Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alexandrie mezi dvěma světovými válkami. Mladý irský učitel a básník Darley (Michael York) se prostřednictvím Pursewardena (Dirk Bogarde), úředníka z britského konzulátu, seznamuje s Justine (Anouk Aimée), promiskuitní židovskou ženou bohatého egyptského Kopty Nessima Hosnaniho (John Vernon). Když se Darley zaplete s prostitutkou Melissou (Anna Karina), Justininou důvěrnicí, Justine v obavě, aby Melissa nevyzradila Darleymu a Pursewardenovi její tajemství, Darleyho svede, pozorována manželovým dalekohledem. V politicky komplikované době vyvstává první podezření, jemuž ale zaslepený Darley odmítá uvěřit. Pravdu zjistí až Pursewarden, který se vyspí s Melissou. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Na půl cesty mezi velkofilmem a nicotkou. Cukor se pokusil zfilmovat tetralogii Lawrence Durrella (kdo ví, jestli je ve filmu zobrazena jen první kniha nebo i ty další? A věděl by někdo, jestli podle posledního dílu /Clea/ odehrávající se na Korfu bylo něco natočeno?). Právě první knihou je Justine. Na dvě hodiny příliš málo zvratů, napětí, za to hodně povídání a složitých ovšem nedotažených vztahů. Sympatický York, svlečená Karina. Tip pro Filmový klub ČT (s titulky). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak hlavnou hviezdou pre mna nebol Bogarde, ne, ne. Hlavnou hviezdou bol pan Cernyet /Prohnili, Prohnili proti Prohnilym, Tango/. Vyborna bola aj Anouk Aimee /Muz a zena 1966/. Potom uz pribeh jakz takz dsaval zmysel, Bogardeho som zase pretrpel, ale chvalaRamzesovi nemal velky priestor. Reziser Dzordz Struhanka natocil len podpriemerny film. Dialogy, tempo, kulisy - to vsetko rychlo vyfuci z hlavy : 30 % ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Strick natočil exteriéry a pak byl odstraněn a nahrazen Cukorem, který vytvořil jakýsi B-film "starého" Hollywoodu, který však převzal jen něco ze zápletky náročného románu, ale jeho ducha nepostihl, ani nemohl -:). Za podívání to stojí kvůli známým hercům. Bílže v komentáři Rogera Eberta: https://www.rogerebert.com/reviews/justine-1969 ()

Reklama

Reklama