Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželé Brad a Caroline Sextonovi žijí luxusním životem boháčů v honosném bytě. Právě oslavili deset let společného života, jsou ale na pokraji rozvodu. Jejich život v lesku bohatství však dramaticky nabourá nečekaný problém, dozvědí se, že dluží pět milionů na daních. A když se objeví inspektor Lester z berňáku, Sextonovi na nic nečekají, naskočí do nejbližšího taxíku a prchají z města. Cestou pak dostane Brad nápad jak uniknout neúnavným agentům. V přestrojení se vetřou do náboženské komunity Anemitů v Pensylvánii, před kterými se vydávají za Jacoba a Emmu, vzdálené příbuzné místního rolníka Samuela Yodera. To by mohl být opravdu dokonalý úkryt, má to však jednu drobnou chybičku. Životní styl komunity je pravým opakem jejich dosavadního života. (TV Nova)

(více)

Recenze (56)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Docela krutá nuda z které mě vyvedla až scénka s babičkou Einštajnovou :)). "Kutil" Tim Allen je velmi nudný. Jjeho vtípky a obličeje jsou velmi ohrané a nepřekvapí. Zbytek hercl musím nazvat podprůměrnými. Nudná komedie pří které se moc nezasmějete. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na sobotu, po obede, to nie je najhorši, aj keď vtipné príliš nie, čo je v komédii malér. Navyše, rozhádaná, postupne sa udobrujúca, dvojica Alleyová/Allen nie je práve dvakrát sympatická. Originálne postredie Amenitov čo-to zachraňuje, ale napriek nemu/tomu "nič moc". Čo ma vedie k presvedčeniu, že Hollywood by mal robiť menej amenitských filmov (ďalej napr. Weirov SVEDOK). ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenec Tim Allen v slabší komedii, která pobaví spíše prostředím než dialogy a scénkami. Kladně hodnotím především policisty, protože každý film, který je ukazuje jako ty největší blbce, mě zaručeně pobaví. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Mám ten film rád, zvláště T.Allen jako krotitel koní je dobrý. K.Alley a kutil Tim jako anemité.... Zdařilá komedie ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Copak to ten Allen provedl? Kam to svou hereckou dráhu dovedl? Pokus o slušnou neburanskou komedii utápí se v nudě, herecky sic zvládnuté ale jinak chudé. Přilož ruku k dílu, snad to nějak přežijem. Teď aby jeden pomalu skládal si rekviem. Stejné prostředí, které doplnilo Weirova Svědka, to se pozná hnedka. Daleko od uspěchané doby, vychází prověřené schody. Schody měšťáků a vesnice, žádné PCčka ale mísa a kvasnice. Kirstie Alley se zas od Kdopak to mluví chytla a prokázala herecké vlohy, i když se jen válela v blátě a kutilu Timovi myla nohy. Nový život mimo shon, mezi hnojem, ou pardon. Mezi kukuřičnými poli a pod modrou oblohou, sic obklíčení berňáku první zálohou. Příběhově to moc není, ovšem těch pár scének to chvilkama mění. Je to průměrná komedie co nesnaží se na nic hrát, to 3 hvězdy plně značí snad. Rozporuplných dojmů plná škeble, ty 3 hvězdičky to vyřeší hnedle. Viděl sem stokrát lepší kusy, co měly svoje větší plusy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Před rokem a půl byli Vidláci ohlášeni v příbalu a od té doby jsem na ně měla zálusk. Ale zřejmě nadobro vypadli z edičního plánu, bohužel. Kirstie Alley je pro mě jasná volba, zamilovala jsem si ji samozřejmě v trilogii Kdopak to mluví, byla jsem zvědavá na její párování s Allenem a samozřejmě na Amiše. A čeho jsem se dočkala? Brilantní komedie s báječnými hereckými výkony, jiskrnou pointou a sympatickým poselstvím o povaze lidských vztahů v diametrálně odlišném prostředí. Allen zdatně Alley sekunduje a tato královna situační komedie je v nejlepší formě. Však tehdy také dostala svůj vlastní seriál - Veroničiny svůdnosti. Jejich odporně bohatí manželé se po nedobrovolném útěku na venkov mění v hrdličky a samozřejmě i Ordnung si velice brzy osvojují. Mohu vidět kdykoli znovu a neodcházím před pointou ze závěrečných titulků. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to docela prima film na ospale odpoledne, kdyz clovek nevi co delat s casem. T.Allen odvadi slusny vykon a zapletka take neni k zahozeni, na Oscara to ale holt neni... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príjemná jednoduchá komédia z prostredia Amishov s klasickým tupcom Timom Allenom a ešte nie tlstou Kirstie Alley. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Další z několika podprůměrných komedií, kterou drží nad vodou jen výkon skvělého komika Tima Allena. I když, v téhle hraje ještě Kirstie Alley, takže to dopadlo ještě o něco lépe. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Mám za to, že tato komedie je lepší, než se mnohým zdá. Možná, že je to všeobecnou averzí na Tima Alena, ale mně nepřipadá, jako špatný herec. Vidláci si určitě zaslouží lepší hodnocení. Je to sice komedie s klasickým a stokrát viděným scénářem, ale o tom to právě je. Scénáristé tu nevsází na žádné novoty a divákům podávají pohodový a celkem příjemný příběh jedné rodiny, která se musela přizpůsobit životu v uzavřené komunitě Amišů. S tím samozřejmě přichází spousta humorných scének, kdy se jedinci, zvyklí na techniku a restaurace, musí vypořádat s návratem o dvě století zpět. Jistě to není film, u kterého by se vám smíchy párala bránice, ale určitě stojí za to. 75% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Presne to čo som chcel napísať vystihol užívateľ Stegman. Veľmi príjemná komédia, z ktorej doslova vyžaruje energia a dobrá nálada. Odporúčam milovníkom oddychoviek. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Standardní komedie, kterých v 80. a 90. letech vznikla celá řada a většina z nich byla o mnoho výraznější a hlavně zábavnější. Rozmazlený manželský pár (samozřejmě v krizi), musí na nějaký čas opustit svůj nenáročný městský život a schovat se ve vesničce Amishů, kde se už hodně dávno zastavil čas. Během té doby se opět rozhoří jejich dávno zapomenutá láska a poznají, co je v životě skutečně důležité. Typicky moralistické a i přes komediální obsazení a výborný nápad, překvapivě málo zábavné. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Fakt humor :-) Hodnocení kazí jen začátek, který je takový, ani nevím jak to vyjádřit, takový "špatně natočený, zahraný a podivně vypadající", ale od příjezdu na farmu "palec nahoru". 8/10! ()

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama