Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Recenze (189)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Ne tolik pro dospělé, jako spíš pro děti. Ale technicky nádherně zpracovaný citlivě podaný příběh o dinosaurech a jejich cestě do země zaslíbené. Působí to trocha pateticky, ale provedené je to bezvadně. 75% = 4/5 ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace, krásná příroda a docela jednoduchý, ale zajímavý příběh v animovaném filmu, to je záruka spokojenosti nejen u dětí, ale i u dospělých. Navíc stopáž tak akorát, abyste se nezačali nudit. Škoda slabší druhé poloviny. Celkově ale určitě potěší a děti se můžou i něco přiučit o konci éry dinosaurů. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal o 10 rokov menej, film by ma neskutočne bavil. Dinosaurov môžem a vidieť to aspoň v 3D by bol zážitok. Animácie sú celkom fajn aj keď ide o rozprávku z roku 2000. Pre pamätníkov čo to videli skôr to môže byt tiež dobrý film. Ja som si film aj pri skvelej dlžke a nevšednosti užil. 4* ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Kvalitný animák s klasickou štruktúrou "from zero to hero". Vizuál nezostarol a spôsob spracovania lokácií bol skvelý. Aj na dinov sa pozeralo fajn a top boli Carnotaury. Junior tento film videl niekoľkokrát a vždy sa bavil. 70% Disney plus ()

obivan568 

všechny recenze uživatele

Každý měl v dětství nějakou lásku. Někdo měl osobu jiného pohlaví, někdo osobu stejného pohlaví, někdo bačkoru, zvíře, sklenici, plyšáka, polštář, autíčko... Moje láska by film Dinosaurus. Nevím proč, ale skoro každý týden, když jsem si v půjčovně nemohl (nechtěl) nic vybrat, šáhl jsem po Dinosaurovi. On celý ten svět je jako stvořený pro děcka a trocha akce a napětí tomu jen prospívá. K tomu naprosto parádní animace, která (pro děcka) dělá naprosto uvěřitelný reálný svět, ve kterém by, už jako lemur, býložravec, masožravec, "dlouhokrk", žlutý lemur, chtělo (děcko) prostě být. Teď už to samozřejmě není taková senzace jako v dětství, ale vzpomínky mi zůstaly. Za své dětství 100% :) ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Na mě až příliš hezounký, slaďounký a roztomiloučký. Triky docela v pohodě i když občas by se bývalo vyplatilo nešetřit. Děj až moc jednoduchý. Hudba na jedničku. Zábava zůstala někde na průměru. ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Príjemná rozprávka s dvomi hlavnými črtmi: skvelá animácia a krásne zábery (pri ktorých som rozmýšlal, či nie sú náhodou skutočné) a nádherná hudba (James Newton Howard). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherná animace, výprava a hudba, což muselo v roce 2000 působit jako zjevení. O něco slabší (resp. skoro nulový příběh), ale dětem to určitě vadit nebude. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Moc hezky udělaná pohádka pro děti, která ve své době zaujala (i když ani ne tak příběhem), ale v záplavě současných filmů typu Doba Ledová, Kung Fu panda dosti pokulhává a ztrácí na lesku. A co si budeme povídat...ani se zábavou to v tomto snímku není nic moc. ()

sidny 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo šest, tak mě na tenhle film vzala babička do kina, bl to můj první film v kině a byl naprosto úžasný a stále i je. Skvělý děj a dinosauři vypadají nádherně stejně i jako krajina. Prostě skvělá pohádka. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Nemuzu se zbavit dojmu, ze byl "Dinosaurus" pro Disney studio experimentem. Snaha o zachovani realisticnosti vsech druhu je zajimava. I kdyz zvirata mluvi, prece jen to misty vizuelne pusobi trochu jak dokument BBC. Tim, ze hlavnim hrdinou je dinosaurus, trochu to omezuje vyjadrovaci schopnosti (velka vaha, zadne ruce/nohy). Svym zpusobem to pak vyvazuje opici rodinka, ktera Aladara prijala za sveho. Pribeh jako takovy je velmi jednoduchy - putovani do "zeme zaslibene", do hnizdiste, ktere snad nebylo stizeno katastrofou jako Aladaruv ostrov. Presto se autorum do takoveho banalniho konceptu podarilo vmestnat hezke az dojemne myslenky, jak je nutno brat ohled na slabsi a starsi, nebo si vzajemne pomahat. Presto je plno jinych filmu, ktere do podobne stopaze vmestnaji deje trochu vic, nebo dokonce pisnicky. To je dalsi duvod, proc tenhle film povazuji za pokus - na pomery Disney se zde vubec nezpiva, dokonce tu neni ani titulni song. Jakoby vsechny finance spolkla grafika (ktera navic uz na dnesni dobu neni uplne bez chyb). Ani prilis humoru zde deti nenajdou. Pusobi to tak nejak "seriozneji", a zrejme to studiu moc nevyslo, jelikoz zadne pokracovani se nekonalo. Je to urcite hezky koukatelny kousek, ale v mori mnohych nabusenych konkurentu (od DW, ale i Disney a Pixaru) zkratka "Dinosaurus" zanika... ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Krásne animácie, no už nie až tak skvelý príbeh. Aj tak ale tento filmík poteší nielen deti,ale aj dospelí si tu určite nájdu svojho hrdinu. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Užívateľ Dan9k je asi padnutý na hlavu, keď vymenúva ako zápory veci, ktoré sú vo filme preto, že je to film pre deti a on ako evidentne schopný dospelý jedinec to nemôže prekusnúť. Podobne kydá na CGI, kde je asi druhýkrát padnutý na hlavu, pretože CGI v dobe vydania bolo neuveriteľné a nemá sa za čo moc hanbiť ani dnes o 23 rokov neskôr, kedy som si film po dlhej dobe pozrel so svojou desaťročnou dcérkou. Treba vytiahnuť hlavu z vlastnej prdele, naučiť sa upútať niečím iným a nie kydmi bez opodstatnenia a reálneho podkladu, pretože takto len ukazuje, aký je sprostý. K filmu okrem toho, že som sa snažil vyvrátiť kydy jedného zakomplexovaného imbecila dodám už len toľko, že nenudí, príbeh má aj svoje srdiečko a ponaučenie a nie jedno, ktoré som dcérke pekne vysvetlil a je to už v podstate míľnik vo svojom obore podobne ako o rok mladšie Final Fantasy. Hudba Jamesa Newtona Howarda nesklame nikdy a stopáž bola aj na tú dobu aj dnes s prihliadnutím na detské zameranie viac ako adekvátna. P.S. V súčasnosti môžeme už len so slzou v oku zaspomínať na staré zlaté Disney nepoznačené gender-LGBT-etno-MeeToo a inými sračkami. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Ale jo, sice je to trochu umělé- a to doslova, ale jako pohádka pro děti do 100 let to funguje výborně. ()

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Zdalo sa mi to príliš drsné na to aby to bola rozprávka pre deti, a zároveň príliš zdetštelé na to aby to bavilo dospelých. Inak je to už štandardne skvelé grafické spracovanie od Walta Disney-ho. ()

AngiS 

všechny recenze uživatele

Roztomilá ( je až zarážející, jak často v poslední době tohle přídavný jméno používam ) banda pseudolemurů a jeden bíložravej dinosaurus.. Mně se tenhle doják líbil :) ()

venom14 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animovaných filmů,který jsem kdy viděl.Nádherná grafika,hezký příběh a hezky rozpohybované postavy jsou v celku bezchybné.Jenom bych vythnul zase takové malé "mravní ponaučení". ()

Reklama

Reklama