Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kráska a zvíře je jeden z nejuznávanějších a nejvíce ceněných animovaných filmů všech dob, který vás zaručeně uchvátí. Sledujte dobrodružství chytrého děvčete Belle, které se ocitne v honosném sídle prince proměněného v nestvůru. Za pomoci kouzelného zámeckého osazenstva se Belle naučí jednu podstatnou věc – že krása vychází zevnitř. Vstupte do magického světa, zaposlouchejte se do nádherné hudby a sledujte klasický příběh, který vás okouzlí jako nikdy předtím. Pohádka Kráska a zvíře získala dva Oscary – za nejlepší hudbu a píseň – a jako první kreslený snímek v historii byla nominovaná na Oscara v kategorii Nejlepší film. (HBO Europe)

(více)

Recenze (293)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Animace krásná, ale já prostě nepřekousnu tančící konvičky, hrnečky a skříně, štěkací stoličku a nadržený svícen... Dyť to bylo cool před šedesáti lety... ()

numi 

všechny recenze uživatele

Animák pozvaný na oskarové hody. Tradičně silný pohádkový příběh, tradičně jedinečná hudba a kreslené postavy, se kterými se lze plně ztotožnit (platí i pro dospělého diváka!!) - prostě Disney na jednom z vrcholů své filmové poutě. V porovnáním s takovým Aladdinem však má Kráska a zvíře přeci jen blíže k té tradiční pohádce, jak ji všichni známe a Aladdin tak vyhrává díky exotice prostředí i postav. A také humoru. Předměty v zakletém paláci sice dělají co mohou, ale na stoprocent to nevytáhnou. Klobouk dolů ovšem animátorům a scénaristům za to, že dokázali naprosto ojedinělým způsobem zachytit osobnosti a vzhled jednotlivých členů služebnictva v jejich zakleté formě. Jinak parádní jízda, která má smůlu v tom, že Disney v devadesátých letech uměl ještě o něco lépe. [říjen 2007] Po zhlédnutí na BD to na stoprocent je. [říjen 2010] ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních náznaků toho, že dávná sláva Disneyova studia jde pomalu k šípku. Nezapamatovatelné melodie, nevtipné komické vložky. Nič moč. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Bella byla výborná, zvlášť na začátku příběhu, kdy zametala s machoprototipem Gastonem (bude tam pobíhat sedm dětí a hádej, kdo bude jejich matka :D). Milé byly i vedlejší postavy, hlavně zakleté služebnictvo ze zámku. A ta úchvatná knihovna...páni, kvůli ní bych se Zvířetem taky zůstala. ()

Želik 

všechny recenze uživatele

Krásku a zviera som videla ako malý drobec v kine a teraz asi po 17 rokoch opäť. Bolo to ako keby som videla nový film a veľmi pekný. Takto si predstavujem pekne nakreslenú rozprávku, krásna hudba,tancujúci a hovoriaci nábytok. Super. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jedna z top disneyovek. Na svou dobu dokonalá animace, pro úchvatnou Menkenovu hudbu opět nemám slov, skvělý český dabing, roztomilý šálek ;), příběh, který rozesměje i dojme k slzám. Zkrátka Disney ve vrcholné formě. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Tohle je zrovna pohádka, kterou řadím mezi své nejoblíbenější . To jak ji uchopil Disney je prostě jeho styl a bylo to roztomilé. Jenomže já si myslím, že k téhle pohádce patří trochu hororová, smutná a romantická atmosféra.Ta tady prostě nebyla. Právě osamělost zakletého zámku, kde je jen vyděšená Kráska a smutné, charismatické a v jádru laskavé Zvíře je důležitá. To se tady nepodařilo. Je to zářivý muzikál a tuctově disneyovská Kráska.Tady naopak se to podařilo skvěle, škoda, že už tuto pohádku dlouho nedávali v televizi. Jana Šulcová je zde moc krásná - http://www.csfd.cz/film/264294-kraska-a-zvire/ ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tahle Disneyho klasika mi do sbírky dosud chyběla. Těšila jsem se a snímek mě nezklamal. Disneyho kreslenou animaci mám ráda, mezi moderní počítačovou animací dnes působí jako zjevení, a protože je to celkově kvalitní film, obstojí i desítky let po premiéře. Příběh je dojemný a poučný, jak to u pohádek bývá. A rozhodně není vhodný jen pro děti. Hudba je krásná a písničky všemu dodávají šmrnc. ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Asi jsem neměla dřív vidět Herzovu verzi. Tohle je fakt nekonečná nuda, a když už se příběh trochu pohne, tak přijdou ty strašné písničky. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Animovaná klasika, ktorá pobaví a pohladí na srdci aj po dlhých rokoch. Krásny príbeh, krásna hudba, krásna animovaná tvorba. Jedným slovom krása a viem, že sa nemýlim... 90% ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Jak se ted toci predelavky Disneyovek z animovanych filmu do tech hranych (Lvi Kral, Aladin, Aquaman), je na case si doplnovat znalosti a koukat na predlohy z devadesatek, kdy jsem byl malej kluk a na kino nebyly penize - vsecny ty Disneyovky jsem poznaval max. tak z postavicek z Happy Mealu. Po Aladinovy jsem se tak dostal k tomuhle franckemu kousku a nutno dodat, ze dvacet let stara animace moc nezestarla. Samice vicemene stereotypni Disney-mrdna, muzske postavy o trochu zajimavejsi - potvorak (kterej se koncem filmu premorfuje v cringe prince) a zaporak (cringe prince s cernyma vlasama) nabidli nevsedni podivanou. LeFou a nadobi uslo, ale zklamanim pro me byly pisne z filmu - ani jedna me nezaujala. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherná hudba, snad jedny z nejhezčích melodií, co se Disneyovek týče. Navíc krásné postavy i děj, co víc si přát :) ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Pro příběh Krásky a Zvířete mám slabost. Jak v české verzi s názvem Panna a netvor, tak v té Disneyovské. Nechybí opravdu slizký záporák, hrdinka je krásná a inteligentní a zvíře ve své bezradnosti zamilovaného nádherně smutné. Domácí pomocníci jsou vtipní a milí. Úžasná pohádka. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla malá, tak jsem se téhle pohádky strašlivě bála a to kvůli zvířeti, ale na druhou stranu jsem ji milovala kvůli Belle, která milovala knihy stejně jako já. Dnes jsem se na ní podívala po opravdu dlouhé době a dokázala ve mě vyvolat strach, smích, slzy a dojetí. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Beauty and the Beast je urcite jedna z najlepsich Disneyoviek, nielen kvoli peknemu a romantickemu pribehu, ale tiez kvoli krasnej hudbe a pesnickam. Nemenej dolezite su sympaticke postavy, okrem Belle a zakliateho princa mne najmilsia je Mrs. Pots a jej maly syncek "salocka", tiez prostredie zamku, aj exterier, sneh dodava rozpravke este vacsie caro...Co viac dodat? Najmenej ma bavil ten pysny zaporak. Pred asi tromi rokmi som videla hranu verziu s E. Watson, este som si to dobre pamatala, v opacnom pripade by som bola este nadsenejsia. Ked som tej hranej dala 4*, tejto povodnej animovanej musim dat 5, o nieco viac sa mi pacila Popoluska z roku 1950, ale aj toto je jednoducho super!!! Ked tak nad tym premyslam, ani si neviem predstavit, ze svet by nemal vsetky tie krasne Disneyovky, tu staru klasiku, ved oni su balzam na dusu. 90%. ()

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Reklama

Reklama