Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Xavierovi je neuvěřitelných třicet let. Co se to s ním děje? Není ani student, ale ani opravdu dospělý člověk, který ví, jak se věci mají. Kariéra opravdu nic moc, sny o renomovaném novelistovi se rozplývají. Jeho zaměstnáním je pak psaní reportáží a projevů a vrcholem jeho skvělé kariéry je spolupráce na scénáři pro TV seriál. Jeho sentimentální povaha ho vede v rytmu dobrodružství života ze dne na den, z noci na noc. Zdá se, že i když svede každou ženu, není s nimi schopen vydržet - i když jde o tak krásné a ušlechtilé bytosti, jako jsou Kassia nebo Wendy. Je schopen se už konečně srovnat a zaměřit svůj život na nějaký cíl?

Film Erasmus 2 navazuje na první díl, Erasmus a spol. (2002), který si získal v evropském kontextu velmi dobrý zvuk. Svěží romantická komedie s velmi kvalitním mezinárodním obsazením dává najevo svůj velký potenciál. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, zábavné, stylově natočené, ale hlavně PŘESNÉ. Už dlouho jsem neodcházel z kina s tak dobrým pocitem. Jak vidno, občas lze záživně popsat velké životní pravdy a netopit se přitom v tunách podlézavých klišé. Parádní film s netuctovým feelingem pro všechny ty, kteří zoufale poposedávají někde na prahu třicítky a neví, co se životem. A taky pro všechny, co mají dojem, že fekálních amerických komedií už bylo vážně dost. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdepak ty studentské časy jsou, minimum starostí, maximum holek, tuny alkoholu, hejno zábavy a než si to člověk uvědomí klepe mu na hlavičku třicítka a s ní nové požadavky, složenky, zaměstnaní, rodina, propad lidskému stereotypu, ale co když na tohle klepání někdo nechce slyšet ? Pak nezbývá nic jiného, než to rozject ve velkém stylu. Erasmus 2 to přesně v tomhle stylu rozjel. A já Erasmu dvě moc rozuměl. Strašně jsem chápal holku, která na otázku, proč tu se mnou nechceš zůstat, odpověděla "Protože jsem kráva." Strašně jsem rozuměl, když se ten kluk rozkřičel na holku a pak se ho ptali proč se tak choval a on odpověděl "Protože jsem kretén." Že působím jako rozumbrada? Tak si to v hlavičce dejte dohramady co jste kdy udělali v souvislosti s druhým pohlavím a jak jste pak seděli a říkali "Já, jsem kretén." "Já jsem kráva." Kdo tvrdí že to neříkal, tak nepatří na tuhle planetu. Všechny tyhle krásný výpovědi o životě ovšem předčí jedna jediná scéna, která, pravda, je určena zejména klukům a lezbám. Prázdná ulice, ticho a uprostřed té ulice klapou podpadky svůdně se pohybující žena oblečená v minisukni, kterou kamera snímá přesně tak jak by jí snímalo každé klučíčí oko. Během téhle scény jsme sám sobě začal závidět že jsem kluk a že jsem na ženský a ne třeba na chlapy, veverky nebo tramvaje. Panové tuhle scénu si příště zastavte otevřete k ní šáňo, do sluchátek si pusťte třeba Aerosmith a pouštějte si jí zpomaleně, přitom pobumbávejte šáňo a svět vám bude najednou připadat o tolik krásnější, o tolik lepší a bude vám příjmně. Ne to není orgasmus, to je Erasmus, dodavatel pohody nejvyšší kvality. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ešte slabšie ako slabá (ale aspoň občas vtipná a príjemná) jednotka. Humoru je neskutočne málo a celé to na mňa pôsobilo rozhádzane. Zbytočne dlhé. Xavierovi som mal veľkú chuť dať jednu po papuli. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu o něco slabší, ale pořád na vysoké úrovni. Zatímco první díl se věnoval bezstarostnému studentskému životu vysokoškoláků, díl druhý se věnuji boji proti stárnutí, stereotypu a nudě. Xavier střídá holky jako ponožky a evidentně se bojí usadit se, a z toho pramení i dějová linie tohoto filmu. Nakonec se všichni staří známí setkávají v Rusku. Děj je opět neotřelý a velmi zajímavý, herecké výkony kvalitní a i režie je dokonalá. Tak proč dávám jen tři hvězdičky? Jednoduše proto, že první díl se mi líbil více a více mne oslovil, tohle byl naprostý odklon od koncepce prvního dílu a zdá se, jako by první díl byl zacílen na jinou skupinu lidí než díl druhý. Zatímco první díl je zacílen na studentský život a tím logicky více oslovuje studenty, druhý díl je zacílen na lidi, kteří nejsou spokojeni s tím, jak rychle roky ubíhají. V tom vidím rozdíl, a protože na mne byl zacílen první díl, tak nyní jednu hvězdičku ubírám. Ale jinak jsem s filmem vcelku spokojen. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Příjemný film srovnatelný s prvním Erasmem. Jen ubylo humoru a přibylo klišé, to, co bylo vtipné na předchozím snímku, je zde dovedeno ad absurdum a neustále opakováno. Vypadá to, že jen kritizuju, ale přes všechna tato "úskalí" se mi Erasmus 2 líbil. Takovýchto inteligentních filmů pro mladší publikum není mnoho. Xavier je neuvěřitelně blbej:-) Čtyři hvězdičky taky dávám kvůli Audrey, protože je prostě boží...HUDBA: Loïc Dury, Laurent Levesque - zajímavá a neotřelá...taková ztřeštěná. K filmu se jednoznačně hodila. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Herce i jejich postavy jsem si oblíbil už v první části, navíc Kelly Reilly od té doby výrazně zkrásněla; a děj, byť opět poněkud natahovaný, má začátek, směr i cíl, přestože to v jeho průběhu tak nevypadá; ale aspoň není tak čitelný. Je to, jak říkám, koukatelný „příběh ze žiivota“. Navíc mě fakt bavil ten jazykový mix, to člověk často v jednom filmu neslyší. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina neustále řeší mučivou profesní otázku: jak napsat dobrý a originální scénář? Nutno řící, že Erasmus 2 má scénář vpravdě otřesný a kouká se na něj příjemně pouze díky zajímavým scénám které se tu a tam na plátně objeví a díky slušnému hereckému obsazení. Sleduje se to hezky, ale už 5 minut po skončení filmu si člověk nepamatuje prakticky nic... Příjemný výplach mozku srovnatelný s třemi caipirinhami (které člověka přijdou daleko dráž...). ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Už ne tak vydařené pokračování (jako ve 100% jiných případů). Od jedničky uběhlo pár let a pár věcí se změnilo. Z Xaviera se stal idiot, který neví co chce. Někdo z vás si možná řekne, že to samé byl i v prvním díle, ale až uvidíte dvojku, pochopíte, jak to myslím. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další zbytečné pokračování. Dvě hodiny pendlování mezi Paříží a Londýnem zpestřené o výlet do St. Petersburgu. Děj není o mnoho lepší než romantické seriály, ze kterých si film dělá srandu. A stejně tak straší dalším pokračováním v otevřeném konci. Pár kouzelných scén tu sice je, ale z atmosféry jedničky toho moc nezbylo. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

O DVE SLABIKY POZADU na francúzsky spôsob (a za viac peňazí). Ľahká oddychovka, ktorá pripomenie skutočný život... ()

5150 

všechny recenze uživatele

Další příspěvek na téma singles. Na německé SHOPPEN sice zdaleka nemá, přesto slušně pobaví. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Je to spíše tak 3,5*.Opravdu trefné přirovnání hledání životního partnera k ruským panenkám viz. komentář Brandon.Jenže ani já nemohla odpustit odjezd do Moskvy viz. komentář Pingu.Mimochodem musím se podívat u babičky na půdě ,možná tam matrjošky ještě najdu :-). ()

Desiree 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšená, ale není nás tu moc, kdo je nadšený z tohoto filmu. Je to tak zatraceně pravdivé a autentické... tak normální!!! Není to přitažené za vlasy a přesto tolik originálních momentů. A spousta zábavy i nepříjemností... Fakt, jako život samotný! Jako láska samotná... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Generace se střídají, francouzské sukničkářství zůstává aneb Čekám, že něco teď už musí přijít...a ono stále nic. 1) Asi není nejlepší nápad začít se sledováním trilogie prostřední částí, ale ono mi to prostě tak vyšlo. Jedničku L'auberge espagnole (Erasmus a spol) jsem tedy zatím neviděl stejně jako trojku Casse-tête chinois. 2) Nejvíce mě dostalo, že 31letý Romain Duris (hlavní postava Xavier) se skvělou postavou (jak ukázal v krátkém šotu, kdy zcela nahý běžel městem) a dobře zvládnutou pohybovou kulturou chodí v neforemných džínách, které úspěšně zakrývají jeho sexy tělo. Proč tomu tak je, si neumím vysvětlit. 3) Totéž platí i pro 25letého Kevina Bishopa (blonďatý William). 4) Jinak jsem zaregistroval pěkné záběry z Nex Yorku, Paříže, Londýna a Petrohradu. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Pokračování skvělé komedie z roku 2002 je hrozně přeplácané. Ne že by to bylo na úkor kvality, ale je toho nějak moc. V prvním filmu se děj odehrával převážně v Barceloně. Tady to je Paříž, Londýn a Sankt Petěrburg. K stávajícím postávám se přidávájí nové a nové. Příběhů je příliš mnoho ( vyprávění pohádky je poněkud samoúčelné ) a na některé se ke konci filmu zapomene ( scénář k "Vášni v Benátkách"). Možná to byl záměr ukázat dnešní svět jako bordel , kdy se hlavní (anti-) hrdina vyspí s každou ženou, kterou potká. A množství lokací opodstatnit ve filmu zmíňenou globalizací. Ale po projekci zůstává taková pachuť, že jsem viděl mnoho dobrých nápadů, ale jen tak ledabyle poskládaných k sobě. Jednotlivé nápady jsou však samy o sobě vtipné a dobře vypointované. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny vyprávění jsou dlouhé, mnoho pasáží je příliš nudných, takže ty lepší se v nich utápějí. Navíc snímek nepůsobí příliš velkou pospolitostí, na konci máte pocit, že sledujete něco úplně jiného, než na co jste se začali dívat na začátku. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Kouzlo jedničky je úplně pryč a čekají nás dvě hodiny z valné většiny nudného filmu. Sem tam se objeví nějaké to zajímavé místo, ale to se hned ztrácí, protože jsme zahlceni dalšími a dalšími scénami, které jen těžko udrží pozornost. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicka dvojka : dementnejsia, retardovanejsia a primitivnejsia, to je Les Poupees Russes /ale bo v CZ a SK koncinach Erasmus 2/. Klapisch predviedol ako reziser leda tak velke hovno. 5 % ()

Reklama

Reklama