Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebezpečí číhá v amazonském pralese, stejně jako v ulicích velkoměsta. Nikdy neříkej nikdy – není jen známé přísloví a parodie na špionážní příběhy s Jamesem Bondem. Hodí se přesvědčivě i na situaci, v níž se ocitl hrdina tohoto dobrodružně komediálního příběhu. Michael Cromwell je poměrně úspěšný newyorský obchodník. Nebo spíše byl do doby, nežli odjel za svou ženou doprostřed amazonského pralesa vyřídit rozvodové formality. Patricie mu utekla rok po svatbě a je pravda, že on si toho vlastně ani příliš nevšiml. Práce mu zabírá maximum jeho volného času a je zvláštní, že si Michael dokázal najít novou partnerku, atraktivní a poněkud chladnou Charlottu. Dokonce to došlo tak daleko, že se hodlá znovu oženit. Právě proto se vydal za Patricií, aby uzavřel tu „epizodu z mládí“. Michael, který do pralesa dorazí obtěžkán laptopem a obchodními starostmi, najednou objevuje úplně jiný svět. Vesnici, v níž se dodržuje dané slovo a kde je život podivuhodně přímočarý. K svému úžasu zjišťuje, že je otcem třináctiletého syna Mimi-Siku. A protože Michael slíbí objevené ratolesti výlet do New Yorku, mají dost času na to, aby se vzájemně poznali a pořádně si užili… Film, který režisér John Pasquin natočil v roce 1997, je remakem francouzského snímku Louise Beckera Malý Indián ve městě. Uvidíme ho v hlavních rolích s Timem Allenem (Santa Claus), Samem Huntingtonem, JoBeth Williamsovou (Velké rozčarování, Květ pouště) a Lolitou Davidovichovou (Kainova výchova, Uvnitř kruhu). (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Tak se divím, že sem první kdo tohle hodnotí. No zase na druhou stranu, není to jeden z těch filmů, kde se díváte od začátku do konce a nemůžete přestat. Je to klasická rodinná komnedie, kde si mi líbilo pár scén s flusačkou aneb jak zabít holuba přes ulici a jak žít s trantulí v jednom bytě. Někdo prostě tahle zvířátka miluje ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Na začátku tohohle filmu by měli dávat nějaky upozornění, že to bude velká rodinná blbost pro děcka, která ale dospělého diváka vůbec nebude bavit. Prostě produkce Disneyho v dobách, kdy jejich filmy byly většinou nuda. Od Tima Allena jsem čekal aspoň trochu humoru, ale bohužel se vůbec nechytal. Nejvíc prostoru tam měl asi velkej pavouk, kterej byl ústřední postavou každé druhé scény. Výběr ostatních herců je taky dost tragickej - např. nechápu všechny, kdo si někdy mysleli, že třeba Martin Short je vtipnej. Dobrej byl nápad s kastrólama, ale v podstatě se tam ten vtip vůbec nehodil. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

No, něco méně ohraného by neškodilo. Když si nějaký zaneprázdněný makléř z New Yorku přijede do amazónské džungle, odtamtud si přiveze svéhlavého ale přirozeného synka, který pak ve městě tropí neuvěřitelnou neplechu, čímž jen tak mimochodem zbaví tatínka většiny starostí, včetně protivné, egoistické snoubenky a přiblblého ruského mafiána, aby se pak všichni šťasně usadili v krásném deštném pralese, připadáme si už, jako kdybychom právě zhlédli nejběžnější a nejtypičtější příběh našich dní. Nemyslíte, že se to začíná trochu přejídat? Ale co, do 13 let docela stravitelná potrava. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Dobré to bylo, asi dvě scény mě rozesmály do břichobola, ale pamatuju si už jen na tu jednu - jak se dostat do pokoje Ukumy ála být super rodičovským příkladem pro své děti. Rozběsněný otec Martin Short, aniž tušil smysl otázky "Dal jí hrnec?" odpověděl: "Nedal jí žádný hrnec" a jel dál ve svém monologošílenství a použití jiných metod jak (ne)prorazit dveře, kdy právě podobné dialogy+příslušná akce přidávají vtipu na hodnotě. Prostě scény přede mnou tma, za mnou tma bez ohledu na to, jak to působí na všecky kolem, mě baví o něco víc než ty obyčejné či jinak nuceně vtipné často až k trapnosti. I když nejsem milovnice pavouků ani jiné havěti, občas by se taková cvičená tarantule hodila a (ne)omylná foukačka pochopitelně dvakrát tak.;-) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nesnáším doslovné remakey, navíc když je původní film jen o tři roky starší... Holt americká specialita, za kterou bych nechal lámat prsty cihlou. Navíc je zde většina vtipů o třídu slabších než u originálu. To samé by se mohlo říct i o představitelích hlavních rolí a ani všichni kutilové světa to nezlepší. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • Během natáčení byla část filmu ukradena, proto se musela vymyslet nová. (Mr.Critic)

Reklama

Reklama