Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Recenze (189)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Fantastická výprava - nápad spojit počítačem generovaná zvířata se skutečnými lokacemi se mi moc líbí (stejně jako v Putování s dinosaury), ale příběh tady docela trpí a vleče se. Myslím si, že ani děti se nebudou při dívání na tenhle film celou dobu dobře bavit (možná i míň než dospělí). Ale po technické stránce bomba! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Mluvící lemuři nádherně animovanému filmu ubližují podobně jako Jar Jar Binks první epizodě Hvězdných válek. 65% Zajímavý komentář: MilesTeg ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Triky jsou špičkové, ovšem zejména při větších detailech, pokud je záběr na nějaký větší celek, našly by se i nějaké drobné chybky v digitalizaci. Co se týče děje, jde o poměrně nenáročnou podívanou. A jelikož je to rodinný film, nesmí chybět ani lehce milostný motiv, samozřejmě i nějací jednoznační záporáci, ale rovněž někdo, kdo na poslední chvíli prozře. Zkrátka taková oddechovka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $127,5miliónaTržby USA $137,748,063Tržby Celosvetovo $349,822,765║ Veľmi zdarilí pokus od spoločnosti Disney, v rámci spojenia CGI animácie so skutočnými obrázkami nasnímanými v prírode, toto spojenie prináša niekedy až dynamický zážitok pokiaľ ide o preletí Pterodaktila snímané z jeho pohľadu ponad prekrásnou krajinou plnou zelených hôr preplnených dinosaurami, výhodou bolo že voda bola skutočná a nie animovaná a v spojení s CGI pôsobil obraz jednoznačne vierohodnejšie, než ak by bola voda robená animačne. Možnou slabinou sa môže zdať taký príbeh, ten ovplíva priamočiarosťou ale zas na druhú stranu je to uveriteľnejší na to že ide o rozprávku, k tomu ešte dej nemá len priami záber venovaný pre zábavu ale sústreďuje sa na dosť vierohodnú ukážku cesty ako to mohlo byť pri putovaní s dinosaurami. K prvotriednej grafike moc ladí aj čarokrásna hudba od James Newton Howard. /videl v kine: 80%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Prvni pulhodina - proste parada. Divaka omracuji neskutecne dokonale triky. Ale pak - diky prakticky nuloveme deji film zacina nudit. ()

May 

všechny recenze uživatele

Začátek nádherný, podmanivá hudba James Newton Howarda.. člověk jako by skoro cítil, jaké to je žít v té době, ale později se film stává jen fádní pohádkou pro děti. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Animace je skvostná, výprava velkolepá, hudba krásná a příběh předvídatelný. Ale komu by to vadilo. A že se to moc nedrží evoluční teorie...no, jsou filmy, které nám s naprostou vážností vtloukají do hlavy mnohem nebezpečnější hlouposti. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, viděl jsem tenhle film před desíti lety v kině a pamatuju si z něj hodně málo. Jen jakousi skvělou atmosféru a pocit vtažení do děje. I díky stále neokoukané animaci a docela působivém vzhledu. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Technickému zpracování není co vytknout, ale tak okaté a násilné "mravní ponaučení" prostoupené celým filmem mě trochu znechutilo. No jo, Disney... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak ani zďaleka som nečakal od novej Disneyovky to, čo som dostal. Popri všetkých vysokomiliónových projektoch ma táto milučká, skromná, graficky dokonalá, animovaná hračka dostala. Zveríky boli infantilne dokonalé, dobrodružné putovanie malo svoje čaro aj po stránke napätia, či humornej; nechýbali dojemné momentíky a vyšablonovanie sa z klasických predlôh počas deja. V jednoduchosti je krása. 90%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ta štvrtá hviezda je zo solidárnosti ku grafikom a ako uznanie za preciznosť každého chlpu na animovaných opičkách. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších animáků přímo z dílny Walta Disneyho. Snímek o dinosaurovi, který se postaví nehostinnému světu se vryl do srdcí nejednoho dítěte. A to je zároveň jediný problém Dinosaura. Zatímco Pixar vždy dokázal zaujmout více generací, tento film cílí pouze na to nejmenší publikum. Animace je naprosto výborná a široké plány připomínají ty skutečné. Z dnešního hlediska je na animaci cítit, že už to není, co to bývalo, ale to dětem vadit nebude...80% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

39. celovečerní Disney Velmi slabé, Dinosaurus není ani tak disneyovka, jako exhibice nové technologie. Je to škoda. Na to, aby to mohlo fungovat jako samostatný film, by to muselo pracoval lépe s úvodní premisou, která je jen stínem Tarzana. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to někdy v deseti v jedenácti v kině a byla jsem naprosto unešená. Proto dávám 4 hvězdy, jelikož na publikum tohoto věku se zde také cílí. Kdo by probůh v deseti nechtěl vidět dobrodružný film s dinosaury? Dinosaury má každý rád. A jako dítěti mi ani nevadili ty lemuři. Velmi podařená animace - nejen na tu dobu, dá se na to koukat i teď. A až překvapivě dobrý soundtrack od mistra Howarda. Nemám výtky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu v první řadě dětský snímek, na rozdíl od řady jiných animáků toho dospělému tolik nenabídne, a tak považuji za zbytečné babrat se v nepřesnostech a vypočítávat chyby. Když nic jiného, dá se na Dinosaura prostě jen tak dívat, protože po stránce výpravy se povedl a hudba Jamese Newtona Howarda je přímo krásná. Rád bych ještě vyzdvihl na český dabing, který má mnohem zajímavější obsazení než ten originální (Jiří Langmajer, Jaroslav Satoranský, Květa Fialová...). ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

To to tu nikomu nevadí? Ten film je jedna velká chyba! A ty vadí obzvláště ve filmech pro děti. Proč tam musely být opice? 65 milionů let před Kristem? A ještě vypadaly jako dnešní lemuři. Neexistuje snad film o dinosaurech pro děti, ve kterém by nebyli lidé nebo aspoň nějací primáti. Je to nezbytné? Opravdu musí mít děti (a radši ani nemyslím na to, kolik dospělých má) zato, že v době dinosaurů, tu už byly opice? Navíc v "příběhu" byly zcela nahraditelné a zbytečné. A další chybky...co ta tráva? Co ty dinosauří nehty? Co ten 10-kilometrový asteroid spadnuvší 2 kilometry od tlupy se svými směšnými a uboze pomalými následky? Co ten závěr a vyhynutí dinosaurů? To jako až potom nebo co? Škatulka "dětský animovaný film" je samozřejmě na všechno krásnou výmluvou, ale já pro ni nevidím důvod, obzvláště ne, když se nejedná o komedii. A jinak, co ta strašná nuda, způsobená dokonale nezajímavým a nezajímavě podaným příběhem? Co ty odpudivé triky? Vždyť je to hnus. V o rok starším Putování s dinosaury jsou i přes svou jistou archaičnost 100krát lepší. Zde je ale nechutně vidět, jak akorát použili nějakou rozmázlou texturu. Co ten patos? A co to ponaučování, které říká: "Ten kdo se chová racionálně, je špatný"? Tenhle film je mi nesympatický od A po Y. Zetko zachraňuje jedině Howardova hudba a ta jediná ho taky dělí od odpadu. Ale přiznejme si, tento typ filmů je pro výraznou líbivou hudbu jako stvořený, dalo by se skoro říci, snadný...alespoň pro skladatele, který v tom umí chodit. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

I přes prosťoučký syžet se jedná o frontální útok na všechny smysly i emoce, jenž je díky ohromující práci animátorů, velkolepé hudbě a režisérově smyslu pro působivé kamerové jízdy a nálety beze zbytku úspěšný. Pravda, tenhle maďarský (?) dinosaurus kráčí po cestě, která je již pečlivě prošlapaná mnoha jeho předchůdci a tak jako na mnoho jiných snímků složených hlavně z diváckých atrakcí se na něj snadno zapomíná, ovšem ten bezprostřední zážitek stojí za to ocenit. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Starší, ale za to fajnová pohádka, která sice neoplývá závratnými efekty, ale zachraňuje jí milý, leč jednoduchý příběh. ()

Reklama

Reklama