Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kráska a zvíře je jeden z nejuznávanějších a nejvíce ceněných animovaných filmů všech dob, který vás zaručeně uchvátí. Sledujte dobrodružství chytrého děvčete Belle, které se ocitne v honosném sídle prince proměněného v nestvůru. Za pomoci kouzelného zámeckého osazenstva se Belle naučí jednu podstatnou věc – že krása vychází zevnitř. Vstupte do magického světa, zaposlouchejte se do nádherné hudby a sledujte klasický příběh, který vás okouzlí jako nikdy předtím. Pohádka Kráska a zvíře získala dva Oscary – za nejlepší hudbu a píseň – a jako první kreslený snímek v historii byla nominovaná na Oscara v kategorii Nejlepší film. (HBO Europe)

(více)

Recenze (293)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Toto je Disney, akého si všetci pamätáme. Milá rozprávka s milými animáciami a s príjemnými postavami a dokonca ani ten netvor tu nie je až tak zobrazený ako netvor, ale iba ako taká nejaká beštia, v ktorej sa postupne prejavia city. Ako hovorím, pre deti a aj pre dospelých je to fajn a hviezdička navyše za krásnu titulnú pieseň. 70 % ()

hruska.32 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější animák od Dysneyho. Geniální chemie mezi Bell a zvířetem. Geniální soundtrack. Příběh lásky, který dokáže dostat každého❤️. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Animovaný muzikál o lásce krásné dívky, která dokáže zlomit kletbu prokletého prince. Je to roztomilé, písničky jsou krásné a jen mě mrzí, že jsem to neviděla jako dítě, protože by to pro mě byla určitě kultová záležitost. Takto jsem příjemně překvapena, ale nic víc. ()

Misterioso 

všechny recenze uživatele

Překrásná pohádka, nepochybně jedna z nejlepších Disneyovek. Skvělý příběh, výtečná hudba (píseň Beauty and the Beast v podání Angely Lansbury - známé především jako Jessica Fletcher - je nezapomenutelná). Nominace na Oskara za nejlepší film určitě zasloužená. Byl jsem skutečně dojatý (že mě takto dojme pohádka by mě snad ani nenapadlo). Rozhodně 5*. Kéž by děti v dnešní době braly především takovéto pohádkové (v tom nejlepším slova smyslu) příběhy. ()

KacHnAop 

všechny recenze uživatele

Nádherný a neuvěřitelně dojemný film. Strašně mě mrzí, že jsem ho viděl až teď, jelikož jsem neveděl o jakou parádu přicházím. S Hledá se Nemo určitě nejlepší animovaný film s nádhernou muzikou. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu film neprekonaný a neprekonateľný, minimálne vo svojom žánri. Možno tiež patríte ku kaste vyznávačom starosvetskej animácie disneyho princeznovských klasík, ale aj ten najpresvedčenejší divák určite vybadal vo filmoch z tridsiatych a štyridsiatych rokov - Snehulienka, Popoluška - istú mieru skoprnelosti a archaickosti. Netvrdím, že to zo spracovania kričí, ale je to tam. Kráska a zviera však v tom prípade predstavujú ideálny kompromis medzi neprekonateľnou ručnou animáciou a moderným poňatím príbehu - spojte si to so zaujímavým a neobohraným príbehom, ktorý bol vtipne doplnený o hovoriace vecičky a skvele naspievaný - hej, hej, Beauty and the Beast, ale zabúdať na kratučké Something There by bola veľká škoda! - a dostanete sa k tomuto svojráznemu filmu. Podmanivý svojou úprimnou snahou a vylíčenie nielen ružového ale miestami naozaj slušne čierneho príbehu - tu nie je nič jednoduché, nič sa samo nevyrieši, všetko je na pleciach ústrednej dvojice a úsilia scenáristky. No čo dodať - veľký triumf, jednoznačne klasika ktorej takmer permanentná vypredanosť jasne evokuje o akej nadčasovej záležitosti sa bavíme. Ak mi ani po tomto vyčerpávajúcom komentári nemienite veriť, zamierte na Youtube so Siskelom a Ebertom vo vyhľadávači a možno si na túto čarokrásnu záležitosť poopravíte názor. Som však rád, že väčšina uživateľov ako aj percentáž mi dáva za pravdu... ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Typická disneyovka. Kouzelný pohádkový příběh v jiném kabátě, s krásnou animací a pěkným soundtrackem. Ne, že by byl úplně nejlepší (mým favoritem je pořád Lví Král), ale písnička Something There je chytlavá. Tomuhle se asi nedá moc vytknout :) Prostě to nejlepší zpracování klasického příběhu. ()

Esinti 

všechny recenze uživatele

Budu upřímný a řeku svůj názor, že ten kdo nedal dle mého 5* tady nemá co pohledávat. Polovina písní z této pohádky je doposud chronicky známá, stejně jako příběh samotný. Je to z doby kdy pohádka nebyla jen sračka pro děti, ale samostatné umělecké dílo a pro mne také důležitá část života. Jedna z nejznámějších a nejlepších Disneyho pohádek, na kterou se budou dívat i moje děti a děti jejich dětí, o to se postarám. Pohádka, která změnila svět a 5* si zaslouží! ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Klasika. Nádherný příběh o jednom zvířeti, které i přes svoji obludnou podobu dokázalo, že se do něj zamilovala jedna krásná slečna, která z něj nakonec také sjala kletbu. Animace byla krásná, takové filmy řadím do pomyslné přihrádky - typická dobrá disneyovka, značka "Nikdy nezklame" :) Podoba mluvících věcí a následné ukázání skutečného vzhledu všech obyvatel zámku byla neskutečná a velmi vtipná. Všemu tomu vévodí překrásné písně, nejznámější Beauty and the Beast mi vždy přivodí husí kůži. Pohádka romantická každým coulem. ()

endrix 

všechny recenze uživatele

Za mě průměr. Bylo o fajn, ale vadily nelogičnosti v ději. To, že je to disneyovka, neomlouvá. A záporák za moc nestojí. ()

Tambry1231 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, keď sa nad tým zamyslím, Kráska a Zviera je moja najoblúbenejšia klasická rozprávka všeobecne. Ja úplne neznášam keď ludia niekoho diskriminujú len preto ako vyzerá, takže príbehy kde hlavná myšlienka je "Na vzhlade nezáleži, záleži na tom aké máš srdce" úplne milujem. A kedže milujem animované filmy od Disneyho, toto je výborná kombinácia. Takže, postavy: Belle je moja najoblúbenejšia Disney princezna. Nie je to moja najoblúbenejšia Disney postava všeobecne, ale určite najoblúbenejšia princezna. Je láskavá, múdra, nezávistlá... proste skvelá postava. Počula som že niektorí hovoria že Belle je obeťov Stockholmového syndrómu, kde sa väzeň zamiluje do únoscu. Umm, tak Stockholmov syndróm nefunguje- Belle začala mať Netvora rada až keď k nej začal byť milý a aj vtedy jej chýbal otec. Každopádne, Belle nebola jediná skvelá postava- Netvor samotný je celkom sympatický, hlavne keď sa začal zamilovávať do Belle a prestal byť taký krutý sebec. Potom tam boli celkom milé a vtipné vedlajšie postavy, ako svietnik Lumiére, hodiny Cogsworth a Bellin otec. A záporák Gaston... jo, ja som vždy proti záporákom, aj tu, ale je celkom zaujímavé ako človek ktorý by bol v inom Disney filme hrdina je teraz záporák. Mimo toho je tu proste tá rozprávkovosť, animácia a pesničky čo robia Disney štúdio takým skvelým štúdiom. Určite jedna z najlepších Disneyoviek. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 9/10 ... Vizuální stránka: 9/10 ... Soundtrack: 10/10 ... Didaktický potenciál: 9/10 ... Celkový dojem: 9/10. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Těžko bych hledala filmové zpracování krásky a zvířete, které je lepší a to jsem viděla snad všechny. Příběh lásky s krásnými písničkami a i ponaučením. Nebála bych se jej pustit svým dětem. Velmi se mi líbil český dabing a byť je to jeden ze starších filmů od Disney, je to jednoznačně jeden z nejlepších. ()

alky 

všechny recenze uživatele

Postupem času se stala mou oblíbenou disneyovkou...tyhle pohádky se vám zažerou pod kůži i přes to množství písniček!!! ()

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Reklama

Reklama