Reklama

Reklama

Lov

(seriál)
Z natáčení 3
Velká Británie, 2015, 6 h 35 min (Minutáž: 49–51 min)

Epizody(8)

Souboje mezi lovci a lovenými patří k nejdramatičtějším událostem v přírodě. V sázce je život jednoho nebo druhého. Predátoři musejí být dokonale přizpůsobeni prostředí, v němž žijí. Aby ulovili kořist, vyvinuly se u nich mimořádně strategie. Ale i lovení tvorové mají své zbraně... Přežití závisí na mnoha schopnostech – rychlosti, síle, výdrži, vlastní nápaditosti, účinném maskování nebo týmové spolupráci. To, jakým způsobem zvíře dokáže své schopnosti využít, rozhoduje o úspěchu a selhání, životě a smrti. Seriál David Attenborough: Lov zachycuje v dramatických detailech různé taktiky, které si zvířata osvojila, aby dostala svou kořist a také ty, které jejich kořist používá, aby unikla do bezpečí. V sedmi špičkově natočených epizodách navštívíme otevřené travnaté pláně, husté lesy, divoký oceán i zmrzlou Arktidu. A staneme se svědky zřídka vídaného chování zvířat. Odhalíme, s jakými obtížemi si musí poradit dravci a jejich kořist v různorodém prostředí plném nečekaných překážek. Seriálem provází proslulý přírodovědec sir David Attenborough a vznikl v produkci týmu, který má na svědomí oblíbené a oceňované dokumentární pořady Modrá planeta, Zmrzlá planeta a Jižní Pacifik. (TV Prima)

(více)

Recenze (27)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jistě by to byla absolutní špička, co se týče přírodovědeckého subžánru dokumentů, skvělá kamera, až neskutečně detailně zmapovaný lov predátorů a velmi zajímavé doprovodné informace od přírodovědecké legendy Davida Attenborougha. Celé to má jen jeden drobný háček, není to originální série, ale slepenec všech ostatních dokumentů, které v předchozích letech BBC natočila. To ve výsledku znamená, že pokud jste v životě nic podobného neviděli, pravděpodobně se poserete blahem a nadšením. Pokud ale dokumenty tohoto rázu sledujete, pak neuvidíte absolutně nic nového, naopak uvidíte úplně ty samé příběhy a scény, které jste viděli dříve. BBC točí nejlepší dokumenty z přírody na světě a stojí jí to dost peněz, takže se nedivím, že občas něco zopakuje, ale založit premiérovou sérii výhradně na prostříhaných a již odvyprávěných příbězích a záběrech, to mi nepřijde zrovna moc šťastné. 80 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem měl obavy z toho úzkého zaměření na lov, ale nakonec zbytečně. Je to stejně rozmanité, jako jakýkoli jiný BBC dokument. Opět dokonalá kvalita záběrů jak obsahově, tak technicky. K tomu výborný střih a luxusní hudební podkres v podání Stevena Price, který harmonií hudby a obrazu umí silnými emocemi vystřelit klíčové momenty až samotný vrchol. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vezměte všechna slova chvály která existují, napište je sem, a dostanete něco, co absolutně nevystihuje tento dokumentární seriál. Protože jak říká Sir David v úvodu, tento seriál je jiný, než všechny dosud natočené, A je to převeliká pravda. Nic úchvatnějšího a tak překrásného jsem v životě neviděl. Neskutečně dokonalé záběry, které jsou přenádherné a doslova dechberoucí (honička pakoňů a psů hyenovách) překonává vše, co jsem dosud viděl, stejně jako celý seriál. Říkáte si, že takové úchvatné záběry, které Lov nabízí, snad nikdo nikdy nemůže natočit, ale BBC mi zase vytřelo zrak. A nutno říct, že s Lovem mi ho vytřela dosud nejvíc, protože tady je dokonalé úplně, ale úplně všechno, včetně hudby. Tohle se musí vidět. V HDčku. Na hodně, hodně velké televizi. A ne jednou. Nebudete dýchat, budete mít žízeň a budete naprosto uchváceni. Tohle opravdu Lov dovede. Mám to potvrzené. 100%. PS: Najděte mi toho jednoho člověka, který tomu dal čtyři hvězdičky. Proč, proboha? ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

V závorce jsou uvedeny největší pecky. 1. díl - 92% (Darwinův křižák). 2. díl - 94% (Polární medvěd lovící/žijící na vysokém mořském útesu). 3. díl - 94% (Skákavka, Harpyje). 4. díl - 91% (Velryba modrá neboli Plejtvák obrovský). 5. díl - 93% (Karakal, Medojed a mravenci). 6. díl - 91% (delfíni v zátoce, chodící chobotnice). 7. díl - Člověk jako příčina devastace přírody a zároveň malá naděje na její zachování...93%. Celkové hodnocení: 93%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Lov se po dlouhé době ukázal jako ukázková a špičková práce pana Attenborougha. Taková, který ho opět vyšvihla mezi stropní záležitosti světových seriálů. Samozřejmě se zde najdou slabé momenty obsahu, ale stále je zde kamerová záležitost povýšená na vyšší úroveň obrazu samotného. Hudba je zde opět někde výše, než by se vůbec dalo čekat. Stejně tak je na konci zážitek sdílet s tvůrci jejich problémy a zážitky, které jsou frustrující a zároveň strhující. To vše v další a přímo specifické symfonii naší přírody a aktů predátorů. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Tradičně skvělá práce BBC na poli přírodopisných dokumentů. Některé pasáže a záběry jsou opravdu dokonalé, ale jako celek to tentokrát na plný počet nebude. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Výborné záběry v HD rozlišení a komentář sira Davida Attenborougha a nejschopnější dokumentární týmy na světě pracující pod záštitou televize BBC bohatě stačí k tomu aby seriál hladce navázal na předchozí veleúspěšné série Planet Earth (2006), Life (2009), Frozen Planet (2012) a další... Verdikt: 5* a 95-100 %. Škoda, že nevidíme Davida Attenborougha účinkovat v dokumentu. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Modrá velryba (plejtvák Obrovský) mizící v modrých hlubinách, lov kosatek a smečka psů hyenovitých na lovu. Tři nejlepší scény viděné letošní rok. A jako bonus je tu opět modrá proplouvající kolem kameramana (všude jinde by tohle byl ten nejlepší záběr v seriálu a tady je to pouze v bonusech, Tohle si skutečně může dovolit jen BBC :-D). Hudba 100% Obraz 100% a Davidův komentář 100%. Postavy 100%. Herecké výkony 100% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Úchvatné zábery, ktoré pre pár minút natáčajú borci z BBC aj niekoľko mesiacov sú dlhodobo neprekonateľnou špičkou v prírodopisných dokumentoch. A to nehovorím o komentári sira Davida.. ()

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Úžasné záběry, komentář sira Attenborougha a do toho všeho ještě exelentní soundtrack od Stevena Price. Dokument, který se opět po právu zařadí mezi mé nejoblíbenější. BBC nemá ve světě tvorby dokumentů konkurenci a já neváhám nasadit nejlepší hodnocení. ()

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Absolútny skvost. Niekoľkokrát som mal podozrenie, že režiséri akčných a fantasy filmov tento dokument berú ako inšpiráciu. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Opäť ďalší čarokrásny dokument z dielne BBC. Je v podstate aj zbytočné čokoľvek písať, lebo táketo filmové skvosty sa jednoducho musia zarámovať a púšťať pravidelne na hodinách prírodovedy. Napriek tomu, že niektoré zábery už boli použité v iných filmoch, človek sa toho nemôže nabažiť a aj prostredníctvom takéhoto skvostu si človek viac uvedomuje, čo je príroda okolo neho. A hlas Davida Attenborougha to len umočňuje. Skvelé. 90 % ()

Reklama

Reklama