Reklama

Reklama

Velký neklid

(festivalový název)
  • Kanada The Big Snit
Animovaný / Komedie / Krátkometrážní
Kanada, 1985, 10 min

Režie:

Richard Condie

Hrají:

Jay Brazeau

Obsahy(1)

Hluboce dojemný a úsměvný animovaný fi lm bezvadně zachycuje protnutí domácí hádky a globální jaderné války. Film byl nominován na Oskara a získal si miliony příznivců. Je klasickým příkladem trhlého humoru Richarda Condieho. (Anifilm)

Recenze (7)

swamp 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že pod pojmem krátký animovaný film si představuji počin, ve kterém není třeba mluvit (teď nemám na mysli večerníčky:). Přijde mi, že řeč v kraťasu je nadbytečným prvkem, který dokazuje, že autor si s danou formou neumí poradit. Ale pozor! Existují výjimky a The Big snit je jednou z nich. :) Příjemná animace, extravagantní "úchylky" manželů, skvělá hádka i oznámení o "konci světa" dělají z tohoto dílka kvalitní věc..a jak by ne..vždyť je to z Kanady. :) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Manželský pár hrá partičku scrabble, on má záľubu v pílení všetkého naokolo, ona si stále škrabe oči a aby to bolo ešte absurdnejšie tak vonku zúri jadrová vojna. Apokaplypticko-ujetá komédia s roztrasenou a triviálnou grafikou, ktorá síce neurazí ale nie je to ani žiadna výhra. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Skvelo som sa zasmial a pobavil. Absurdný humor, schopnosť vyhrať sa z rôznymi motívmi a hlavne vytvorenie takého základného kameňa príbehu, že emócie a postavy fungujú a v priebehu deja sa vyvíjajú je pôsobivé. Od mačky cez ľudí utekajúcich pred nukleárnou vojnou. Krásny podaný zmysel, ktorý presvedčuje každého človeka, že to čo je doma je vždy dôležitejšie ( aj keď sa jedná o banalitu) než to čo sa deje vonku, nech je to akokoľvek vážne. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Krátký film, plný absurdity, který nesází na formu (jednoduchá animace), ale na obsah (typický humor Richarda Condieho), který vám prostě buď sedne nebo ne. Ve své jednoduchosti je ale film díky svému závěru dojemný. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Doma je to vždycky důležitější. Zabouchneme za sebou dveře, zamkneme a to, co se děje venku je nám ukradené. To je prostý fakt. Stačí se kolikrát podívat okolo sebe. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Co dělají muž, co má úchylku na pilořezání a žena, která pořád třese očima, v soudný den? Bojují o svůj vztah, jako každý jiný den. Jak jinak se můžete dostat do nebe? Dokonalá praštěná groteska. ()

Reklama

Reklama