Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Patnáctiletý Jim Hawkins narazí díky neuvěřitelně šťastné náhodě na mapu Planety pokladů a tím rozpoutá vesmírný hon za největším bohatstvím všech dob. Aby se vůbec dostal na bájnou planetu, nechá se najmout na zářivou sluneční galeonu. Tam se seznámí s charismatickým kyborgem (napůl člověkem, napůl robotem), kuchařem Johnem Silverem. S jeho pomocí odhaluje nástrahy a nebezpečí vesmírného putování za pokladem a bojuje proti supernovám, černým dírám a kosmickým bouřím. Ale největší nebezpečí ho čeká, když zjistí, že jeho přítel Silver je ve skutečnosti intrikánský pirát, který plánuje vzpouru. Tváří v tvář zradě, která se mu zaryje hluboko do srdce, se Jim promění z chlapce v muže, najde v sobě sílu postavit se vzbouřencům a objeví poklad větší, než si kdy uměl představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

Alf 

všechny recenze uživatele

Množsví nápadů (všelijaké ty potvůrky mi připomněly pixarovské Příšerky), velké tempo a pouze jedna (a navíc docela dobrá) písnička, prostě hodně příjemný zážitek.....jo, mimochodem - jsem už dospělý :-) P.S. výhrady Tsunami_X k logice mi připadají přinejmenším hnidopišské a hraničí až s nepochopením vlastního příběhu, to by ale bylo na delší psaní.... ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Zmodernizovaná kreslená pohádka na motivy slavné knižní předlohy - Ostrova pokladů, autor Robert Louis Stevenson. Chlapec (Jim Hawkins) s ambiciózním plánem na znovuobjevení planety pokladů dostává jedinečnou šanci svůj sen zrealizovat. Na cestě v tryskáčové lodi se neočekávaně spřátelí s kuchařem (cyborg!) Johnem Silverem, který mu alespoň částečně nahradí jeho věčně nepřítomného otce. Bohužel netuší, že toto přátelství bude vykoupené zradou. Planeta pokladů se blíží a základní lidské hodnoty, tak jak je známe, se začínají hroutit před vidinou nekonečného bohatství. Walt Disney Studio se tentokrát pustilo na tenký led. Pohádka, tak jak ji v originále známe, totiž dostala jiný, krapet zmodernizovaný kabát. Bohužel je to jenom na škodu věci, některé klasiky by prostě měly zůstat klasikou, tak jak ji známe. Nepříliš známé animované dílko tak potápí snaha odlišit se. U jako jednoho z posledních, klasicky kreslených filmů je to velká škoda, protože výtvarné zpracování je vynikající. ()

Reklama

liberita 

všechny recenze uživatele

Jeden z menej známych animovaných filmov štúdia Disney sa v kinách dlho neohrial a ani nemal veľké tržby. Spracúva námet zo známej knihy Roberta Louisa Stevensona, Ostrov pokladov a dáva mu nový rozmer prenesením príbehu z morí a ostrovov do rozľahlého vesmíru. Treba povedať, že je to osviežujúca zmena, hlavne preto, že základný dej, postavy a dialógy zostavili zachované z pôvodnej verzie, dokonca je vzťah Jima a Silvera ešte prepracovanejší. Pobavil ma Morfy aj Ben, Silver ako komplikovaná, ale aj tak tomu sympatická postava, nepáčila sa mi ale kapitánka a profesor. Animácia zostáva založená na klasickej ručnej animácii a to je dobre. Zaujímavý príbeh a prostredie taktiež dobre dopĺňa výborná hudba Jamesa Newtona Howarda. Napriek všetkým jej pozitívam Planéta pokladov však k mojim najobľúbenejším disneyovkám nepatrí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

43. celovečerní Disney Ten globální flop je cele zasloužený. Kombinace klasické animace a CGI v takové míře, že jednotlivé 2D postavy mají například jen mechanické CGI končetiny? Jako experiment zajímavé, jako součást Disney tradice problematické. Sledovala jsem několik dokumentů, ve kterých tvůrci vysvětlovali snahu naroubovat různé CGI doplňky do starých skic z 50. let, což už samo o sobě příliš smysl nedává. Stejně jako samotný nápad posunout Stevensonovu dobrodružnou klasiku do sci-fi kulis. Na papíře to možná vyznělo lépe, než výsledný produkt. Takto zůstala Treasure Planet jen pominutelným hybridem z doby nástupu nového stylu animace. Pro diváky za 100 let to bude jistě poutavější, než pro dnešního diváka. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný fantasy zážitok z "predkolumbových 3D čias" obohatený o fascinujúce animácie, nad ktorými by aj Jules Verne neveriacky krútil hlavou a Walt Disney by dal "ruku do ohňa". Príbehovo sa pýtalo kreatívnejšie vyhratie, ale inak veľmi solídne zvládnutý jeden z "posledných mohykánov" animačnej klasickej éry. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Společnost Disney Interactive vydala v roce 2002 pro Play station 2 hru na motivy filmu filmu pod názvem „Treasure Planet: Battle at Procyon“. (Terva)
  • Reklamní marketing zahrnoval i spolupráci se společností Pepsi-cola. Tato firma dala na některé své výrobky, jako jsou Mountain Dew, Code Red Sierra Mist nebo Lipton Brisk, logo filmu a fotografie hlavních postav. (Terva)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama