Reklama

Reklama

The Quiet

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

The Quiet je příběhem patnáctileté dívky Dot, které tragicky zemřel ovdovělý otec pod koly naklaďáku a nachází působiště u adoptivních rodičů. Dot je od sedmi let hluchoněmá, necítí se dobře ve společnosti lidí a je velmi uzavřená. Mezi spolužáky je spíše ignorována a její nevlastní sestra s ní také příliš nesoucítí. Hendikep ji dává ale možnost nerušeně sledovat a vnímat lidi kolem sebe. Postupně zjištuje tajemství své adoptivní rodiny, která není zdaleka taková jak se na první pohled zdálo... Svá tajemství ovšem skrývá i nevinná Dot. (exitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

F.man 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi špatně hodnotí. Do půlky jsem byl přesvědčen, že mám dočinění s minimálně 4 hvězdičkovým filmem. No vezměte si to - dívce zemřeli rodiče a ona přestala mluvit. Okolí ji má za hluchoněmou, o toto jí přesně jde, ale mluvit ani slyšet nezapomněla. Její nová rodina se snaží mít ji ráda, ale jejich dcera, hlavní roztleskávačka místní školy, jí dává najevo, že to u nich tak lehké mít nebude. Poměrná rodinná idilka se však začíná komplikovat v místech, kdy hluchoněnmá dívka zjistí, že její nová sestra je zneužívána, otec pedofil a matka závislá na práškách. Ideální námět na psychologické drama. Provedení však velmi pokulháha. Ze scénáře šlo po několika úpravách, vytvořit brilantní drama, místo toho z toho však vznikl nedotažený paskvil, který ke konci už jen nudí. 55%. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to nebude až také dobré :) Ale ostal som milo prekvapený. Skoro až psycho thriller, ktorý ma zaujal hneď od začiatku. V niektorých momentoch som ani nedýchal a cítil som len tlkot môjho srdca bijúceho do rytmu Beethovenovej hudby. Pochmúrna atmosféra od začiatku až do úplného konca, bola navyše podčiarknutá "tmavou" kamerou s výbornou hudbou. (86%) ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem nic nečekal, ale musím říct, že mě mile překvapil a zaujal svou decentní originalitou. Ponurá depresivní atmosféra, napětí, občasná hudba vše skvělě podbarvuje a od většiny hlavních postav opravdu nevíte co máte čekat. K tomu, že nakonec zaokrouhluju nahoru přispívá slušně dotažený závěr, ale i kvalitní herecký výkon okouzlující Elishy, kterou jsme v podobné roli ještě neviděli. 70% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o dvou naprosto rozdílných dívkách - o populární krásce (Cuthbert) a neatraktivní šedé myšce (Belle), které najdou společnou řeč až poté, co zjistí mrazivé tajemství té druhé. Celý film je obklopený deprimující náladou a hudbou, která tématu ale neskutečně sedla. Jde tu hlavně o tu myšlenku, kdy nevýrazný a téměř neviditelný člověk nepovšimnutě vnímá svět okolo a odhaluje tajemství druhých. Pro mnohé možná znepokojující, ale zrovna tak i atraktivní námět na film, jenž mě opravdu oslovil - nenudila jsem se snad ani minutu. Přikláním se k tomu názoru, že "The Quiet" stojí hlavně na výkonu Elishy, ona se ta holka nezdá, ale i s tou svou sladkou tvářičkou umí dobře hrát. Její herecká kolegyně mi připadala nevýrazná. Příběh plyne celkem pomalu, ale v závěrečných minutách skvěle vygraduje. Už kvůli závěru musím dát 4*, přestože je to spíše na 3,5. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa, že pravda ťa môže oslobodiť. Ale to je lož. Pravda je taká, že lži nás môžu chrániť a udržujú nás v bezpečí od pravdy... Ohromujúce, a pritom úplne nenápadný a neznámy film. Keby v tom nehrala Elisha, tak by som po tom možno ani ja sám nesiahol. Ale fakt skvelý psychologický drama-thriller o traumatizovanom hluchonemom dievčati, ktoré sa stáva akousi bútľavou vŕbou svojho okolia - no to len preto, lebo každý si je vedomý, že to aj tak nepočuje a nič na to nepovie. Vynikajúce stupňovanie deju od začiatku až do konca sprevádzané skvelo vybratou klavírnou hudbou, najmä od Ludwiga van Beethovena. A tie duchaplné úvahy, ktoré sa odohrávali prostredníctvom Dotiných vnútorných monológov - nad tými ešte budem isto dlhšie rozmýšľať. Naozaj výborný film, a tie postupné zlomy v celom deji príbehu aspoň dopomohli k zatieneniu tej miernej predvídavosti. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Podle původního návrhu scénáře měla být postava Martina Donovana pojišťovacím agentem. (becki_tu)
  • Elisha Cuthbert, která hraje ve filmu jednu z hlavních rolí, se na filmu podílela i jako associate producer (vedoucí výroby). (becki_tu)

Reklama

Reklama