Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Tigo 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem v pujcovne narazila uplne nahodou, byl mezi novinkami, ale nazev mi nic nerikal. Rozhodovala jsme se - mam, nemam? Nakonec jsem ho vzala s tim, ze Luc Besson prece nemuze zklamat .... a nezklamal :) Film jem videla odpoledne a myslela na nej jeste pred usnutim. Necekejte zadne hluboke myslenky ani Oscarove herecke vykony - jen skvelou zabavu. Sice to bude znit jako strasne klise, ale tenhle film na me proste zapusobil jako dokonale osvezujici koktejl - vezmete jednoho padoucha, pridate dva osvalene kladasy v hlavnich rolich, smrncnete bajecnymi honickami (nejen) po strechach, skvelymi sportovnimi (az akrobatickymi) vykony obou kladasu, okorenite jednou casovanou bombou, zkorumpovanou policii a slicnou divkou v nesnazich .... a voila - velice chutny a dobre stravitelny vyrobek je na svete. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsme neviděl tak dobře natočenou reklamu na poloboha, který umí brutálním způsobem utíkat, mlátit lidi a nebýt k smíchu. Klidně bych to sestříhal na 20minut a děj mezi honičkami a střelbou bych vypustil. Výsledek by byl skoro stejný, jen by ten adrenalin nevyprchával ve slabších okamžicích, kdy místo boje zkusili někteří protagonisté mluvit. Takže čekám na svou vysněnou další reklamu, kratší, ještě přímočařejší a klidně bez děje.... Chci vidět krev! ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vím, kde ta bomba bude............. Scénář : Luc Besson a Bibi Naceri. Kamera : Manuel Teran. Hudba : Bastide Donny, Da Octopuss a Damien Damien. Zajímavost - Leito má pokaždé jiné tetování a pokaždé někde jinde. CHYBA VE FILMU - Když se Taha jde podívat na Yetiho, tak pod cedulkou s nápisem Yeti chybí malá oranžová cedulka s nápisem PVD, ale pří záběru z blízka tam vidět je. CITÁT - A teď si v příručce nalistuj stranu: "Jsem v prdeli."......... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Stylová parkourově-akční hříčka s vizuálem typickém pro zbytek podobně zaměřené francouzské produkce strhává veškerou pozornost na skvělou režii a neméně skvělou choreografii, protože scénář od autora Leona je ostudně triviální a kdyby jej napsal kdokoliv jiný než právě Luc Besson, těžko by to takového projektu někdo strčil peníze. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nařachaná akční jízda, která nemá prakticky konkurenci. Film totiž má jeden zásadní prvek - parkour. Režie je prvotřídní, skvělá návaznost střihů a ani kamera nic nemrví. To co tam předvádí David Belle je úplně nadlidské a nikdy tomu nepřijdu na kloub. Jeho skills si budu pamatovat do konce života. Má zde i parťáka, Cyril Raffaelli interpretuje špičkovou choreografii. Bitky jsou drsné, kontaktní, dynamické a dostane se nám mnoho nepříjemných eliminací. Přestřelky nabídnou pestrou škálu zbraní a monstrózní ozvučení. Hudba nakopává film do jiných rozměrů, spousta hlášek je povedenejch a postavy na můj vkus dostatečně zajímavé a pestré. Filmu hraje do karet i ta špína kolem, exteriéry zasviněné hmyzem, plísní a potagované interiéry, kde se válej bouchačky a stráží jej spoustu noname drsňáků s pořádnejma prackama. Stopáž ideální a nuda je knock-outována různorodou paletou zábavnosti. "Voda, plyn, elektřina..." - Konec mě i maličko dojal. MÁSTRPÍS! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Několik členů gangu nosí dresy amerických fotbalových týmů New York Giants, New Orleans Saints a New York Jets. Produkce však nezískala povolení od hráčské asociace NFL k zobrazení jmen hráčů, a tak byla na doporučení právníků studia jména na zadní straně dresů před uvedením filmu do kin digitálně odstraněna. (KucC)
  • V celosvětových kinech film utržil v přepočtu 11 milionů amerických dolarů, z toho 6,9 mil. v domovské Francii. (NIRO)
  • Celková výroba filmu (casting, scenár, filmovanie) trvala 10 mesiacov (Január až Október 2004). (Mihail123)

Reklama

Reklama