Reklama

Reklama

VOD (1)

Film, natočený podle skutečné události, líčí činy Angličana jménem Alan Conway, který se v 90. letech po několik týdnů vydává za režiséra Stanleyho Kubricka. Protože skutečný Kubrick se straní publicity, nikdo přesně neví, jak vlastně vypadá. S touto identitou Conway chodí na večírky a rafinovaně tahá z důvěřivých lidí peníze. Beze strachu hovoří o režisérském povolání, i když o něm nic neví. Svéráznými názory a chováním uvádí své oběti do velmi rozpačitých až šokujících situací. Otevřeně přiznává svou homosexualitu, seznamuje se s atraktivními mladíky snícími o slávě, kteří se nechají omámit "uměleckou" aurou a sliby. Na podvodníkovy triky naletí taxikář, bohatý chlapík, který by chtěl být producentem, i renomovaný kritik The New York Times. Lež má však přece jen krátké nohy.
Na komedii inspirované těžko uvěřitelným příběhem se podíleli dva spolupracovníci zemřelé režisérské legendy. Debutující režisér Brian Cook a scénárista Anthony Frewin asistovali Kubrickovi na několika filmech. Cook navíc produkoval film Eyes Wide Shut. Snímek zajímavě zpracoval fakta do humorné zápletky, v níž vyniká ústřední výkon charismatického Johna Malkoviche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film, který se točí kolem skvělého Johna Malkoviche a samozřejmě kolem pořádně ujetého příběhu o důvěřivosti a hlouposti lidí na jedné straně a o krutosti a vypočítavosti na straně druhé. Tady se krásně ukazuje, jak lidé prostě nemají svědomí a dělají si, co chtějí, když k tomu dostanou prostor a jednou jim to vyjde. Ani to ale nezachrání skutečnost, že ten film je hlavně takovou zajímavostí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

A kdo je Stanley Kubrick..? Režisérský debut pana Cooka trestuhodně promrhal potenciál Malkoviche, jenž jako obstarožný hošan parazitující na cizí identitě a lidské hlouposti bezesporu boduje, ale vzhledem k tomu příběhovému motání se kolem dokola mi byl osud jeho postavy na škále od obdivu až po lítost, či pohrdání zcela lhostejný a tak jediné, čeho si člověk nakonec opravdu užije, je hudební retrospektiva Mistrova díla. Potkat vodkou nasáklého Conwaye z Moloko baru rozkurážený Alex, rozkope mu járble.. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že bych byla zrovna fanynka Johna Malkoviche, ovšem tímhle filmem si to u mě řádně vylepšil. Role homosexuálního podvodníčka Conwaye, vydávajícího se za Stanleyho Kubricka, mu sedla jako pr*el na hrnec. Jeho metody, jak z důvěřivých obdivovatelů vymámit peníze, byly opravdu obdivuhodné a přestože mnohdy častoval posluchače takovými perlami, jako že natáčel film se slečnou Kirk Douglasovou či Avou Gardnerovou, až na výjimky mu všichni jeho historky věřili a s vidinou toho, že je Mistr angažuje do svého filmu či zajistí hvězdnou karieru za něj platili v restauracích, mladí muži pak podléhali celým tělem. Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne, ovšem panu Conwayovi to trvalo poměrně dlouho a nakonec vlastně nedopadl vůbec špatně. O patro výš pak tento povedený film ještě posouvá nádherná a geniálně vybraná hudba. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Ne, Ne a Ne!!! Ne, že bych neměl rád Malkoviche, ale tady se mi vysloveně protivil. Hnusnej oslizlej protivnej teplouš, blbej, jak necky, těží z toho, že ostatní jsou ještě blbější. Ani ruku bych mu nepodal. Ne, že bych neměl rád Kubricka. Naopak je to můj oblíbenej režisér, ale tohle bylo znesvěcení jeho jména pod rouškou rádoby komedie. Ne, opravdu to není vtipný. Je to trapný a styděl bych se sám za sebe, kdybych se tomu smál. Tohle se hodí spíš jako zábavná travesti show do gay baru, než jako komická parodie. 16% ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Stanley Kubrick - pro někoho jméno naprosto neznámé, pro jiné Ikona a modla celosvětové režie. Kdo mě alespoň trochu zná, ví na které straně barikády stojím. Zajímavé téma dle skutečné události se trochu topí v ne zcela využitém potenciálu námětu. Alan jako pseudo Kubrick, kterého zahrál výtečně John Malkovich je opravdu zajímavá osobnost s nemalým charizmatem a schopností přesvědčit ty správné lidi kolem sebe o věcech, které něco hodí. Hudbu zvolenou k filmu a různé detaily jako třeba oblečení určitých postav si užijí především milovníci Jeho geniality. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Ken Russell a Peter Sallis si zahráli své cameo role jako dva pacienty v blázinci. (MeanWhile)
  • David Hemmings se měl ve filmu objevit, ale bohužel zemřel ještě před tím, než jeho scény byly natočeny. (MeanWhile)
  • Režisér Brian W. Cook a scénárista Anthony Frewin pracovali spolu se Stanleym Kubrickem na několika jeho filmech. (MeanWhile)

Reklama

Reklama