Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Recenze (189)

pavont 

všechny recenze uživatele

Oproti dobe ladovej pribodol jeden rozmer a ubudla spusta situacnej zabavy. Napriek tomu je to pekny rodinny film a najma mladsi divak bude spokojny a to je to o co tu ide. ()

snupko13 

všechny recenze uživatele

Videl som to práve dnes, po desiatich rokoch, keď som bol na to v kine a musím priznať, že aj v dnešních časoch plnej a úchvatnej digitalizácie animovaného filmu, snímok Dinosaur sa drží statočne. Príbehovo, či výškou zábavy ho už predbehol kde-kto, najviac si myslím, že stavať tu mohla séria Doby ľadovej, hlavne posledné dve časti...ale aj tak, veľmi slušné a pekné aj dnes s príjemnou hudbou a na disneyovku bez pesničky, typu spievajú všetci, ktoré zvyknú strkať aj tam kde netreba :)) ()

marien1039 

všechny recenze uživatele

Mírně předvídatelný příběh, ale když se člověk přes toto přenese, tak nádhera. S prostředím si tady váně vyhráli. Chvíli jsem uvažovala jestli prostě nenatočili nějaké africké hory a pak do nich jen nepřidali pár dinosauříků. ()

rwa 

všechny recenze uživatele

V době premiéry jsem na tomto dětském filmu (kdy mi bylo třiadvacet!!) byl v kině čtyřikrát(!!) za sebou , tolik jsem se tehdy nemohl jako ještě stále zanícený dinofil nabažit té špičkové animace. Ta je i po dvanácti letech (což jsou v CGI vývoji staletí) stále absolutní špičkou. To dokonalé zasazení do reálných záběrů, syntezovaných z těch top nejkrásnějších míst současné planety, fantastický smysl pro realistický detail, kdy každý pohyb svalu či záchvěv faldu dokonale sedí (spolupráce tehdy vycházející hvězdy a dnes největší špičky 3D paleoartu Davida Krentze) - ta scéna kdy Kron odhání ostatní u napajedla má sílu těch nejlepších přírodovědných dokumentů BBC. Příběh mě neiritoval, nad mluvící hrdiny jsem se bez problémů povznesl (je to holt dyzny - s tím jeden nic nenadělá), ta politicky mně jinak ne zrovna sympatická myšlenka o síle kolektivu, mě v určitých momentech (konfrontace stáda s carnotaurem) až dojala k slzám. Všem těm chytrolínům, co tady tvrdí jaký strašlivý nesmysl jsou lemuři v době dinosaurů: ne blbečkové, v pozdní křídě žily kvanta a kvanta druhů primitivních savců, a zasadit sem primitivní lemury (jakožto zástupce primitivních primátů) sice není vědecky přesné, ale spadá to do zcela legitimní simplifikace (jakož i iguanodoní "rty" aj.). ()

Gemeroid 

všechny recenze uživatele

Z dob, kdy vrcholem animovaného filmu byl Bolek a Lolek na cestách kolem světa byl toto vrchol. Nyní vidíme pět let mrtvého Zemana v TV Barandov večer co večer, tak nás to tak ze židle nevytrhne. I dějově se tam nic moc neděje, jen si tam dva dinosauři ukazují kdo ho má větší. Ale zase úplná capina to nebyla. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Puvodne jsem myslel, ze jde o pohadku pro deti, ale nebylo to tak. Vypraveny pribeh je pro dospeleho divaka moc nudny a predvidatelny. Pro deti se zdalo spis nudne. I pres to, ze film je na dnesni pomery docela kratky, tak mi to ani neprislo a byl jsem rad, ze uz je u konce. Moje deti bezhlave nemuluji dinosaury, takze pokud vase ano, treba to budou hodnotit lepe. Za me jeden z nejslabsich animovanych filmu, co jsem letos (2019) videl. Ani ta animace nebyla moc dobre zdařila a na zvuky jsem taky zvyklý uz na lepsi úroveň. Celkem 2,2* ()

Krnac 

všechny recenze uživatele

Film má celkom dobre prepracovaný príbeh hlavne čo sa týka ako dokázal výborne hádzať postavám polená pod nohy lenže dej ako taký by mohol byť spravený lepšie ale musím sa priznať že aj po rokoch som si ho užil, no len originalita tu veľmi není, film je totiž akýmsi remakom Krajiny dávnych vekov (Země dinosaurú) a s vínimkov prvých 10 minút tu nevidím nič čo by filmy výrazne líšilo a dokonca je menej kreatívny. ()

SONITA 

všechny recenze uživatele

Na rok 2000 veľmi pekný vizuál ktorý aj po 20 rokoch celkom nadchne avšak ten príbeh bol hrozne nudný a práve preto 4 hviezdičky. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Dinosauri boli a budú vždy zaujímavou predlohou pre film a oceňujem ako originálne ich tvorcovia v tomto prípade ''vykreslili''. Úplne iný typ animovaného filmu, ktorý som vždy mal rád. Najmä fantastickú hudbu od J.N.Howarda, i keď ani to putovanie naprieč rozpálenou pustatinou nebolo až také nudné. ()

azopard 

všechny recenze uživatele

Nenáročná podívaná na jedno shlédnutí pro celou rodinu. Pokud prominete fakta typu opice a dinosauři ve stejné době a několik menších klopýtnutí, bude pro vás těch 82 minut příjemný zážitek. A milovníci Jamese Newtona Howarda si mohou připočíst půl hvězdu navrch. ()

akiro 

všechny recenze uživatele

Je to super. Nádherně zpracované, děj tam taky nějaký je a moje děti to mohou vidět každý den. Vůbec mi nevadí, že se to pořád pouští a na některé scény se dívám s chutí pokaždé když to hraje. ()

Reklama

Reklama