Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kráska a zvíře je jeden z nejuznávanějších a nejvíce ceněných animovaných filmů všech dob, který vás zaručeně uchvátí. Sledujte dobrodružství chytrého děvčete Belle, které se ocitne v honosném sídle prince proměněného v nestvůru. Za pomoci kouzelného zámeckého osazenstva se Belle naučí jednu podstatnou věc – že krása vychází zevnitř. Vstupte do magického světa, zaposlouchejte se do nádherné hudby a sledujte klasický příběh, který vás okouzlí jako nikdy předtím. Pohádka Kráska a zvíře získala dva Oscary – za nejlepší hudbu a píseň – a jako první kreslený snímek v historii byla nominovaná na Oscara v kategorii Nejlepší film. (HBO Europe)

(více)

Recenze (293)

Cejny 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka s krásným příběhem, plným citu a lásky. Před Vánoci jistě dobrá volba a navíc fantastický hudba. Nominace na Oscara za nejlepší film, tak to je paráda? ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Spolu se Sněhurkou nejkrásnější animovaný film z Disneyho dílny. Kloubí se v něm krom dokonalé animace, fantastické hudby a kouzelného příběhu i prvky klasické mravně naučné pohádky s novějším, vtipným a odlehčeným pojetím. Nápad s oživlými věcmi je geniální a hrníček Chip je rozkošný, úplně k sežrání :-) Ve všech ohledech jednoduše dokonalé. (Blu-ray, orig.) ()

Germanotta 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých Disneyoviek mi príde vzťah "krásnej dievčiny a princa" asi najreálnejší, ide o to že v celej rozprávke môžeme vidieť ako sa postupne ich vzťah vyvýja aj keď princ je zviera, v iných Disneyovkách ako napr. v Sleeping Beauty sa z čista jasna zjaví princ a pobozká princeznú a všetci sa zachránia. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám pohádku o Krásce a Zvířeti rád, tahle verze mě nijak nenadchla. Moc dětinské, barevné, uzpívané, přesně to, co na nové Disneyho tvorbě nemusím. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkrásnějších Disney pohádek, bez které by prostě Disney nebyl on. Romeo a Julie se šťastným koncem? Vášnivá čtenářka Belle, která by chtěla něco víc, než tenhle maloměstský ráj a princ, který je sobecký a nakonec se stanem zvířetem? Mohou se do sebe zamilovat? Tož otázka, který nám prozradí tento film. Příběh zná každý, takže netřeba to tady rozvádět, ale chtěl bych se zaměřit k nádherným písničkám a soundtrackům, které prostě nesmí chybět za žádnou cenu. Mají v sobě cit, lásku, touhu, v písničce Be Our Guest se dokonce zpívá i o českém pivě, což mě hodně pobavilo, protože my Češi bychom měli být hrdí za naše pivo. Dále romantická písnička Beauty and the Beast, kde prostě doslovný překlad se prostě nedal použít k písničce, proto tedy jedině" on má jí rád. Každá postava v této pohádce má zajisté své kouzlo, a u Gastona zase nebojácnost, drama, bojovnost a touhu po Belle. Nenáročná pohádka, která určitě rozzáří všem úsměv a věřím, že si ji každý uchová do svého srdce. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

V době, kdy sjíždím převážně seroše, tak sem si s dceruškou střihnul tuhle klasiku. Walt Disneymu to dycky šlo, a to může bejt 80 let stará Sněhurka nebo něco novýho. Kouká se na to krásně pohádkově. Oproti těm retýrkovým filmům jsou tady už i lepší písničky a né takový ty šílený operní písně. Příběh pěknej. A Zvíře strašidelný... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

I když se mi to na začátku zdálo dost infantilní, nakonec se z toho vyklubala nádherná pohádka. Kresba je klasicky disneyovská - čili vesnice je roztomilá, zámek velkolepý, co má působit temně je temné. Příběh je romantický se spoustou hudebních čísel, které ač přezpívány do češtiny neztrácí své kouzlo a jsou chvílemi geniální (hostina, opěvování Gastona, úklid). O zábavu se starají proměnění sluhové v podobě svícnu, hodin nebo čajové konvičky a chvílemi a člověk se baví tím jejich neustálím vymýšlením blbin a hašteřením. S samozřejmě nesmí chybět zlo - v podobě samolibého, namyšleného lovce Gastona. Akční sekvence jsou překvapivě hrůzostrašné, včetně temného finále, které jakoby vypadlo z prvního Batmana nebo Střihorukého Edwarda. A vůbec, chvílemi se mi zdálo, že si u Disneyho půjčili hororovou atmosféru od našeho Herze. No a když ve finále zazní nádherná písnička od Celine Dion, krásné pohádce nechybí vůbec nic. Parádní film a těším se na další klasickou Disneyovku. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Klasická Disneyovka, která se u mě mezi klenoty animátorského génia nezařadila. Filmy tohoto studia, ve kterých se víc zpívá než hraje, nemám totiž moc rád, a to je přesně případ Krásky a zvířete. Navíc osobnost a povahu Beasta jsem si představoval o dost jinak, což mě taky trochu zklamalo. Milovníci muzikálů a lehkých hravých hudebních čísel z Disneyho dílny si můžou s klidem přinejmenším hvězdu připočíst. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

[Special Edition] Muzikalne krasna pohadka s kouzelnou animaci a sympatickymi postavami. Kdybych mel hodnotit vylozene jako pohadku, je to urcite na pet hvezd, protoze tomu v tomhle smeru neni co vytknout. Ale jako anim. film ma hodne tezkou konkurenci, takze zustanu trochu niz. Pribeh je to velmi znamy. Je fajn, ze Disney zachoval puvodni misto deje, tedy Francii. Samozrejme kdyz je to Disney, je zde spousta "neclovecich" postav. Ale kupodivu vlastne zadna zviratka, kdezto zaklete sluzebnictvo na zamku prince-Zvirete. Animace je kvalitni, nadcasova, angl. dabing misty zamerne s franc. akcentem je take povedeny. Je to ale hlavne muzikal, takze spousta pisnicek a romantiky. Titulni "Beauty and the Beast", v originale nazpivana C. Dion a P. Brysonem, je samozrejme best. Je to uz zkratka klasika tenhle film, a myslim ze nikdy nezestarne. [2x Oscar 1992: Hudba, Pisen] ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Již poněkolikáté jsem se přesvědčil, že muzikály zkrátka nejsou pro mě. Jen znovu zopakuji, že písničky jsou nudné a zbytečně zdržují děj. Navíc, když se pokusím přidat trochu objektivity, tato pohádka není žádný zázrak. Příběh klasika, animace milá, humoru ale pomálu, originální a inovativní to taky není a vcelku je to takové neslané nemastné. Tady určitě nepodlehnu hodnocení většiny a dám jen dvě hvězdy. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Poctivá ručná práca, dnes už film pre pamätníkov. Ale čo sú potom filmy typu Snehulienky, ktorá je staršia o 50 rokov a je dokonalá? ()

Torimmer 

všechny recenze uživatele

Návrat ke klasickému disney konceptu "princezna hledá štěstí". Až na to, že princezna není princezna, místo naivity oplývá intelektem, a její princ není žádný princ, ale outsider, kteréhož zvířecí zevnějšek se promítá do jeho nitra, a činí ho stydlivým a hrubým. Takže staré cesty se potkávají s novými. Dostanem velkou zamilovanou taneční scénu, či muzikálové číslo, kdy si Disney fakt ujíždí na tom svém spektáklu. A tohle je krásně skloubené s novými pohledy na situaci, kdy se chytrá holka z venkova snaží učit zvířecího prince ztraceným způsobům, a celkově si film překvapivě dává záležet s přirozeným budováním jejich vztahu. Jak máte dobrou chemii mezi ústředním párem, velká část příběhu je kompletní a člověk je hned víc spoko. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejklasičtějších a nejlepších Disneyovek. Známý, ale přesto silný příběh, kopa vtipných hlášek a výborné vedlejší postavy (svícen a budík). Je vidět, že staré kreslené filmy mají pořád co do sebe. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála Disneyovek, která si našla místo v mém srdci. Všechno je velice milé a zpěvné a zdaleka se nejedná jen o pohádku pro děti. Jen je škoda, že celá ta krása je tak nějak zvířecky zrychlená a pokrácená. Klidně bych snesla ještě jednu verzi určenou těm starším, kde by se více než na uměleckou stránku kladl důraz na tu filosofickou. Ale jinak opravdu hezké. ()

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Reklama

Reklama