Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kráska a zvíře je jeden z nejuznávanějších a nejvíce ceněných animovaných filmů všech dob, který vás zaručeně uchvátí. Sledujte dobrodružství chytrého děvčete Belle, které se ocitne v honosném sídle prince proměněného v nestvůru. Za pomoci kouzelného zámeckého osazenstva se Belle naučí jednu podstatnou věc – že krása vychází zevnitř. Vstupte do magického světa, zaposlouchejte se do nádherné hudby a sledujte klasický příběh, který vás okouzlí jako nikdy předtím. Pohádka Kráska a zvíře získala dva Oscary – za nejlepší hudbu a píseň – a jako první kreslený snímek v historii byla nominovaná na Oscara v kategorii Nejlepší film. (HBO Europe)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (293)

Samuel7 

všechny recenze uživatele

Dva, na první pohled, zcela odlišní tvorové na pozadí příběhu velké lásky... Všechny lokace jsou nakresleny velmi působivě a vytváří úžasnou atmosféru. Hudba je naprosto bez jediného kazu, písně jsou chytlavé, nápadité, energické a dojemné... Toto mistrovské dílo Alana Menkena jsem si prostě zamiloval. Charaktery všech postav jsou vystiženy perfektně a obzvláště služebnictvo hradu si nelze neoblíbit . Je to zkrátka pohádka, která vždy měla a bude mít jisté místo v mém srdci... :) Soundtrack: 9,6/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

30. celovečerní Disney Klasická francouzská látka inspirovala Disneye už ve 30. letech, ale k finální premiéře došlo nakonec až mnoho let po jeho smrti. Univerzální příběh kdesi na počátku zřejmě vycházel z životních reálií Petra Gonsalva (1537-1618), který trpěl hypertrichózou, přičemž od 18. století se rozpoutala touha mnoha a mnoha dramatiků vyjádřit vlastní nápady skrze "krásku" a "zvíře". Proto se snad ani nelze zlobit na tento animák, protože z žádný z příběhů, které se vyprávějí po celém světě, není možné určit za originál. V základním pohledu je Beauty and the Beast jedním z největších úspěchů z éry Disney Renaissance, který se dočkal trojice pokračování a jedné hrané předělávky. Zpětně je to pak nositel jedné z nejoblíbenějších Disney princezen Belly a skvělého soundtracku Alana Menkena, díky kterému si Angela Lansbury připsala do svého nesmrtelného portfolia konvičkovou píseň. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Animák pozvaný na oskarové hody. Tradičně silný pohádkový příběh, tradičně jedinečná hudba a kreslené postavy, se kterými se lze plně ztotožnit (platí i pro dospělého diváka!!) - prostě Disney na jednom z vrcholů své filmové poutě. V porovnáním s takovým Aladdinem však má Kráska a zvíře přeci jen blíže k té tradiční pohádce, jak ji všichni známe a Aladdin tak vyhrává díky exotice prostředí i postav. A také humoru. Předměty v zakletém paláci sice dělají co mohou, ale na stoprocent to nevytáhnou. Klobouk dolů ovšem animátorům a scénaristům za to, že dokázali naprosto ojedinělým způsobem zachytit osobnosti a vzhled jednotlivých členů služebnictva v jejich zakleté formě. Jinak parádní jízda, která má smůlu v tom, že Disney v devadesátých letech uměl ještě o něco lépe. [říjen 2007] Po zhlédnutí na BD to na stoprocent je. [říjen 2010] ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ďalšia nádherná rozprávka z môjho detstva, ktorá je poučná, má nádhernú animáciu, zaujímavý príbeh a proste človeka ohromí. Avšak tých náhod je tu až príliš veľa, tých osudových, ktoré z toho síce rozprávku robia, no od reality je to až príliš a pri dospievaní detí by sa mohlo stať, že zažijú nepríjemné šoky, ako tento svet funguje. Láska je fajn vec v takýchto filmoch, ale chce to robiť rozumne. Že je to komerčná rozprávka nevadí, lebo je dobrá, obsahovo príjemná, no k svetovej špičke jej čo to chýba. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

V roce 1995 jedna malá pihovatá princezna, při svém posledním dni ve školce, dostala od své učitelky knížku s názvem Kráska a zvíře, která se rázem stala jednou z nejoblíbenějších.. Tahle princezna rostla a rostla, ale knížka byla pořád poblíž. Nejdříve pod polštářem, postupem času v nočním stolku, v dalších letech schovaná ve skříni a o 15 let později a již po několikátém stěhování, byť schovaná v posteli, stále byla v dosahu teď už jednadvacetileté pihovaté princezny. A v čase Vánoční pohody se stal zázrak a princezna uzřela, že knížka není jen knížka, ale i film.. A tak z nostalgie zapálila svíčku, zachumlala se do peřiny a vrátila se do svých dětských let. A i po tolika letech příběh neztratil své kouzlo a nové vyčaroval. Knížka už neleží v posteli :o) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (56)

  • V roce 2012 byl film znovu uveden v kinech ve 3D verzi. Převedení do třetího rozměru přišlo na 10 milionů amerických dolarů. (Terva)
  • Hlasom Krásky sa stala herečka a speváčka Paige O'Hara, ktorá porazila v konkurze 500 uchádzačiek. Mala vtedy 30 rokov a uspela najmä vďaka svojmu hlbšiemu a dospelejšiemu zafarbeniu hlasu. Tvorcovia chceli, aby Kráska mala dušu staršiu, než je jej skutočný vek. (krasomama)
  • Pre zviera z rozprávky bola inšpiráciou podobizeň mnohých zvierat: Má nohy vlka, telo medveďa, hlavu byvola, obočie gorily, papuľu diviaka a chvost psa. (metal.storm)

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Reklama

Reklama