdechnout jeho filmům novou energii do žil. Přitom právě v letech 2001 a 2002 studio vytvořilo své za dlouhou dobu nejlepší tituly - "Atlantida: Tajemná říše", "Lilo a Stitch" a právě "Planeta pokladů". Všechny jmenované se vyznačovaly dospělejším přístupem a důrazem na silné vyprávění, propracované postavy a originální prostředí namísto tradičního rozvolněného sledu hezkých obrázků, tradičních příběhů a barvitých muzikálových čísel. "Planeta pokladů" uhrane funkčním přesazením klasického příběhu Roberta Louise Stevensona do světa budoucnosti, v němž se snoubí retro prvky pirátských dobrodružství se sci-fi. Prostředí plné důmyslných detailů a fascinujících atrakcí hravě strčí do kapsy pixarovky i jakoukoli konkurenci a při tom není vyprávění ochuzeno o žádný ze zásadních motivů předlohy - včetně nejednoznačnosti postavy Silvera. 9/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi podmanivý, rýchly a moderný rozprávkový príbeh sa ku mne dostal, čomu som po všetkej nedôvere k novým Disneyovkám a zlým recenziám veľmi vďačný. Zo začiatku trošku trvalo, kým sa dobrodružná cesta rozbehla naplno, no potom to už malo ten správny spád. Morf bol na zožratie, pointa sa podarila spolu aj so záverom a pár hluchých miest prepáčim. 70%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

43. celovečerní Disney Ten globální flop je cele zasloužený. Kombinace klasické animace a CGI v takové míře, že jednotlivé 2D postavy mají například jen mechanické CGI končetiny? Jako experiment zajímavé, jako součást Disney tradice problematické. Sledovala jsem několik dokumentů, ve kterých tvůrci vysvětlovali snahu naroubovat různé CGI doplňky do starých skic z 50. let, což už samo o sobě příliš smysl nedává. Stejně jako samotný nápad posunout Stevensonovu dobrodružnou klasiku do sci-fi kulis. Na papíře to možná vyznělo lépe, než výsledný produkt. Takto zůstala Treasure Planet jen pominutelným hybridem z doby nástupu nového stylu animace. Pro diváky za 100 let to bude jistě poutavější, než pro dnešního diváka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekné spracovanie, jednoduché a napínavé dobrodružstvo a skvelý soundtrack od J.N Howarda. Obľúbený soundtrack: To the Spaceport, The Launch, Silver Comforts Jim. 80% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Tenhle hidden gem – jímž Disney nadobro a zcela nepochopitelně zavraždilo kreslenou animaci [a zároveň tak ukončilo svou éru tvůrčí renesance] a dalo přednost komerci před kvalitními příběhy – je tak nezaslouženě underrated, až to bolí.... Za mě (a doufám že nejen za mě) jde o vizuálně podmanivou meta-žánrovou esenci magie kresleného filmu, stylizovanou do neskutečně nápaditýho a poutavě přímočarýho inter-galaktickýho steam-punkovýho vědecko-fantastickýho dobrodružství o daddy issues [navíc zjevně inspirovaný humorem a fikční poetikou Terryho Pratchetta], kterýmu by fakt slušel plnohodnotný live-action remake alá Star Wars kontra Piráti z Karibiku.... jeden z nejoriginálnějších animáků co jsem kdy viděl. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Planeta pokladů má mnoho společného s Černým kotlem - mladého hrdinu, zcela výjimečnou animaci a bolestný finanční průšvih. Ostatně snímek vycházející z motivů známého románu Roberta Louise Stevensona se měl točit po Černém kotli, ale, jak známo, na svůj vznik si musel počkat nejméně patnáct let. I tak to byl propadák a je to velká škoda. Planeta pokladů ani po více než dvaceti letech od svého vzniku nijak nezestárla a musím přiznat, že podobně jako Černý kotel si mě získala od prvních minut. Je to klasický dobrodružný příběh se vším, co k tomu patří - včetně nádherné hudby Jamese Newtona Howarda. Planeta pokladů si zaslouží druhou šanci - a vaše docenění. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat z Ostrova pokladů sci-fi není špatný, ale scénář je stejně nejslabším místem téhle disneyovky. Co občas skřípe v příběhu, báječně funguje v animaci. Ta je technicky na špičkové úrovni a parádně dopadlo zejména spojení klasické animace s digitální, klobouk dolů. To měli u Disneyho radši vyházet scénáristy než rušit výrobu klasicky animovaných filmů. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Cyberpunk, Star Wars a Piráti? Že to nejde dohromady? Ále jde a velice dobře, i když je Planeta mdlejší, rozhodně zabaví. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemná parafráze na Ostrov pokladů, se slušnou animací, ale hlavně porcí vtipů a humoru. Film se sám nebere tak vážně, a to je dobře. Navíc ten sci-fi kabátek se tady povedl. Rád se vždy podívám znovu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Už několikátá verze Ostrova pokladů, kterou jsem viděla, je animovaná a tudíž jemnější než předloha. Jim dostal podobu mladistvého rebela, John Silver kyborga s dobrým jádrem v drsném srdci. Ano, změkčili to pro děti. Ale i tak se mi líbilo přetvoření Silverova papouška do proměnlivého mimozemšťánka a důvtipná změna Billova fíglu na ukrytí už ukrytého pokladu. ____ Kromě linky s hledáním pokladu dává snímek důraz na hledání otcovské autority a vzoru. SHRNUTÍ: Když najdeš poklad, nemusí to být vždycky jen truhlice se zlatem a diamanty. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Musel by to byť riadny packal, aby dorafal takúto klasiku. Chlapcom z Disney stačilo zdôrazniť najzákladnejšiu rovinu príbehu, ktorou je ústredný vzťah mladého hrdinu a starého pirátskeho vlka, potom to už len celé podmaňujúco vyfarbiť a Planéta pokladov je razom jedným z najčarovnejších rozprávkových zážitkov. Nádherný relax pre dospelý mozog, obrovský stimul pre detskú hlavičku. Veľmi, veľmi záslužné. Ďakujem vám páni! [70%] ()

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama