Reklama

Reklama

The Quiet

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

The Quiet je příběhem patnáctileté dívky Dot, které tragicky zemřel ovdovělý otec pod koly naklaďáku a nachází působiště u adoptivních rodičů. Dot je od sedmi let hluchoněmá, necítí se dobře ve společnosti lidí a je velmi uzavřená. Mezi spolužáky je spíše ignorována a její nevlastní sestra s ní také příliš nesoucítí. Hendikep ji dává ale možnost nerušeně sledovat a vnímat lidi kolem sebe. Postupně zjištuje tajemství své adoptivní rodiny, která není zdaleka taková jak se na první pohled zdálo... Svá tajemství ovšem skrývá i nevinná Dot. (exitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

"Elča v hlavní roli", říkal jsem si, "to nemůže být špatné". A také, že nebylo. Atmosférický film, který od počátečního takřka až komediálního tónu pomalu přechází v ponuré drama. Abych ale věci uvedl na pravou míru: Elisha není všechno zlato, co se třpytí. Jasně, pastva pro oči a tak, jenže Camilla Belle ji totálně zastiňuje uvědomělým herectvím. Trefa do černého je i obsazení Martina Donovana, který se pro tyhle role prostě narodil a nedokázal bych si představit vhodnější casting. Tempo je sice hodně pomalé, ale užíval jsem si každou minutu, každý dialog, protože tenhle snímek má fakt skvělou atmosféru něčeho hodně zlého a něčeho, co zákonitě musí vyvrcholit (bez dvojsmyslu) a člověka drží především očekávání, jak k tomu dojde a jaké budou následky. Nicméně některé věci by chtěly důkladněji dopointovat (zejména nedostatečné Connorovo "fuck you"). Klavírní hudba neměla chybu, na dokreslení atmosféry ideální. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Camilla Belle a Elisha Cuthbert spolu v jednej posteli. Problémom filmu je že človek od neho vďaka žánrovému zaradeniu čaká drámu o hluchonemom dievčati, do vtedy je film výborný, no bohužiaľ v závere tvorcovia prehodia výhybku a celkové vyznenie dá spomenúť na Wild Things (určite nie nejakou lesbickou scénou medzi hlavnými predstaviteľkami). Zmena žánru však v tomto prípade pokazila čo sa dalo a vďaka záverečnej pointe tak film v konečnom dôsledku utrpel ťažkú ranu po stránke logiky. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Lidé vždycky mluví o tichu před bouří, ale nikdo nemluví o tichu poté." Camilla Belle a Elisha Cuthbert v jednom filmu, to je kurva výzva (ehm, už jen ten plakát). A výzva přijta a splněna. Camilla ve své roli skvělá, Elisha dělá přesně to, co od ní chce scénář. Žádný film, v němž zazní Půlnoční sonáta nemůže být úplně špatný, už jen kvůli ní. A když zazní tady, sráží člověka do kolen. Nevěděl jsem do čeho jdu, ale nakonec jsem dostal malé, ale dobře zpracované a odprezentované, psychologické drama. 3.5* ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Treba povedať že na tento film som sa veľmi tešil. Mám totiž veľmi rád malé nenápadné filmy čo môžu prekvapiť. Po filme som siahol hlavne vďaka Camiile Belle, kedže na mňa zapôsobila už v iných filmoch. Ale treba povedať, že som troška sklamaný, i keď vnútorné monológy hluchonemej predstaviteľky boli skvelé, hudba fantastická a máme tu aj tmavovlasú krásku i odfarbenú krásku ... a nech nežeriem dám za 4* ... dneska mám dobrú náladu ! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt špatný! Všichni herci jsou špatný, obzvláště hlavní hrdinka je neuvěřitelně nevýrazná. Režie je špatná, lokace jsou špatný, scénář je špatný. Klasická story o zakřiknuté (tady dokonce hluché) holce, která zrovna nevypadá jako supermodelka a začne chodit na novou střední školu. Bydlí u rodiny s nafoukanou dcerou, co ráda pálí plyšové medvídky žehličkou. Ze začátku se nemají rády, ale pak táhnou spolu. Do té ošklivé se ještě stihne zamilovat basketbalista... Uprostřed filmu trochu přituhne, když se objeví téma pohlavního zneužívání, sic to tomuhle filmu z propadliště dějin stejně nepomůže. Jedna hvězdička za Elishu ve spodním prádle. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Elisha Cuthbert, která hraje ve filmu jednu z hlavních rolí, se na filmu podílela i jako associate producer (vedoucí výroby). (becki_tu)
  • Podle původního návrhu scénáře měla být postava Martina Donovana pojišťovacím agentem. (becki_tu)

Reklama

Reklama