Reklama

Reklama

The Quiet

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

The Quiet je příběhem patnáctileté dívky Dot, které tragicky zemřel ovdovělý otec pod koly naklaďáku a nachází působiště u adoptivních rodičů. Dot je od sedmi let hluchoněmá, necítí se dobře ve společnosti lidí a je velmi uzavřená. Mezi spolužáky je spíše ignorována a její nevlastní sestra s ní také příliš nesoucítí. Hendikep ji dává ale možnost nerušeně sledovat a vnímat lidi kolem sebe. Postupně zjištuje tajemství své adoptivní rodiny, která není zdaleka taková jak se na první pohled zdálo... Svá tajemství ovšem skrývá i nevinná Dot. (exitak)

(více)

Recenze (40)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt špatný! Všichni herci jsou špatný, obzvláště hlavní hrdinka je neuvěřitelně nevýrazná. Režie je špatná, lokace jsou špatný, scénář je špatný. Klasická story o zakřiknuté (tady dokonce hluché) holce, která zrovna nevypadá jako supermodelka a začne chodit na novou střední školu. Bydlí u rodiny s nafoukanou dcerou, co ráda pálí plyšové medvídky žehličkou. Ze začátku se nemají rády, ale pak táhnou spolu. Do té ošklivé se ještě stihne zamilovat basketbalista... Uprostřed filmu trochu přituhne, když se objeví téma pohlavního zneužívání, sic to tomuhle filmu z propadliště dějin stejně nepomůže. Jedna hvězdička za Elishu ve spodním prádle. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $900,000Tržby USA $381,420Tržby Celosvetovo $-║ malá tajomná komorná dráma /60%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pomerne originálny námet tvrdo doplatil na neskúsenosť zo strany tvorcov a hercov. Dej filmu mal naozaj čo ponúknuť a z podobného nápadu som si vedel predstaviť vyťažených oveľa kvalitnejšiu hodinku a pol. Nezvládnutie hlavných rolí bolo hlavným kameňom úrazu. Elisha Cuthbert a Camilla Belle sa do podobných filmov, kde ich hlavnou devízou má byť psychologické rozpoloženie hlavných postáv, jednoducho nehodia. Televízne spracovanie tiež dýchalo kvalite na krk a ani pomerne odstrihnutý záver tomu nepomohol. Inak je film ale v pohode, rýchlo ubieha, neurazí, no snaží sa o viac, ako je schopný dosiahnuť. 60%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o dvou naprosto rozdílných dívkách - o populární krásce (Cuthbert) a neatraktivní šedé myšce (Belle), které najdou společnou řeč až poté, co zjistí mrazivé tajemství té druhé. Celý film je obklopený deprimující náladou a hudbou, která tématu ale neskutečně sedla. Jde tu hlavně o tu myšlenku, kdy nevýrazný a téměř neviditelný člověk nepovšimnutě vnímá svět okolo a odhaluje tajemství druhých. Pro mnohé možná znepokojující, ale zrovna tak i atraktivní námět na film, jenž mě opravdu oslovil - nenudila jsem se snad ani minutu. Přikláním se k tomu názoru, že "The Quiet" stojí hlavně na výkonu Elishy, ona se ta holka nezdá, ale i s tou svou sladkou tvářičkou umí dobře hrát. Její herecká kolegyně mi připadala nevýrazná. Příběh plyne celkem pomalu, ale v závěrečných minutách skvěle vygraduje. Už kvůli závěru musím dát 4*, přestože je to spíše na 3,5. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Camilla Belle a Elisha Cuthbert spolu v jednej posteli. Problémom filmu je že človek od neho vďaka žánrovému zaradeniu čaká drámu o hluchonemom dievčati, do vtedy je film výborný, no bohužiaľ v závere tvorcovia prehodia výhybku a celkové vyznenie dá spomenúť na Wild Things (určite nie nejakou lesbickou scénou medzi hlavnými predstaviteľkami). Zmena žánru však v tomto prípade pokazila čo sa dalo a vďaka záverečnej pointe tak film v konečnom dôsledku utrpel ťažkú ranu po stránke logiky. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Eliška a Kamilka v jednom filme z 00. rokov je ako splnený sen. Škoda len, že vo filme o inceste, mentálne problémových postavách a príbehu (pre mňa dosť) neatraktívneho, s rušivým elementom menom Edie Falco, ktorá vyzerá (a obzvlášť tu) ako Ellen DeGeneres. Za to ale s krásnymi klavírnymi sonátami od Beethovena, vďaka ktorým sa teraz utápam v nádherných hlbinách klasickej hudby a gúglim, prečo takmer všetci skladatelia takéhoto kalibru boli z Nemecka alebo Rakúska, ale o tom potom. Vizuál filmu je dosť strohý, avšak svojim spôsobom vykresľuje dobu, lokácie sa striedajú medzi dvoma izbami, školskou jedálnou a bazénom. Nikto z hlavných pilierov filmárov (rejža, scenárista, kameraman) sa nepochlapil, nezostalo nič zapamätateľné, celá snímka stojí vyslovene len na výkone ústrednej dvojky, ktorá váhu ustála. A aj napriek tomu som v istých scénach rozmýšľal nad štvrtou hviezdou. K filmu sa s veľkou pravdepodobnosťou ešte niekedy opäť vrátim... ♪♫ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Lidé vždycky mluví o tichu před bouří, ale nikdo nemluví o tichu poté." Camilla Belle a Elisha Cuthbert v jednom filmu, to je kurva výzva (ehm, už jen ten plakát). A výzva přijta a splněna. Camilla ve své roli skvělá, Elisha dělá přesně to, co od ní chce scénář. Žádný film, v němž zazní Půlnoční sonáta nemůže být úplně špatný, už jen kvůli ní. A když zazní tady, sráží člověka do kolen. Nevěděl jsem do čeho jdu, ale nakonec jsem dostal malé, ale dobře zpracované a odprezentované, psychologické drama. 3.5* ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem nic nečekal, ale musím říct, že mě mile překvapil a zaujal svou decentní originalitou. Ponurá depresivní atmosféra, napětí, občasná hudba vše skvělě podbarvuje a od většiny hlavních postav opravdu nevíte co máte čekat. K tomu, že nakonec zaokrouhluju nahoru přispívá slušně dotažený závěr, ale i kvalitní herecký výkon okouzlující Elishy, kterou jsme v podobné roli ještě neviděli. 70% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

"Elča v hlavní roli", říkal jsem si, "to nemůže být špatné". A také, že nebylo. Atmosférický film, který od počátečního takřka až komediálního tónu pomalu přechází v ponuré drama. Abych ale věci uvedl na pravou míru: Elisha není všechno zlato, co se třpytí. Jasně, pastva pro oči a tak, jenže Camilla Belle ji totálně zastiňuje uvědomělým herectvím. Trefa do černého je i obsazení Martina Donovana, který se pro tyhle role prostě narodil a nedokázal bych si představit vhodnější casting. Tempo je sice hodně pomalé, ale užíval jsem si každou minutu, každý dialog, protože tenhle snímek má fakt skvělou atmosféru něčeho hodně zlého a něčeho, co zákonitě musí vyvrcholit (bez dvojsmyslu) a člověka drží především očekávání, jak k tomu dojde a jaké budou následky. Nicméně některé věci by chtěly důkladněji dopointovat (zejména nedostatečné Connorovo "fuck you"). Klavírní hudba neměla chybu, na dokreslení atmosféry ideální. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi špatně hodnotí. Do půlky jsem byl přesvědčen, že mám dočinění s minimálně 4 hvězdičkovým filmem. No vezměte si to - dívce zemřeli rodiče a ona přestala mluvit. Okolí ji má za hluchoněmou, o toto jí přesně jde, ale mluvit ani slyšet nezapomněla. Její nová rodina se snaží mít ji ráda, ale jejich dcera, hlavní roztleskávačka místní školy, jí dává najevo, že to u nich tak lehké mít nebude. Poměrná rodinná idilka se však začíná komplikovat v místech, kdy hluchoněnmá dívka zjistí, že její nová sestra je zneužívána, otec pedofil a matka závislá na práškách. Ideální námět na psychologické drama. Provedení však velmi pokulháha. Ze scénáře šlo po několika úpravách, vytvořit brilantní drama, místo toho z toho však vznikl nedotažený paskvil, který ke konci už jen nudí. 55%. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Není to tichý film. Je v něm řečeno možná až příliš mnoho. Komorní drama, které vyniká především svou hlavní myšlenkou - vyobrazit svět viděný do sebe uzavřenou, nedůvěřivou dívkou. Film pomalu, ale jistě balancuje na hranici několika žánrů (drama, thriller, komedie), ovšem od počátku jsem pociťoval při sledování mírné mrazení (umocněné vhodně použitou hudbou) a především znechucení nad hlavní myšlenkou snímku Quiet. Je těžké popsat pocity, které film vzbuzuje. Svou poetikou plyne vyprávění pomalu, ale jistě. Směřuje k závěrečné kolizi, která je zbytečně znevážená svým vyustěním. Jakoby se tvůrci zalekli být příliš netradiční a především chtěli ukázat, že každý čin musí být potrestán. Jak už je zde řečeno, Elisha Cuthbert je sice neuvěřitelně krásná. Ovšem herecky ji zde velmi zastiňuje Camilla Belle. The Quiet je velmi povedené drama. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Treba povedať že na tento film som sa veľmi tešil. Mám totiž veľmi rád malé nenápadné filmy čo môžu prekvapiť. Po filme som siahol hlavne vďaka Camiile Belle, kedže na mňa zapôsobila už v iných filmoch. Ale treba povedať, že som troška sklamaný, i keď vnútorné monológy hluchonemej predstaviteľky boli skvelé, hudba fantastická a máme tu aj tmavovlasú krásku i odfarbenú krásku ... a nech nežeriem dám za 4* ... dneska mám dobrú náladu ! ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

----"They say that the truth can set you free, that's a lie. The truth is lies can protect us. Lies keep us safe from the truth."---- ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hovorí sa, že pravda ťa môže oslobodiť. Ale to je lož. Pravda je taká, že lži nás môžu chrániť a udržujú nás v bezpečí od pravdy... Ohromujúce, a pritom úplne nenápadný a neznámy film. Keby v tom nehrala Elisha, tak by som po tom možno ani ja sám nesiahol. Ale fakt skvelý psychologický drama-thriller o traumatizovanom hluchonemom dievčati, ktoré sa stáva akousi bútľavou vŕbou svojho okolia - no to len preto, lebo každý si je vedomý, že to aj tak nepočuje a nič na to nepovie. Vynikajúce stupňovanie deju od začiatku až do konca sprevádzané skvelo vybratou klavírnou hudbou, najmä od Ludwiga van Beethovena. A tie duchaplné úvahy, ktoré sa odohrávali prostredníctvom Dotiných vnútorných monológov - nad tými ešte budem isto dlhšie rozmýšľať. Naozaj výborný film, a tie postupné zlomy v celom deji príbehu aspoň dopomohli k zatieneniu tej miernej predvídavosti. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to nebude až také dobré :) Ale ostal som milo prekvapený. Skoro až psycho thriller, ktorý ma zaujal hneď od začiatku. V niektorých momentoch som ani nedýchal a cítil som len tlkot môjho srdca bijúceho do rytmu Beethovenovej hudby. Pochmúrna atmosféra od začiatku až do úplného konca, bola navyše podčiarknutá "tmavou" kamerou s výbornou hudbou. (86%) ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

škoda, z tej témy by sa dalo vytĺcť aj lepší film. a nie vyjsť najavo so všetkým v polovičke filmu. Neviem prečo je chválení nejaká Elisha, mne sa viac páčil herecký výkon mlčiacej Camilly. :) ()

Blue.Poison 

všechny recenze uživatele

Nenápadné, ale ohromující. Rádoby slušné, ačkoliv perverzní. Mrazivě chladné i svůdné. Určitým způsobem otevřené, ač intrikánské. Tiché i s perfektní hudbou. Rozpuruplné, ale příjemně - a takové filmy mám ráda. ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si pustil hlavne kuli Elishe... Ale postupne sem zacinal zjistovat, ze ji zastinuje Camilla Belle, ktera byla takova ledova a nevedel sem, co od ty postavy cekat... Nakonec to predcilo moje ocekavani, pochmurna atmosfera byla vykreslena presne... Vubec sem nelitoval ze jsem si to pustil... ()

Reklama

Reklama