Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Recenze (189)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

K tomuto snímku jsem se po letech vrátila, poprvé jsem ho sledovala se svým synem a Aladar se mu moc líbil, tedy jako dětský divák byl nadšený, no a po pravdě já s ním.. Jedná se o dobrodružný příběh s krásnou hudbou a Aladar je nádherným příkladem jak ochraňovat ty, co jsou slabší a menší, jak pomáhat těm, kteří jsou staří a v neposlední řadě i o tom, že držet při sobě může zachránit život i zajistit bezpečí všech, kteří směřují dlouhou a nebezpečnou cestou k hnízdišti.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by sa film natočil pôvodne tak ako sa mal - bez dialógov a bez Disneyovského pozlátka ( celý film by pravdepodobne vyzeral ako jeho strhujúci, niekoľkominútový úvod, v ktorom sledujeme putovanie dinosaurieho vajcia ), bola by to neprekonateľná filmová pecka nového tisícročia. Takto je to len síce vizuálne vybrúsená a efektná, ale predsa len malinovka. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásný animák, příběh nic moc. Než se to pořádně rozjelo, tak byl konec, ale jinak určitě příjemný film na relax. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Dinosaurus je pohádka s jednoduchým příběhem, skvělou hudbou a parádní technickou stránkou. Příběh je o putování Aldara a jeho přátel z rodného místa, které je zničeno asteroidy a hledání nového domova. K tomu si přidejte klasické témata, jako je milostný vztah, rivalita vůdce stáda s hlavním hrdinou a pronásledování dravci. To celé je mixnuté do pohodové podívané. Mě osobně chybí v příběhu víc vtipných scének u kterých bych se pobavil. Takhle mi to přijde místy slaboučký. Hlavně za technickou stránku filmu dávám 70% :) ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná rozprávka..krásna animácia na svoju dobu..možno pre dospelejšie publikum..ale veľmi dobrá rozprávka...aj príbeh bol fajn..proste pekná Disneyovka ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil už od mého dětství. Pamatuji si, jak mě na jednom z prvních DVD, které jsme pořídili, uchvátil trailer právě na Dinosaura. Po Jurských parcích jsem se ale k jeho zhlédnutí nedostal, až teď, po dlouhých 13 letech... Musím uznat, že film neztratil nic ze svého kouzla. Animace je na svou dobu velmi povedená a Howardův hudební doprovod je vážně skvělý. Navíc vše působí takový příjemný pohádkový dojem. Za mě lepší 4* ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Výborná animace, skvělý soundtrack.. Jen ten příběh je zase typický Disney, že už od začátku tušíte jak to dopadne.. Ale co, já mám pro tyhle animáky už od mala slabost, takže 4... ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

V niektorých pasážach (dinosaurus vynárajúci sa z mora, osvetlený ohňom) to vyzerá stále výborne, inokedy je zase zub času poriadne badateľný (napríklad všetka srsť), každopádne však treba úsilie vložené do tohto priam až priekopníckeho počinu poriadne oceniť. Je ale smutné, že spolu so skvelou hudbou Jamesa Newtona Howarda sa to všetko premrhalo na tak predvídateľný scenár. Disneyho štúdio opakovane dokázalo, že aj z neoriginálneho námetu dokáže vytrieskať epický, emóciami napchatý zážitok, v prípade Dinosaura sa to však akosi nepodarilo. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Monstrozní výprava, vynikající animace, která mě uchvátila i 8 let po premiéře, kdy jsem to viděl poprvé! Výborná hudba, solidní příběh, kterému nechybí vtip, akce ani napětí. Přiměřená délka i povedený český dabing. Prostě vše přispívá k tomu, že se jedná o nadprůměrnou rodinnou podívanou, která zaujme oko mladého prcka i staršího diváka. Nemůžu jinak, nežli 4*, poněvadž se jedná o opravdu povedený oddychový film... ()

Derek 

všechny recenze uživatele

slaboducha historka na tema putovanie s dinosaurmi. ak mate viac ako 8 rokov tak sa budete pri tomto filme urcite miestami dooost nudit, lebo pocas celej stopaze sa nestane nic extra zaujimave alebo nieco co ste nevideli uz niekde inde (a casto lepsie). cely pribeh je postaveny na tom ze idu z bodu A do bodu B odtial treba do bodu C atd.... na to vsetko sa obcas pozerame z vtacej perspektivy tak by clovek ocakval majestatnu monumentalnu hudbu ako ja, ale vacsinou to je nuda (co prekvapuje lebo hudbu skladal J. N. Howard) i ked par slusnych pasazi sa najde. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

OBSAH: Dinosaurus Aladár sa ešte ani nevyliahne a už stratí svojich blízkych. Postarajú sa oň však iné zvieratá, ktorým potom zas pomôže on. KOMENTÁR: Obetavá láska vyhráva nad egoizmom... Film má veľmi zaujímavý, napínavý, dynamický a poučný dej. Animácia je taká dokonalá, že to už vlastne nie je animácia, ale neuveriteľne presvedčivo zobrazená realita dávneho sveta. Zvieratá tu rozprávajú, čo však vôbec nevyznieva rušivo, práve naopak - spolu s krásnou hudbou to dotvára veľké dobrodružstvo, do ktorého sú vtiahnutí malí, aj veľkí diváci. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Po vizualní stránce naprosto skvělý animák s vynikající hudbou, ale hodně dětský. Dnes už vidět nemusím, předčilly ho jiné animáky. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Perfektní animovaná pohádka pro děti , ale i dospělé.Velmi dobrě vytvořené digitální a vizuální efekty.Na DVD se mi líbí i bonusy pro děti , kde mají především zábavný výklad historie dinosaurů. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Dinosaurus přišel do kin, když vrcholilo mé dětství a s ním moje zapálení k dinosaurům. Jurský park jsem měl nakoukaný nespočetněkrát a teď přišlo tohle. Sice to byl jen lehký odvar Spielbergova pekla, ale i tak se mi to líbilo. Na tu dobu výborná animace, která ani dneska neztratila moc ze svého kouzla. Ale hlavně pěkné postavy, typický příběh o pouti a vtipné scény. Prostě příjemný odpočinkový animák. -"Carnotaur! A mouthful of teeth with a bad attitude!" ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem se na to díval pořád....skvělá animace, místy dojemné momety, povedené vtipy...jeden z mých nejoblíbenějších animáků... ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Pěkný a působivý filmeček s trochu slabším příběhem, ale o to větší výpravou, triky, scenériemi a hlavními hrdiny, které jsem kdysi brával jako živé. ()

Reklama

Reklama