Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, jak si Kuba s Vinckem vymysleli draka a co z toho povstalo… Bylo nebylo. Dědeček (L. Pešek) vypráví svým vnoučkům Vinckovi a Kubovi pohádku o dracích, ti si pak v lese hrají na rytíře a draka. Následně přiběhnou domů do hájovny a tátovi hajnému i dědovi vyprávějí, že viděli draka. To na zámku zase slaví se svým bratrem (O. Vízner), královnou matkou (H. Růžičková), hrabětem Hubertem z Myškova (L. Lipský) a celým dvorem své osmnácté narozeniny půvabná princezna Viola (D. Kolářová). Dostává jeden krásnější dar za druhým – prsten, šaty, střevíčky… Pak ale přichází hvězdopravec s darem nejcennějším, ve hvězdách a výpočtech je ukryt její osud – nejjasnější princezna se do měsíce provdá. Ale jméno ženicha již hvězdy neprozradí… Pro dnešní Pohádku pro pamětníky jsme sáhli hlouběji do archivu. Natočil ji v roce 1972 P. Kraus podle scénáře M. Zinnerové a můžete se v ní těšit na řadu hereckých hvězd. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

roswelll 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka v podání pana Krause. Dědeček(Ladislav Pešek) rád svým vnukům vypráví pohádky o dracích. A prý ten s jednou hlavou je ten nejstrašnější. Při hraní v lese klukům pracuje fantazie a vymyslí si, že v lese je drak a právě ten jednohlavý. A všichni víme, že draci mají mlsný žaludek a chtějí jen princezny. Než se omyl vysvětlí, zažije královna(Helena Růžičková) a její dcera princezna(Daniela Kolářová) perné chvíle. Naštěstí vše dobře dopadne a její zachránci, princ(Oldřich Vízner)a potulný loutnař(Jiří Hrzán) dostanou své nevěsty. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já si divím že zrovna tahle pohádka tak uspěla ve zdejších končinách, ale já jdu tentokrát proti proudu. Pohádka je nevýslovně nudná. O drakovi se jen povídá, pořád se teoretizuje co by kdyby. Jistě, je výborně obsazená, ale dramaturgicky je strašně slabá. Nehledě na slabší kulisy. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za vous Ladislava Peška a jedna za vous Iljy Prachaře. Oba byly sice ultimátně špatné, stejně jako zbytek pohádky, ale na druhou stranu dokázaly pobavit. Celkově je to ale bída a s jen drobně odlišným příběhem než na Za humny je drak. 35 %. ()

Reklama

Reklama