Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Unikátní opomíjený a nedoceněný film Disneyho Studia. Spektakulární podívaná pro velká plátna kin. Jeden z největších a nejsložitějších projektů studia. Na svou dobu fotorealistická grafika představující svět dinosaurů v plné kráse i nezbytného výchovného poučení typického pro disneovky. Přesto, že jde o dětský film a příběh, je zde použito všech vědeckých objevů k tématu období pozdní křídy, takže jsou známy i důkazy o existenci forem savců ( tvůrci jim dali podobu lemurů). ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se začala naplno rozžhavovat pořádná tři-dé animace ještě nebylo vychytáno pár mušek, který mě u tohoto snímku bijí do očí. Jednak to byla přílišná realističnost modelů (zapomeňte na karikaturní postavičky a prostředí, dneska tak běžné, např. u ratatouille) a za druhé i nepromyšlený příběh, snad na úkor nové techniky. A navíc dělali všechno na počítači o dinosaurech. To jsou mouchy, který prostě nejdou přehlídnout a tady se sešly v pořádnym roji. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

K tomuto snímku jsem se po letech vrátila, poprvé jsem ho sledovala se svým synem a Aladar se mu moc líbil, tedy jako dětský divák byl nadšený, no a po pravdě já s ním.. Jedná se o dobrodružný příběh s krásnou hudbou a Aladar je nádherným příkladem jak ochraňovat ty, co jsou slabší a menší, jak pomáhat těm, kteří jsou staří a v neposlední řadě i o tom, že držet při sobě může zachránit život i zajistit bezpečí všech, kteří směřují dlouhou a nebezpečnou cestou k hnízdišti.. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

A žili šťastně, dokud za pár let stejně všichni nevyhynuli. :-) Dějově naprosto šablonovitá disneyovka vyčnívá neobvyklým a nákladným zpracováním, kdy animátoři doplnili digitální potvory do předem natočených záběrů reálných lokací a prostředí. A jde bezpochyby o úžasnou podívanou, podpořenou navíc naprosto dechberoucím soundtrackem Jamese Newtona Howarda. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vynikající animace, fantastická výprava, výborná práce s efekty. A k tomu všemu ta nádherná hudba, která filmu dodává na pompéznosti a výjimečnosti. První půlka filmu je top, druhé půlce sice krapet dochází dech, přesto nádherná záležitost, které nemám absolutně co vytknout. Potěšili i překrásné okolí a lokace, kde se děj odehrává. Zkrátka film mého dětství, na který se vždy rád podívám znovu. Taková nenáročná oddechovka, která potěší snad každého. 10/10. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Za prvý víkend premietania zarobil film v Spojených štátoch 38,8 milióna dolárov, čím sa stal najúspešnejšou premiérou roka a za Levím kráľom zaostal len o 1 milión. (pravo)
  • Na filme pracoval tým 48 animátorov. Jedna tretina z nich dovtedy pracovala len tradičnou technikou kreslenia rukou a jedna tretina už mala skúsenosti s počítačom generovanou animáciou. (pravo)
  • Ve filmu se objeví tyto druhy pravěkých ještěrů: Ankylosaurus, Brachiosaurus, Carnotaurus, Edmontia, Galimimus, Iguanodon, Koolasuchus, Oviraptor, Pachyrhinosaurus, Parasaurolophus, Pterodon, Stygimoloch, Styracosaurus, Velociraptor. (Žralok)

Reklama

Reklama