Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Xavierovi je neuvěřitelných třicet let. Co se to s ním děje? Není ani student, ale ani opravdu dospělý člověk, který ví, jak se věci mají. Kariéra opravdu nic moc, sny o renomovaném novelistovi se rozplývají. Jeho zaměstnáním je pak psaní reportáží a projevů a vrcholem jeho skvělé kariéry je spolupráce na scénáři pro TV seriál. Jeho sentimentální povaha ho vede v rytmu dobrodružství života ze dne na den, z noci na noc. Zdá se, že i když svede každou ženu, není s nimi schopen vydržet - i když jde o tak krásné a ušlechtilé bytosti, jako jsou Kassia nebo Wendy. Je schopen se už konečně srovnat a zaměřit svůj život na nějaký cíl?

Film Erasmus 2 navazuje na první díl, Erasmus a spol. (2002), který si získal v evropském kontextu velmi dobrý zvuk. Svěží romantická komedie s velmi kvalitním mezinárodním obsazením dává najevo svůj velký potenciál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl byl mimo jiné o objevování jiných kultur, tento se zaměřuje na objevování sebe sama a hlavně na téma honby člověka za dokonalostí aneb co když tam za rohem nás čeká NĚCO lepšího?! Je to míň civilnější jak první díl, kouneme se do Paříže, Londýna a Petrohradu a setkáme se se všemi Erasmáky - s některými víc (díky za perfektní Isabelle v podání Cécile De France) a některými méně. Wendy krásně prokoukla a Xavier je pořád tak trochu hňup. Mají už jiné starosti a přesto pořád stejné. Nevím jestli to není tím znovushledáním, páč já na to většinou slyším... ale dávám tentokrát o jednu hvězdu víc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdepak ty studentské časy jsou, minimum starostí, maximum holek, tuny alkoholu, hejno zábavy a než si to člověk uvědomí klepe mu na hlavičku třicítka a s ní nové požadavky, složenky, zaměstnaní, rodina, propad lidskému stereotypu, ale co když na tohle klepání někdo nechce slyšet ? Pak nezbývá nic jiného, než to rozject ve velkém stylu. Erasmus 2 to přesně v tomhle stylu rozjel. A já Erasmu dvě moc rozuměl. Strašně jsem chápal holku, která na otázku, proč tu se mnou nechceš zůstat, odpověděla "Protože jsem kráva." Strašně jsem rozuměl, když se ten kluk rozkřičel na holku a pak se ho ptali proč se tak choval a on odpověděl "Protože jsem kretén." Že působím jako rozumbrada? Tak si to v hlavičce dejte dohramady co jste kdy udělali v souvislosti s druhým pohlavím a jak jste pak seděli a říkali "Já, jsem kretén." "Já jsem kráva." Kdo tvrdí že to neříkal, tak nepatří na tuhle planetu. Všechny tyhle krásný výpovědi o životě ovšem předčí jedna jediná scéna, která, pravda, je určena zejména klukům a lezbám. Prázdná ulice, ticho a uprostřed té ulice klapou podpadky svůdně se pohybující žena oblečená v minisukni, kterou kamera snímá přesně tak jak by jí snímalo každé klučíčí oko. Během téhle scény jsme sám sobě začal závidět že jsem kluk a že jsem na ženský a ne třeba na chlapy, veverky nebo tramvaje. Panové tuhle scénu si příště zastavte otevřete k ní šáňo, do sluchátek si pusťte třeba Aerosmith a pouštějte si jí zpomaleně, přitom pobumbávejte šáňo a svět vám bude najednou připadat o tolik krásnější, o tolik lepší a bude vám příjmně. Ne to není orgasmus, to je Erasmus, dodavatel pohody nejvyšší kvality. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další zbytečné pokračování. Dvě hodiny pendlování mezi Paříží a Londýnem zpestřené o výlet do St. Petersburgu. Děj není o mnoho lepší než romantické seriály, ze kterých si film dělá srandu. A stejně tak straší dalším pokračováním v otevřeném konci. Pár kouzelných scén tu sice je, ale z atmosféry jedničky toho moc nezbylo. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina neustále řeší mučivou profesní otázku: jak napsat dobrý a originální scénář? Nutno řící, že Erasmus 2 má scénář vpravdě otřesný a kouká se na něj příjemně pouze díky zajímavým scénám které se tu a tam na plátně objeví a díky slušnému hereckému obsazení. Sleduje se to hezky, ale už 5 minut po skončení filmu si člověk nepamatuje prakticky nic... Příjemný výplach mozku srovnatelný s třemi caipirinhami (které člověka přijdou daleko dráž...). ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Před mnoha lety jsem chtěl jít sám do kina a neměl jsem dopředu vybrán film. Přímo v kině jsem zjistil, že dávají Erasmus 2 (nebylo to multikino) a já si řekl, že i přes nic moc první díl to risknu. Stalo se však to, že společně se mnou přišli jen dva další lidé a nehrálo se. Už to pro mě mělo být varování. Druhý díl Erasma 2 jsem tak viděl o něco později a bohužel musím říct, že to bylo ještě slabší než jednička. Nesympatický hlavní hrdina se opět utápí sám v sobě a není schopen navázat dobrý vztah. Navíc ubylo i té trošky vtipu z jedničky a film tak prakticky nemá co nabídnout. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Erasmus je mezinárodní výměnný studentský program. (imro)
  • Pro porovnání, první Erasmus měl přibližně poloviční rozpočet, ale jen ve Francii vydělal 17,3 mil. dolarů. (imro)
  • Režisér a scénárista Cédric Klapisch povolal na natáčení pokračování svého snímku z roku 2002, který získal Cenu diváků na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, téměř kompletní osazenstvo prvního dílu. (imro)

Reklama

Reklama